PlayStation Xbox Game Pass rekabeti oyun bütçelerinı kısmayı gerektirebilir

Efdal Erdem 11.05.2022 - 15:08
PlayStation Xbox Game Pass rekabeti oyuncuların da yararına sürdürmek için PlayStation Plus üyelik modeini güçlendirmek istiyor.

Microsoft’un oyun dünyasında büyük bir etki yaratan ve tek bir platform ile kısıtlı kalmayan oyun abonelik sistemi gün geçtikçe seçeneklerini de zenginleştiriyor. PlayStation Xbox Game Pass rekabeti oyuncuların da yararına sürdürmek için PlayStation Plus üyelik modeini güçlendirmek istiyor. Microsoft aylık bir ücret karşılığında PC ve Xbox kullanıcılarına büyük, küçük 100’den fazla oyunu barındıran bir kütüphaneyi erişime açıyor. 

Yakın geçmişte bu hizmetini ücretsiz deneme fırsatı da tanıyan Microsoft, Battlefield 2042, FIFA 22, Assassin’s Creeds: Origins gibi büyük bütçeli oyunları ve Ubisoft+’ı sistemine dahil etmeye hazırlanıyor.

Playstation Xbox Game Pass rekabeti ne gibi değişiklikler yaratabilir?

PlayStation Xbox Game Pass rekabeti oyun bütçelerinı kısmayı gerektirebilir

Sony’nin finans başkanı Hiroki Totoki Totoki yatırımcılarını bilgilendirmek için rekabete yönelik açıklamalarda bulundu. Eğer ki büyük bütçeli yapımları daha çıktıkları gün Playstation Plus’ta yayınlamak istiyorlarsa Japon oyun devinin kendi geliştirdiği oyunların bütçelerin kısılması gerektiğini vurguladı. Aynı zamanda bunun kesinlikle şirketin oyunlarında büyük bir memnuniyetle yüksek tuttuğu kalite çıtasını düşüreceğini belirtti.

Eski PlayStation müdürü Shawn Layden, Xbox Game Pass modelinin bu denli büyük bütçeli oyunlarla sürdürülebilir olmadığına dair bir Tweet’i onaylamıştı. Toplantıda rakiplerin stratejilerine dair düşüncelerini belirtmekten kaçınan Hiroki Totoki, kaliteli ürünler geliştirmek üzere uygun Ar-Ge yatırımlarına sahip olmayı ve uzun vadeli iyileştirmeleri amaçladıklarını söylüyor. Yani Sony, yatırımcıları tarafından oyun bütçelerini kısmaya zorlanmak istemiyor. Ancak bu da Game Pass’taki gibi çıktıkları gün oynanabilir oyunların olmayacağı anlamına geliyor.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 00:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.05.2022 20:12
Son 5-6 yıldır kaliteli oyun oynadık şu ps excler sayesinde onların da ne yapıp edip içine edecekler yani. La yok gamepass mamepass. Parası olmayan oynamasın.
MK Okuru
MK Okuru 13.05.2022 00:35
Tmm
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.05.2022 14:14
Şu halen Sony savunma haberlerini kesseniz tatlı olacak editör dostlar. Haberin gerçeğinde hiç bir şekilde Xbox GamePass konusu geçmiyor. Sony bu açıklamayı tamamen kendi oyunları için yapıyor. Microsoft'un zaten bu durumu finanse edecek seviyede geliri var, Sony'ninse yok. Olay çok basit.
Kalan Karakter: 300 Gönder
allalla
allalla 11.05.2022 16:30
ne varsa bağımsız geliştiricilerde ve ruhunu kaybetmemiş, oyuncu dostu geliştirici firmalarda var kimse kusura bakmasın. hem yeni mekanikler getirerek hem de orijinal fikirler üreterek bize bambaşka deneyimler yaşatıyorlar.

büyük büyük oyun firmaları ise cilalanmış grafikli, birbirine çok benzeyen oyunlar sürmeye devam ediyorlar piyasa bıkmak usanmak nedir bilmeden.
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2022 20:33
Fikrine çoğunlukla katılmakla beraber gow, re dead, last of us gibi üyük bütçeli ve çok başarılı oyunların da varlığını unutmamak lazım. Ancak bir oyunun 70-100 saat olmasını anlamıyorum. Bazı oyunlar 3-4 oyun uzunluğunda bence oyunları 15-25 saat aralığında tutsalar bütçeler oldukça rahatlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2022 19:06
Oyunları Plus ile kullanıcılara kiralıyorsunuz.Sanki plus üyeliği bitince bize ait oluyor.Kiralama sisteminde milyonlarca üyeden katrilyon dolarları cukka yaparken iyi ama büyük bütçeli oyun vermemek için şimdiden kıvranmaya başlamışlar.Xbox gamepass gibi olmaz olamaz olmayacak ümitlenmeyin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2022 15:35
Tencent'ten sonra gelen büyük Sony'ye bakar mısın. Ya arkadaş, yıllardır sömürüyorsunuz SÖMÜRÜYOR. Sen kendin yaptığın oyunu ilk günden plus sistemine ekleyemeyeceksen ne diye abonelik sistemi getiriyorsun ki ?? Abone kasıp bu işin sürekliliğini sağlayacak, bu esnada da cepten yiyeceksin. Basit..
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation Xbox Game Pass rekabeti oyun bütçelerinı kısmayı gerektirebilir
İlginizi Çekebilir