Pokémon Twitch'te son durum ne?

Can Arabacı 25.02.2014 - 12:06
Lord Helix ve Bird Jesus'ın size ihtiyacı var!
Geçtiğimiz haftalarda yaptığım haberde, "Twitch Plays Pokémon"un yeni bir çılgınlık hale gelebileceğini söylemiştim, keza öyle de oldu. Ancak ne yalan söyleyeyim, ben bile işin bu boyutlarda bir fenomene dönüşeceğini tahmin edememiştim. Neler olmadı ki oyunun 12 günlük serüveni boyunca? Taklitleri, benzerleri yapıldı, "Anarşi" ve "Demokrasi" sistemleri oyuna eklendi, onbinlerce oyuncunun tek bir yeri geçmek için saatlerce uğraşmasını izledik... Ama yetmedi tabii. Helix Fossil'e akıl danıştık, sadık ABBBBBBK ('ın salınışına şahitlik ettik, Bird Jesus'ın yükselişini gördük ve tabii ki 11. günün şafağında Lord Helix'in doğumuyla kutsandık.

Pokémon Twitch'te son durum ne?
Eğer Twitch Plays Pokémon'da olup bitenleri ucundan kıyısından takip etmediyseniz bu dediklerim size hiçbir şey anlam ifade etmiyor muhtemelen. O yüzden biraz daha açıklayıcı olacağım. Eğer çocukluğunuzda bir Gameboy sahibi olma şansına eriştiyseniz çok yüksek ihtimalle Pokémon Red/Blue da oynamışsınızdır. Twitch'in son tutkusu ve yeni internet fenomenimiz Twitch Plays Pokémon(TTP)'un olayı da bundan ibaret aslında: Pokémon Red/Blue'yu internet üzerinden oynamak. Buradaki ufak detay, oyundaki komutların izleyiciler tarafından chat'e yazılarak veriliyor olması. Haliyle 70,000 izleyenin aynı anda verdiği komutlar inanılmaz sinir bozucu, bir o kadar da komik sonuçların ortaya çıkmasını sağlıyor. Önceki haberi yazarken Route 9'u 6 saatte geçebildiklerinden falan bahsetmiştim, ama sanırım bu satırları yazarken Route 9'u mumla arıyoruz desem yeridir. An itibariyle oyunun ana karakteri olan RED'in takımı şu şekilde:

Pokémon Twitch'te son durum ne?

Oyuncuların sıkça "akıl danıştığı" Helix Fossil nihayet Omanyte'a dönüşmüş durumda. Oyunun başında alınan Charmander, Charmeleon'a dönüştükten sonra "yanlışlıkla" vahşi doğaya salındı. Aynı şekilde oyunun başından beri takımda olan Rattatta da üzücü bir şekilde salınan Pokémonlar arasında. Çok enteresan bir başarı sonucunda oyundaki "efsanevi" Pokémonlardan birisi olan Zapdos, Master Ball atılarak yakalanmış durumda. (%100 yakalama şansı olan Master Ball'u kesin boşa harcarlar diye bekliyordum ben) Bir ara oyundaki tek Eevee'i Ateş Taşı kullanarak Flareon haline evrimleştirmeyi başardılar. Bunun dışında sanırım en başından beri takımda kalmayı başarmış olan tek isim "Bird Jesus" olarak anılan Pidgeot. Ya da oyuncuların verdiği isimle "aaabaaajss". Ben bu satırları yazarken Twitch oynamaya başlayalı 12 gün, 8 saat, 37 dakika geçmişti ve an itibariyle hala Cinnabar adasında ilerlemeye çalışıyorlar.



En başta bu Twitch Pokémon fikrini ortaya atan gizemli kullancının Elite Four yenilgiye uğratıldıktan sonra serinin diğer oyunlarıyla yayın yapmaya devam edeceği söyleniyor. Biz de merakla ara ara girip "N'apmışlar acaba?" demeye devam ediyoruz. Sinirleriniz kaldırırsa ve bolca öldürecek vaktiniz varsa canlı yayını siz de hemen aşağıdan izleyebilirsiniz:

Watch live video from TwitchPlaysPokemon on www.twitch.tv

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 21:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
Pokémon Twitch'te son durum ne?
İlginizi Çekebilir