PokemonGO, Pentagon'da yasaklandı

Osman Onur Güner 15.08.2016 - 13:27
Oynayanlara casusluk suçlaması gelebilir
PokemonGO, Amerika Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı (Pentagon) tarafından resmi olarak yasaklandı.

Niantic firmasının Nintendo partnerliğinde geliştirip yayınladığı ve milyonlarca oyuncuya ulaşan PokemonGO oyununa bir resmi yasak daha geldi. Hem de bu yasak Pentagon tarafından yapıldı. Yayınlandıktan sonra tartışmaları da beraberinde getiren oyun için yasak haberleri ardı ardına geliyor. Bugün Pentagon tarafından yapılan resmi açıklamaya göre PokemonGO belkide en büyük yasağını almış oldu. Yapılan açıklamada oyunun yasaklanmasının ana sebebi olarak, ''Ana karargah odalarının ve diğer önemli tesislerin sırlarının açığa çıkma olasılığı ve Pentagon çalışanlarının kişisel bilgilerine sahip olmasının ulusal güvenliğe tehdit olarak algılanması'' denildi.

PokemonGO, Pentagon'da yasaklandı


Hatırlayacağınız üzere oyuna başlamadan önce bütün kişisel bilgilere erişim izni vermemiz zorunlu kılınıyordu. Pentagon riske girmek istememiş ve bu tür bir yasak getirmiş. Bu yasağın ardından ise Nintendo'dan nasıl bir açıklama geleceği ise merak konusu..
Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 19:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2016 19:19
haber süper öyle bi yazılmışki sanki komple amerikayı etkilemiş olay lksajdsa burdakilerinde dediği gibi sadece çalışanlara yönelik bir yasak bu.(soru şu: çalışan koca koca adamlar pentagonda pokemon mu avlıyor lan ? şlaksjdşlasd )
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2016 14:26
Haberde yanlışlık var bu sadece pentagon çalışanları için yasaklanmış amerika için genel bir yasak yok.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rahro Uth
Rahro Uth 15.08.2016 13:55
Pentagon trafından değil pentagon'da pentagon çalışanları için yasaklanmış...
Kalan Karakter: 300 Gönder
PokemonGO, Pentagon'da yasaklandı
İlginizi Çekebilir