1/2

Poker Night at the Inventory

Anıl Kalkan 29.11.2010 - 17:40
Bu masaya siz de davetlisiniz
Platformlar PC
Poker Night at the Inventory
  • Yapımcı - Yayıncı Telltale Games - Steam
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Masa Oyunlar
  • Sistem Gereksinimleri
Merlin Puanı 75
Artılar Mükemmel seslendirme ve diyaloglar. İlginç karakterler. Düşük sistemlerde de rahatça çalışıyor.
Eksiler Çoklu oyuncu olmaması. Tek başınıza oynamak belli bir saatten sonra sıkabilir.
Dünyanın en çok tercih edilen bahis oyunlarından biridir poker. Özellike Texas Hold 'em de bilimum poker oyunu arasında en popüler olanıdır, çünkü diğer türlere göre daima oyun daha hızlı, daha heyecanlı döner. Facebook ve internet ortamında pek anlamasam da, daima iddialı olduğum bir oyundur. İşin biraz daha derinine inince poker oyunu, iyi kartı olanın kazandığı bir şans oyunundan öte, sürekli akıl oyunlarının döndüğü bir türdür. İnsan analizi, empati kurabilme yeteneği, yalan söyleyebilme-blöf, hızlı düşünebilme... Tüm bu saydıklarım emin olun iyi bir Texas Hold 'em oyuncusunda fazlasıyla vardır. Önemli olan elinizdeki kartlar değil, rakiptir her zaman ve kötü bir elle de oyunu alabilmektir.

Bu kadar giriş yeter herhalde. Artık poker oyunlarına dönelim, bugüne kadar sayısız tane çıktı gerçekten. Kimi üç boyutlu denemeler yaptı görsellik adına, kimi daha sade yapımlarla çıktı oyuncunun karşısına. Açıkçası öyle "aman aman" dediğim, hatırladığım oyun da pek yok, ki zaten olmasını da beklemiyordum. Hepsi geride kaldı, artık en ilginç poker oyununa sahibiz: Poker Night at the Inventory...

Poker Night at the Inventory
Tanıdık simalar karşınızda

Poker Night at the Inventory'nin yapımcısı bu aralar hızını alamayan Telltale Games. Oyunu tüm o diğer poker oyunlarından farklı kılan özelliği daha sıra dışı, daha gerçek dışı olması. Onca bedava poker oyunu varken neden Poker Night at the Inventory? Öncelikle fiyatının sadece 5 dolar olduğunu hatırlatma fayda var. Diğer bir özelliği ise tamamen kendine özgü bir yapım olması. Karşımızda eminim bir çoğunuzun bazılarını iyi tanıyacağı dört ana karakter var ve onlara karşı oynuyoruz. Penny Arcade'den Tycho, Sam&Max'den Max, Team Fortress 2'den ağır makineli silahlı abimiz (Heavy) ve Homestar Runner'dan Strong Bad.

Oynanış açısında incelediğimizde klasik bir Texas Hold 'em olarak karşımıza çıkıyor. Oyuncular her ele 10.000 dolar bakiye ile başlıyorlar, sonuna kadar dayanabilen de haliyle kazanmış oluyor. Sürekli aynı kişilerle oynuyorsunuz ve her zaman aynı parayla başlıyorsunuz. Aslında en büyük darbeyi de buradan yiyor. Çoklu oyuncu desteği olmaması büyük eksiklik, çok daha zevkli olabilirdi. Farklı zorluk seviyeleri de bulunuyor ve özellikle zorda oynarken daha ciddiye biniyor oyun haliyle. Karşınızdaki sanal karakterler gerçek bir oyuncu gibi blöf yapıyorlar, hamlelerinize cevap verip daha zekice davranıyorlar. Kesinlikle bu konuda yapay zeka başarılı diyebilirim.