Polisler de oyun oynar, hatta yayın bile açar

Murat Oktay 21.12.2022 - 14:17
Danimarka'da polis sabahtan akşama kadar bilgisayarın başında Counter Strike oynayıp siber zorbaları enselemek için çalışıyor.

Danimarka, çevrimiçi oyunlarda zorbalığa karşı kurduğu bir polis birimi, Politiets Online Patrulje ile çalışmalarına başladı. Polisler gün boyunca bilgisayarda oyun oynayıp, nefret söylemleri, dolandırıcılık gibi işler çevirenlerin peşine düşüyorlar. Bu birim, polis memurlarının uygunsuz davranış ve suçları önlemek ve suç olaylarına müdahale etmek için özellikle çocuklar ve gençlerle diyalog kurabileceği sosyal ağlarda “devriye” geziyor.

Oyun Polisi bize de lazım

Bir gün evinizde CS atarken kapınız çalıyor ve iki polis ifadenizi almak için evinize geliyor. Gerekçe hakaret. Danimarka Polisi bunun için bir birim oluşturmuş ve "gamer" polisleri işe almış. Sabahtan akşama kadar oyundalar. Politiets Online Patrulje, Nisan 2022'den beri, hükümetle bir dijital devriye birimi oluşturmak için yapılan çok yıllık bir anlaşmanın parçası olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Danimarkalılar, İnternet'teki şüpheli davranışlar hakkında şikayette bulunmak isterlerse veya İnternet'te güvenli gezinme konusunda tavsiyeye ihtiyaç duyarlarsa, Facebook Messenger aracılığıyla Polis Çevrimiçi Devriyesi ile iletişime geçebiliyorlar.

Ayrıca devriye görevlilerinin çevrimiçi oyunlarda Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite ve Minecraft'ta hesapları var, bazen gençlerle oynuyorlar ve hatta Twitch'te moderasyon görevi de yapıyorlar.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 12:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.12.2022 09:12
Bizde böyle bişe olsa ortaya çıkacak durum şu ; Polisler artık gençlerin peşinde fikir özgürlüğü kalmadı.çünkü bizde her türlü pisliği yapıp özgürlüğümüz kısıtlanıyor diye arkasına sığınabilirsin.Sonrada çıkıp bakın Avrupa’da neler var keşke bizdede olsa diyebilirsin;) Kafalar çok acayip
Kalan Karakter: 300 Gönder
Polisler de oyun oynar, hatta yayın bile açar
İlginizi Çekebilir