Uzun bir aradan sonra Black Mesa'ya tekrar güncelleme yapıldı

Mehmet Atilla Turan 30.04.2018 - 22:15
Xen bölümlerinin yayınlanması an meselesi.

Crowbar Collective, yakın zaman içerisinde, popüler oyunları Black Mesa'yı güncelledi. Valve'den telif haklarını alan ve Half Life evrenini günümüz teknolojisi ile anlatan Black Mesa, şu ana kadar gelmiş geçmiş en iyi hayran yapımı "modlardan" biri sayılıyor. Fakat tam olarak bitmemiş oyunun birkaç sorunu bulunuyor, bunlardan birisi de elbette Half Life'ın sonu olan Xen bölümleri.

Uzun bir aradan sonra Xen bölümleri adına haberler geldi

Crowbar Collective, yayınladığı güncellemede, büyük derecedeki optimizasyon sorunlarını ortadan gideriyor. AMD ve Nvidia'nın ekran kartlarında yaşanan sorunların artık oyunda görünmemesi bekleniyor. Crowbar Collective, optimizasyon sorunlarının çözülmesi dışında, oyun içi değişiklere de değinmiş. Işıklandırma, Gordon Freeman'in feneri, oyun sırasındaki blurun gücü ve türevi grafiksel ayarlarında üzerinden değişiklik yapılmış bulunuyor.

Tabii herkesin merakla beklediği Xen bölümleri hakkında da konuşan Crowbar Collective, gecikmenin izahını açıkladı. Şu sıralar yeni bir oyun motoru üstünde çalışan ekip, Xen bölümleri ile beraber oyunun da yeni motora aktarılacağını belirtti. Yapımcı, Xen bölümlerinin, bir sonraki büyük güncellemede oyunculara yeni motor ile beraber sunulacağını ifade etti. Yani Xen bölümlerinin çıkmasına çok az bir zaman kaldı diyebiliriz.

Black Mesa'nın Steam sayfasına ise buradan ulaşabilir ve ne kadar sağlam bir hayran yapımı mod olduğunu görebilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 18:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
Popüler hayran yapımı bir mod olan Black Mesa güncellendi
İlginizi Çekebilir