Populous DS: Klasik, nisan ayında geliyor

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
Populous DS: Klasik, nisan ayında geliyor

       Rising Star Games’le işbirliği çerçevesinde Eidos, unutulamayan bir klasiğin ve yeni bir türün kurucusunun güncel kopyalarını yayımlıyor. Populous DS, 24 Nisan 2009’da Nintendo DS’ye özel olarak çıkarılıyor. Haber, geçtiğimiz günlerde yapılan bir basın konferansında resmen teyit edildi.

       Peter Molyneux, zamanımızın en yenilikçi video oyunları tasarımcılarından biri sayılıyor. 1987’de ortağı Les Edgar’la İngiliz stüdyo Bullfrog Productions’u kurdu. Bunun iki yıl sonrasında ilk eserleri Populous çıktı. Yapım sadece çok sayıda ödül almakla kalmadı, aynı zamanda Gerçek Zamanlı Strateji oyunlarının çok erken bir varyantı vasfıyla da yeni bir tür olarak tanımlandı.

       PC klasiği baz alınarak Nintendo’nun mobil konsolu için hazırlanan oyunda, DS sahipleri bir tanrının rolünü üstlenebilecek. Zamanımıza uygun görünüşü ve birçok yeni fonksiyonuyla kült oyun prensibi yeniden keşfediliyor. Taraftarlarınıza refah ve huzur içinde yaşayabilmeleri için dünyayı yeniden yaratmakta yardım ediyorsunuz; fakat bunu yaparken düşman şeytanlar ve onlara tapanlar yolunuza çıkıyor.

       Tanrılar; toprak, rüzgar, su, ateş ve hasat elementlerini canlandırıyor. Her güç, çok kuvvetli bir araç olarak elinizde bulunan farklı “mucizlere” bağlı. Deprem, dolu, tayfun, sel veya volkan alevleri gibi muhtelif felaketler iradenize bırakılıyor.

       Touch screen (dokunmaya duyarlı ekran) girişleri ve dual screen (ikili ekran) desteğine sahip olan Populous DS, müthiş bir oyun tecrübesi vaadediyor. Kapsamlı tek oyuncu görevleri yanında Popoulus DS, ayrıca heyecanlı bir çok oyuncu modu da sunuyor. WiFi bağlantısı yoluyla 4 oyuncuya kadar yeteneklerinizi ispatlayabiliyorsunuz. USK, 24 nisanda çıkacak oyuna “6 yaş itibariyle” değerlendirmesi verdi.

KAYNAK
Populous DS: Klasik, nisan ayında geliyor
gameswelt.de


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 09:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
Populous DS: Klasik, nisan ayında geliyor
İlginizi Çekebilir