PowerColor RX 6900 XT Liquid Devil ekran kartı ortaya çıktı

Özgür Deveci 21.02.2021 - 23:23
Ekran kartı pazarının yıldızlarından biri olan PowerColor'ın RDNA 2 mimarisine sahip RX 6900 XT Liquid Devil ekran kartı gün yüzüne çıktı.

AMD'nin RDNA 2 mimarisine sahip PowerColor Radeon RX 6900 XT Liquid Devil ekran kartı gün yüzüne çıktı. RDNA 2 mimarisi, 4K oyun deneyimi için yeni performans seviyeleri, görsel doğruluk ve gelişmiş bir takım özellikler sunuyor. Daha düşük güç tüketimiyle daha yüksek performans sağlamak için tasarlanan ekran kartı, gecikmeyi ve güç kullanımını en aza indirmek için tasarlanmış yeni bir önbellek hiyerarşisiyle birlikte geliyor.

PowerColor RX 6900 XT Liquid Devil ekran kartı ortaya çıktı

PowerColor RX 6900 XT Liquid Devil ekran kartı ortaya çıktı

7 nm fabrikasyon sürecinde üretilen ekran kartı, AMD'nin RDNA 2 mimarisinden gücünü alıyor. RDNA 2, düşük güç tüketimiyle yüksek performans sunmak üzere yüksek hız ve gelişmiş güç verimliliğinin yanı sıra veri aktarımını, gecikmeyi ve güç kullanımını en aza indirmek için yeni bir önbellek tasarımıyla birlikte geliyor. Buna ek olarak, DirectX 12 Ultimate desteği, oyunları yeni bir gerçekçilik düzeyine yükseltmek için ışın izleme, hesaplama ve rasterleştirilmiş efektlerin güçlü bir karışımını oyuncuların kullanıma sunuyor.

Sloven EK firması tarafından tasarlanan soğutma bloğu, Quantum Vector RX 6800/6900 arka plaka ile birlikte geliyor. Orijinal EK Vector yalnızca AMD'nin referans kartları için kullanılırken, PowerColor daha geniş bir PCB yapısını tercih etmiş. Ortaya çıkan fotoğraflara baktığımızda, RX 6900 XT Red Devil ile aynı modele yer verildiğini görüyoruz. Bununla birlikte, hem Liquid Devil hem de Red Devil modelinin aynı kart tasarımını paylaşacağını söyleyebiliriz. Ekran kartının önümüzdeki hafta içerisinde resmi olarak tanıtılması bekleniyor.

Kartın saat hızları ve fiyatlandırması konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Son olarak siz bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Kimler yeni sistem toplamayı düşünüyor? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 03:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
PowerColor RX 6900 XT Liquid Devil ekran kartı ortaya çıktı
İlginizi Çekebilir