Pragmata PlayStation 5, Xbox Series X ve PC için duyuruldu

Özgür Deveci 13.06.2020 - 08:36
Capcom tarafından geliştirilen distopik bilim kurgu oyunu Pragmata, PlayStation 5, Xbox Series X ve PC için duyuruldu.

Sony’nin PlayStation 5 "Oyunların Geleceği" etkinliğinde Capcom, gizemli yeni IP'si Pragmata'yı duyurdu. Oyun hakkında pek bir detay verilmese de yayınlanan fragmanda distopik bir gelecekte geçeceği gösteriliyor.

Bu yılın başlarında Capcom, önümüzdeki mali yıl için birden fazla yeni oyun yayınlayacağını duyurmuştu. Bu haber oyuncular tarafında bazı spekülasyonlara yol açtı. Hayranlar Dino Crisis ve Darkstalkers gibi birçok mevcut IP'nin devamını beklerken geliştirici firma yepyeni bir IP duyurdu. Etkinlikte Pragmata'nın 3 dakika 15 saniyelik bir duyuru fragmanı yayınlandı. Fragman kesinlikle heyecan verici görünüyor, ancak şu anda oyunun türü bile belli değil. Japon oyun geliştiricisi Capcom oyunla ilgili "geliştirici ekip daha önce hiç yapılmamış nefes kesici ve sürükleyici bir bilim kurgu oyunu geliştirmek için ray-tracing gibi yeni ve güncel teknolojilerin tüm gücünden yararlanıyor." ifadelerinde bulundu.

Pragmata PlayStation 5, Xbox Series X ve PC için duyuruldu

Pragmata PlayStation 5, Xbox Series X ve PC için duyuruldu

Fragmanda, uzay kıyafeti giymiş ana karakterimizi New York Times meydanında yürürken görüyoruz. Sırtında eklemli bir kola sahip olan karakter, işaret fişeği tarzında küçük bir tabancayla havaya ateş ediyor. Bu sayede sokaklarda olanların bir kaydını (insanların ve evcil hayvanların bıraktığı izleri) görebiliyor. Ardından küçük bir kız çocuğu beliriyor ve adama doğru yürüyor. Tam o anda yörüngedeki bir uzay istasyonu, yer küreye doğru düşmeye başlıyor ve Dünya'da bulunan her şey adeta yerçekimsiz bir ortamdaymış gibi yükselmeye başlıyor. Hatta o kadar çok yükseliyorlar ki, karakterlerimizi fragmanın sonunda Ay'da görüyoruz. Yayınlanan duyuru fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz.


Sony’nin PlayStation 5 konsolunu tanıttığı etkinlikte Pragmata dışında daha birçok oyun duyuruldu. Aralarında bizi şaşırtan oyunlar olduğu kadar, heyecanladığımız ve ağzımızı açık bırakan oyunlarda oldu. Buna ek olarak PlayStation 5 için duyurulan diğer oyunları merak ediyorsanız buradan bakabilirsiniz.

Pragmata PlayStation 5, Xbox Series X ve PC platformları için 2022'de piyasaya çıkacak. Oyun hakkında yeni bilgiler ise 2021'de paylaşılacak. Son olarak siz bu oyun hakkında neler düşünüyorsunuz? Yayınlanan fragman ilginizi çekti mi? Gözünüze çarpan detayları yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 19:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2020 13:08
oyun çok ilgi çekici . böyle biraz uzay biraz kurgu biraz falan filan yani ne bileyim çikita muz gibi bişey
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2020 12:56
Kuzey yarımkürede Avustralya'yı görüyoruz, sağlam bir bilimkurguya benziyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2020 12:13
The order 2 ciksa alayina degerdi iyice uzay simulasyonu oldu oyunlar nerde eski kasaba orman karli daglarli oyunlar civ civ silahlar kic kasiyan işinlar sevimsiz bi tip ler c9galdi artik
Kalan Karakter: 300 Gönder
Pragmata PlayStation 5, Xbox Series X ve PC için duyuruldu
İlginizi Çekebilir