Prey 2 yeni teknolojiden faydalanamayacak

Murat Halilbeyoğlu 15.03.2011 - 10:40
id Software'in son motoru bu oyuna yetişmedi
Dün doğruluk haberini yaptığımız efsane oyun Prey'in devamı niteliğinde olan Prey 2 için yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Buna göre Bethesda'nın Halkla İlişkiler departmanı başkanı Pete Hines Prey 2'nin id Tech 5'i kullanmayacağını doğruladı.

Devam oyunu PC, Xbox ve PS3 için çıkacakken ilk gelen haberler oyunun id Software'in en son moda id motorunu kullanacağı yönündeydi, ancak Hines IGN'e verdiği röportajda bu teknolojinin en son çıkan versiyonunu kullanmayacaklarını belirtti. Bethesda ve id şu an için bu teknolojiyi RAGE'de kullanıyorlar.

Prey 2 yeni teknolojiden faydalanamayacak
"Bu oyun uzun zamandır yapım aşamasında ve id Tech 5 ise halen gelişim aşamasındaki ki bu RAGE'in bitimine hatta ondan sonrasına kadar da sürecek. Dolayısı ile böyle bir seçenek mevcut değil."

Daha önceki dönemlerde id firması id Tech'i bağımsız bir yazılımken lisanslayarak kendine bağladı, ancak daha sonradan firma Bethesda'nın ana firması olan ZeniMax tarafından 2009 yılında satın alındığından id CEO'su Todd Hollenshead geçtiğimiz Ağustos ayındaki QuakeCon'da motorun Bethesda grubu içerisinde hali hazırda yapım aşamasında olan oyunlarda kullanacağını belirtmişti.
Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 01:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
Prey 2 yeni teknolojiden faydalanamayacak
İlginizi Çekebilir