Prime Alışveriş Festivali başladı

Ersin Kılıç 19.07.2022 - 10:31
Prime abonelerine muhteşem indirimler ve fırsatlar sunulan Prime Alışveriş Festivali Türkiye'de başladı ve 25 Temmuz’a kadar devam edecek.

Amazon'un 2015 yılından beri her yıl tüm dünyada düzenlediği ve Prime abonelerine muhteşem indirimler, fırsatlar ve ürünler sunduğu Prime Alışveriş Festivali isimli bu büyük etkinliği Türkiye'de başladı ve 25 Temmuz’a kadar devam edecek. 

Prime Alışveriş Festivali 25 Temmuz'a kadar devam edecek

Prime Alışveriş Festivali başladı

Bu alışveriş festivalinde elektronik ürünlerden oyunlara, güzellik ürünlerinden dekorasyona kadar 28 farklı kategoride yüz binlerce üründe indirim sunuluyor. Biz de bu haberimizde bazı ürün tavsiyelerimiz ile birlikte bu alışveriş festivalinin avantajlarını ve detaylarını sizlere aktarmak istedik. Öncelikle seçtiğimiz bazı ürünlere bakalım, sonrasında ise diğer detaylara değinelim.

Microsoft Xbox Controller 

Son dönemde oyun kontrolcülerinde altın çağı yaşıyoruz denebilir. Sektörün ağır topları özellikle yeni nesil konsollar ile birlikte bu işi neredeyse en iyi haline getirdiler. İlk önerimiz ise hem Xbox konsollarımızda hem de bilgisayarımızda kullanabileceğimiz bir kontrolcüden geliyor. Açıkçası birçok farklı markanın çok güzel ürünleri olsa da ben Xbox 360 döneminden beri, yani neredeyse 20 yıla yakın süredir bilgisayarda Xbox Controller tercih ediyorum.

Zamanla bu konuda yaygınlaşan ve Steam başta olmak üzere her firmadan tam destek gören Xbox Controller, kontrolcü ile oynamanız gereken oyunlarda büyük avantaj sağlıyor. 9. nesil kablosuz sürümü yenilenen D-Pad tasarımı ve ergonomisi ile PC'de kullanacağınız en iyi kontrolcülerden birisi.

Prime Alışveriş Festivali başladı

Xbox kontrolcüsüne buradan göz atabilirsiniz.

DualSense Kablosuz Oyun Kolu

Sony'nin yeni nesilde başardığı en büyük iş oyunların dışında şüphesiz DualSense oyun kolu oldu. Haptik Feedback ve Adaptive trigger tuşları ile oyun deneyimini bambaşka bir boyuta taşıdıklarını söyleyebiliriz. Ağırlığı ve elinize oturan ergonomisi ile o tokluk hissiyatını fazlasıyla veren DualSense, oyun tarafında son yılların en iyi gelişmelerinden birisi diyebiliriz.

Eğer PS5 aldıysanız ve arkadaşlarınız ile oyun oynamak için 2. bir oyun koluna ihtiyacınız varsa bu sefer siyah rengini tercih edebilirsiniz. Ayrıca eklenen Steam desteği ile birlikte PC tarafında da kolayca kullanabileceğiniz bir oyun kolu olduğunu söylemeliyiz. Üstelik Sony, PC'ye çıkardığı kendi oyunlarında da DualSense'in sahip olduğu özellikleri sunmaya başlayacak. Bu da DualSense tercihi için gerçekten önemli bir faktör. 

Prime Alışveriş Festivali başladı

DualSense kontrolcüsüne buradan göz atabilirsiniz.

Razer Viper Ultimate

Oyuncu aksesuarları denince akla gelen ilk firmalardan birisi şüphesiz Razer olmuştur. Klavye, kulaklık ve fare başta olmak üzere birçok rünle pazarda bulunan firma, son dönemde kablosuz fare tarafında da çok güzel ürünler ile karşımıza çıkmaya başladı.

Bugün tavsiye edeceğim model ise Razer Viper Ultimate isimli kablosuz fare modeli olacak. Ben de yaklaşık 1.5 senedir bu modeli kullanıyorum ve inanılmaz memnun olduğumu söylemem gerekiyor. Normalde Deathadder gibi daha büyük modelleri tercih etsem de bunu kullanıp alıştıktan sonra vazgeçemediğimi belirtmeliyim. 74gr ağırlığı, 20k DPI, özelleştirilebilir tuşları, kablosuz olarak kullanılabilmesi ve kolay bir şekilde şarj edeceğiniz standı ile hem günlük kullanım hem de oyun tarafında sizin için de vazgeçilmez bir ürün olabilir.

Prime Alışveriş Festivali başladı

Razer Viper Ultime modeline buradan göz atabilirsiniz.

HyperX QuadCast S

Yine kullandığım ve oldukça memnun olduğum bir ürünle karşınızdayım. Mikrofon tarafında özellikle yayın platformlarının artış göstermesi ile büyük bir rekabet başladı. Hem tasarım hem de özellikleri bakımından onlarca modele ulaşmak mümkün. HyperX QuadCast serisi ise tasarımı, özellikleri ve basit kullanımı ile sizi fazlasıyla memnun edecek bir ürün diyebilirim.

İster kendi standında isterseniz de mikrofon ayağında kullanabileceğiniz ürün dahili pop filtresi ve dört farklı kayıt seçeneği ile farklı kullanımlar için de kolaylık sağlıyor. Yani ister bireysel, ister radyo tarzı karşılıklı, istersenz de grup konuşmaları için olsun farklı kayıt seçeneklerini kolaylıkla seçebiliyorsunuz. 3 adet 14mm'lik kondansatöre sahip olan bu model üzerinde bulunan dokunmatik tuş ile kolayca açıp kapatılıyor ve hem oyunlarda hem de katıldığınız toplantılarda ses açıp kapama karmaşasını sonlandırıyor.

Tabi bu model farklı senaryolar için kullanacaklara yönelik tasarlanmış. Eğer ben tek başıma sadece yayın ya da iş için kullanacağım diyorsanız çok daha uygun bir fiyata sahip olan Solocast modelinin linkini de aşağıya bırakıyorum. 

Prime Alışveriş Festivali başladı

HyperX Quadcast modeline buradan göz atabilirsiniz.

SoloCast modeline buradan göz atabilirsiniz.

Kablosuz şarj standı

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık kullandığımız birçok ürün kablosuz şarj özelliğine sahip olmaya başladı. Telefon, akıllı saat ya da kablosuz kulaklıklarımızda bu özellikleri görüyoruz. Kablosuz şarj standları ilk çıktığı dönem Watt anlamında yetersiz olsa da artık klasik adaptörlerin sunduğu değerlere ulaşmış durumda.

İşte 15W kablosuz şarj özelliğine sahip olan Mcdodo CH-7060 3in1 Manyetik 15W Kablosuz Hızlı Şarj ünitesi de bu konuda tüm ihtiyaçlarınızı giderebilecek bir ürün. Hem telefonunuzu, hem akıllı saatinizi hem de kulaklığınızı şarj edebileceğiniz ürün, kablo karmaşasını çözdüğü gibi şık tasarımı ile çalışma ya da oyun masanızda size büyük bir kolaylık sağlayabilir. 

Prime Alışveriş Festivali başladı

Mcdodo CH-7060 modeline buradan göz atabilirsiniz.

Razer Kishi kontrol cihazı

Mobil oyunlar artık hayatımızın vaz geçilmez unsurları haline geldi. İlk dönemlerinde hypercasual tarzı oyunlar ağırlıkta olsa da artık yıllardır bildiğimiz birçok serinin mobil sürümleriyle karşılaşmaya başladık. Hatta son dönemin en popüler oyunlarından birisi de bildiğiniz gibi Diablo Immortal oldu.

İşte bu tarz oyunları dokunmatik ekranda oynamanın yanı sıra telefonlarımız için tasarlanan özel kontrol cihazlarında oynamak çok daha farklı bir deneyim yaşatıyor. Telefonu kolayca içerisine konumlandırdığımız ve çok basit bir şekilde kurulumunu yaptığımız Razer Kishi gibi cihazlar, parmağınız ile ekrana dokunmak zorunda kalmadığınız için size daha net bir görüş alanı sağlıyor.

Diğer taraftan artık bulut oyunculuğun da geleceğin vazgeçilmez teknolojilerinden biri olduğunu kabul etmemiz gerek. Hem PC hem de konsol tarafında telefonunuzla stream yolu ile oynayabileceğiniz tüm oyunlar, kontrol cihazları ile size konsol deneyimini de yaşatabilir.

Prime Alışveriş Festivali başladı

 Razer Kishi modeline buradan göz atabilirsiniz.

Oyun tarafında zenginleşen kütüphane

Amazon Prime üyeliği ülkemizde yerel fiyatlandırma ile birlikte birçok avantajı da beraberinde getiriyor. Örneğin ben Prime üyeliğim sayesinde Prime Gaming avantajlarını da her ay kullanıyorum. 

Oyun tarafında Amazon bildiğiniz gibi abone olan oyun severlere her ay bedava oyunlar veriyor. Bu oyunları kütüphanenize ekleyebildiğiniz gibi yine her ay başta League of Legends, Wild Rift, FIFA, Pokemon Go, GTA Online ve Red Dead Online gibi oyunlar olmak üzere birçok oyunda bedava içeriklere de ulaşabiliyor sunuz. 

Örneğin ben aktif olarak oynamaya devam ettiğim League of Legends'ta Prime aboneliğim sayesinde birçok kostümün kilidini açtım. Ruh Çiçeği Teemo ile Vadi'de şirin şirin dolaşırken rakiplerimin mantar tadına bakmasını da ihmal etmedim tabi. Bedava oyunlar, oyun içi ekstralar ile birlikte her ay takip ettiğiniz bir yayıncıya abonelik hakkını ve Prime Gaming’in ücretsiz oyun ve oyun içi içerik seçeneklerinin her ay eklenen yeni öğeler ve oyunlarla zenginleştiğini de ekleyelim.

Yüzüklerin Efendisi dizisi Rings of Power kapıda

Oyun, kargo ve özel indirimler gibi fırsatların dışında ayıla bayıla izlediğimiz The Boys, Tom Clancy's Jack Ryan gibi yapımların yer aldığı Prime Videoyu da unutmayalım. Zaman Çarkı (Wheel of Time) ve Fleabag, The Marvelous Mrs. Maisel gibi Emmy ve Altın Küre ödüllü filmlerin de bulunduğu geniş bir içerik kütüphanesi hiçbir ek ücret olmadan Prime abonelerine sunuluyor. 

Önümüzde ise herkesin nefesini tutarak beklediği Yüzüklerin Efendisi dizisi “The Lord of the Rings: The Rings of Power” bulunuyor. Eylül ayında yayınlanmaya başlayacak olan bu seri aynı zamanda televizyon tarihinin en büyük prodüksiyonu olarak hayata geçecek.

Prime Alışveriş Festivali başladı

Ünlü isimlerle hayallerin ötesinde deneyimler

Ayrıca Prime Alışveriş Festivali boyunca Amazon müşterileri Murat Dalkılıç, Vedat Milör, Pascal Nouma, Cem Bölükbaşı, Meryem Can ve daha pek çok ünlü isimle unutulmaz deneyimler, hediye ürünler ve binlerce lira değerinde Amazon Hediye Kartları kazanma şansı da yakalıyor.

Amazon bu alışveriş dönemi kapsamında kullanıcılarına ünlü isimlerle bir araya gelme fırsatı da sunuyor. Prime Alışveriş Festivali boyunca Amazon Türkiye müşterileri Türkiye’nin İlk Formula 2 yarış pilotu Cem Bölükbaşı, Youtube içerik üreticisi Mendebur Lemur, yemek eleştirmeni Vedat Milor, Beşiktaş’ın unutulmaz futbolcusu Pascal Nouma, ünlü müzisyen Murat Dalkılıç ve ünlü moda fenomeni Moda Tutkusu ile bir araya gelme şansına erişecekler.

Amazon Türkiye müşterileri ayrıca Amazon Prime Video’da yayınlanacak olan Lord of the Rings: Rings of Power dizisinin ön gösterimine “Filme Gitmeden Önce” YouTube kanalından Cem Başak ile katılma şansına erişerek, büyük merakla beklenen diziyi herkesten önce izleme fırsatı yakalayacaklar.

Yılın en büyük indirimleri ve alışveriş avantajlarını sunan Prime Alışveriş Festivali'nde sunulan diğer avantajlar ise şu şekilde;

  • Amazon.com.tr'de tüm kredi kartlarına 12 aya varan taksit imkânı: Amazon.com.tr müşterileri, Amazon.com.tr tarafindan satılan ve yasal taksit kısıtı olmayan ürünlerde tüm kredi kartlarına 12 aya varan taksit seçeneklerinden yararlanabiliyor. Üstelik müşteriler, yasal taksit kısıtı olmayan tüm ürünlerde ise peşin fiyatina 6 aya varan taksit imkanından faydalanıyor. Yapı kredi Worldcard sahibi müşteriler ise yapacakları 500TL’lik alışverişlerinde 75TL Worldpuan kazanacak ve amazon.com.tr tarafından satılan, yasal taksit kısıtı olmayan tüm ürünlerde 9 taksitten de peşin fiyatına faydalanabilecek.
  • Seçili ürünlerde indirim oranı tutarında ücret iadesi garantisi: Prime Alışveriş Festivali boyunca Amazon.com.tr ve Amazon mobil uygulamasından satın aldığınız seçili ürünlerde ürünün fiyatı düşerse, Amazon aradaki farkı hediye kartı olarak hesabınıza tanımlıyor.
  • Yeni kategorilerle artan ürün çeşitliliği: Amazon Türkiye, yakın zamanda açtığı 6 yeni kategoriyle ürün çeşitliliğini artırmaya devam ediyor. Bavul ve Seyahat Çantası, Saat, Takı, Otomotiv, Ev Aletleri ve Mobilya kategorilerindeki binlerce üründe harika fırsatlar Prime Alışveriş Festivali’nde müşterleri bekliyor.  
  • Prime üyelerine özel Amazon hediye kartı: Prime Alışveriş Festivali boyunca Amazon mobil uygulamasından 200TL ve üzeri alışveriş yapan Prime üyelerini, 50TL değerinde Amazon hediye kartı bekliyor.   
Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 05:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.07.2022 12:02
6 tane kitap aldım. SUDAN UCUZ.

Kitap amazondan alınır. Çok seviyorum seni be amazon.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.07.2022 13:44
Bazı ürünlerde çok güzel indirim var. tripod ve mikrofon aldım, iyi oldu bayadır listemdeydi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.07.2022 20:39
Prime day vs. diye bekledim ama amerikadaki o indirim dolu prime day havası maalesef yok. Listeme ne eklediysem özel olarak not alıp onlara indirim yapmamışlar :(
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.07.2022 17:36
HyperX mikrofonu ben de kullanıyorum. Quadcast olan ve baya memnunum. Fiyatlar daha da yükselmeden ihtiyacı olan kaçırmasın bence
Kalan Karakter: 300 Gönder
Prime Alışveriş Festivali başladı
İlginizi Çekebilir