Prince of Persia: Shadow & Flame (Mobil İnceleme)

Hakan Bozdemir 10.10.2013 - 17:05
PoP mobil platform ile geri döndü
Klasik Prince of Persia'yı herkes bilir, en azından bir defa oynamıştır diye düşünüyorum. Eskiden disketlerle birlikte bilgisayarlarımızda oynadığımız Prince of Persia'yı artık mobil cihazlarımızda da oynayabiliyoruz. Üstelik şimdi aynı keyfi yeni nesil grafiklerle yaşıyoruz. PoP serisinin ikinci oyunu olan The Shadow and The Flame'in yeniden yapılmış versiyonu Ubisoft tarafından bizlere sunuluyor.

Bildiğiniz gibi uzun bir süredir Prince of Persia oyunu çıkmıyordu. Ubisoft genel olarak Assassin's Creed serisine yoğunlaşmıştı. Bizler de yeni bir Prince of Persia için çok bekledik fakat çıkartılan haberler, görseller ve videolar hep söylenti çıkmıştı. Ubisoft'un Prince of Persia serisine daha çok değer vermesini isterdim fakat Assassin's Creed serisinden sonra durum tamamen değişmişti.

Prince of Persia: Shadow & Flame (Mobil İnceleme)


Grafikler hoş, oynanış rahat!

Şimdi ise Ubisoft bizlere klasikleşmiş ikinci oyunu yenilenmiş bir şekilde sunuyor. Hem Android üzerinden hem de iOS üzerinden oynayabildiğimiz bu oyun çok güzel yenilikler içeriyor.

Öncelikle oyunun tekniksel yönünden bahsedeyim sizlere. Yukarıda da söylemiş olduğum gibi yenilenmiş grafikler ile bizlere sunuluyor. Bu şekilde göze daha hoş görünüyor. Kontroller ise dokunmatik arayüze gayet uyumlu bir şekilde tasarlanmış. Yani hiçbir sıkıntı yaşamadan rahatça oyunu oynayabiliyorsunuz.

Side-scroll türünde hazırlanmış ve 3D görsellerle kuvvetlendirilmiş. Tabii ki bir görsel şölen yaşamıyoruz fakat görüntüler bir mobil oyun için yeteri derecede güzel duruyor. Tekniksel ve grafiksel açıdan herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Mobil oyun seçerken bu tür şeylere dikkat ediyorsanız eğer içiniz rahat olabilir.

Prince of Persia: Shadow & Flame (Mobil İnceleme)
C-C-Combo Breaker!
Oynanış olarak değerlendirmeye geçmeden önce size bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Bu klasikleşmiş ikinci oyunun yeniden yapımı. Yani oynanış mekaniklerinin ona uygun bir şekilde tasarlanması gerekliydi. Ubisoft'un da bunu güzel bir şekilde oyuna aktardığını düşünüyorum. Karakterimizin hareket yapısı uyumlu bir şekilde şimdiki nesil versiyona geçirilmiş.

Dövüş sistemi oldukça kolay olmuş diyebilirim. Bir süreden sonra insanın canını sıkmaya başlıyor. Savaştığınız düşmanları rahat kombolar yaparak alt edebiliyorsunuz. Yeni kombolar ile birlikte ortaya yeni güçler de çıkıyor. Ayrıca dövüşlerde kullandığınız silahları da değiştirebiliyorsunuz.


Bir aksiyon oyununda ne ararsanız Prince of Persia: The Shadow and The Flame'de var diyebilirim. İyi derecede grafikler, kombolu dövüşler ve yükseltilebilen nesneler. Tabii bunların yanında çeşitli gizemler de bulunuyor. Onları da keşfetmek oldukça keyifli. Üstelik tüm bunlara Google Play'den 1,2 dolara, App Store'dan ise 1,79 TL'ye ulaşabilirsiniz. Prince of Persia Shadow & Flame için benim puanım 10 üzerinden 8 diyebilirim.
Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 12:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
Prince of Persia: Shadow & Flame (Mobil İnceleme)
İlginizi Çekebilir