1/2

Pro Evolution Soccer 2011 Türkiye Lansman

Mahmut Saral 7.10.2010 - 08:18
Merlin'in Kazanı, PES 2011'in tanıtım gecesindeydi.

Geçtiğimiz gece İstanbul semalarında Pro Evolution Soccer 2011 sesleri yankılandı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hatrı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan seri, en yeni üyesiyle, oyuncuların denemesi için Baltalimanı Portaxe’da yerini aldı.

Haftalar öncesinde lansman daveti elimize ulaşmış, bu gecenin gelip çatması için zincirleri elimize almıştık. Zira ülkemizde bu tarz organizasyonlar pek yapılmıyor, bulduğunuzda kıymetini bilmeniz gerekir. Biz de bu mantıkla hareket ederek koşa koşa PES 2011 için yola çıktık.

Nadir düzenlenen oyun organizasyonları demişken, geçtiğimiz 27 Temmuz'da da bildiğiniz gibi Starcraft II - Gece satışı etkinliği düzenlenmişti. Ekipçe nabzını tuttuğumuz organizasyonda, 2 farklı mekâna uğramış, oyuncuların görüş ve düşüncelerine başvurmuş, olabildiğince de fazla detay elde ederek ofisimize dönmüştük. Sonucunda da hem video, hem de yazılı çalışmalarımızı size sunmuştuk. Türkiye denilince zaten belli başlı oyunların hayran kitleleri ağır basıyor; futbol ve Blizzard oyunlarını rahatlıkla örnek olarak verebiliriz.

Peki bu yeni organizasyonda neler oldu, ne gibi etkinliklere yer verildi, atmosfer nasıldı? Size bunlardan kısaca söz edeceğim.

İstanbul, tam da gündüzü bitirip gece hayatına adım atıyordu ki, biz yola çıkmıştık. Çok şükür, trafikle pek cebelleşmeden Portaxe'a vardık. Park görevlilerinden, güvenlik görevlilerine kadar o gece herkesin ağzında PES 2011 vardı. İçeri girdiğimizde ise, aslında PES 2011'in hayata çoktan merhaba dediğini gördük. Yaklaşık 20 kadar konsolda, herkes durmadan PES 2011'i deniyordu. Koltukların dolu olması, haliyle masaları boş bıraktı. Öncelikle etrafı şöyle bir takip ettik, ne olup-bitiyor öğrendik, sonrasında da gelen meşrubat ve kuruyemişler eşliğinde, neler yapacağımızı düşünmeye başladık.

Pro Evolution Soccer 2011 Türkiye Lansman

Henüz saat daha çok erken olmasına rağmen mekân doluydu, bununla beraber yeni gelen konuklar da vardı. Hem yazılı, hem de görsel basının organizasyona ilgisi büyüktü. Sonuçta konu futboldan açılınca, ülkemizdeki en önemli maddelerden bir tanesine de parmak basmış oluyorsunuz.