1/5

Pro Evolution Soccer 2012

Mahmut Saral 10.08.2011 - 18:02
Yeni sezon öncesi, PES 2012'nin Ön İnceleme sürümünü test ettik!
Önemli not: Oyunun Ön İnceleme sürümüne dair ekran görüntülerinin yayımlanması yasak olduğu için yazıda kullandığımız resimler, daha önce yayıncı firma tarafından yayımlanan resimlerdir.

Futbolda yeni sezon başlamak üzere. Her zaman olduğu gibi bir yanda EA'in FIFA serisi, diğer yanda ise Konami'nin PES serisi var. İkisinin de sağlam hayran kitleleri, güçlü ve zayıf yönleri bulunuyor. Öyle ki her yapılan haberde, her yazılan yeni yazıda, ardı ardına yapılan yorumlar, tartışmalar ve fikir alışverişleri asla eksik olmuyor...

İşte o an!

Merlin ofisinde yine herkes bir işin peşinden koşarken, kapı çaldı. Kapı açma konusunda açık söylemek gerekirse kimse istekli değildir. Zor bela yine açmalıydık haliyle. Kargo görevlisi, bize bir paket verdiğinde içinde ne olduğunu hiç birimiz tahmin edemezdik.  "Erhan dostum, paketi açabilir miyim" diye sorduğumda, aslında paketi çoktan açmıştım ve içinde 3 adet zarf vardı (Haber olarak paylaşmıştık ya hani). İşte o oyunlardan bir tanesini, yani PES 2012'yi ellerime aldığım gibi, tüm işi gücü bırakıp, PS3'ün başına kurulmam ışık hızında gerçekleşti.

Gerek EA, gerekse de Konami'nin yaptığı açıklamaları ve oyunsever iki hayran kitlesinin heyecanı aklımda olarak DVD'yi taktım konsola. Ne var ki yeni bir güncelleme istedi ve bunu halledene kadar da PES 2012 için olan heyecanımız biraz daha arttı. Sonuç olarak, artık oyundaydım, oyundaydık (Tüm ofis olarak). Bakalım yeni oyunun "Ön İnceleme" sürümünde neler var?

Pro Evolution Soccer 2012
Öncelikle şunu belirtmekte yarar var: Oynadığımız sürüm, PES 2012'nin henüz tamamlanmamış hali ve "Preview Copy" statüsünde. Dolayısıyla oyunun tam sürümünde olması gereken, ancak şu aşamada bulunmayan özellikler olabilir, bunlar gayet normal.

PES 2012'nin ana menüsü, bir önceki oyunla benzerlikle gösteriyor. Sade ve kullanımı oldukça kolay. Hazırlık maçı, Şampiyonlar Ligi, Copas Santanderes Libertadores gibi seçenekler karşılıyor bizi. Bunların yanında standart ayarlarla uğraşabileceğimiz, kendi karakter ve takımımızı hazırlayabileceğimiz seçenekler de bulunuyor. Hadi uzatmadan ilk maça adım atalım ve neler var görelim...