1/2

Pro Evolution Soccer 2019 Ön İnceleme

Ahmet Özçilingir 31.07.2018 - 15:10
Pro Evolution Soccer 2019, umut vaat ediyor.

Konami'nin Türkiye'de düzenlediği PES 2019 Türkiye lansmanına katıldık ve PES 2019'un demosunu oynama şansı yakaladık. Oyunun geliştiricilerinin de yer aldığı lansmandan PES 2019'a dair pek çok izlenim edindik. Peki PES 2019 bu sene hangi yeniliklerle geri geliyor. Lisans sorunlarıyla boğuşan, Şampiyonlar Ligi'ni en büyük rakibine kaptıran PES 2019'da ne gibi değişiklikler var?

Pro Evolution Soccer 2019 Demo Ön İnceleme

Öncellikle Türk oyuncular için oldukça önemli bir gelişmeden bahsederek konuya girelim. Bu sene PES 2019’da, Spor Toto Süper Lig resmi ve lisanslı olarak yer alacak. Yani bu şu anlama geliyor; artık tuttuğunuz takımı, formalarıyla, logosuyla orijinal kadrosuyla birlikte alıp kupa mücadelesi verebileceğiz. Resmi, Spor Toto Süper Lig kupa tasarımı da aynı şekilde Pes 2019’daki yerini alacak. Süper Lig stadyumlarından ise, şimdilik sadece Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi oyunda yer alıyor. Yetkililerden aldığımız bilgilere göre oyunun çıkışının ardından gelecek güncellemelerle birlikte, Türkiye’den yeni stadyumlar da oyuna eklenecek.

Pro Evolution Soccer 2019

Bütün süper lig futbolcularının yüzleri oyunda yer almayacak olsa da, özellikle milli takımlardan tanıdığımız Ozan Tufan, Gökhan Töre, Mehmet Topal gibi, Süper Ligde top koşturtan pek çok futbolcunun yüzleri de oyuna aktarılmış durumda. Konami, bu sene Pes 2019 için Türkiye’ye özel bir de kapak futbolcusuyla anlaştı. Milli yıldızımız Hakan Çalhanoğlu, Philippe Coutinho ile beraber, Pes 2019’un Türkiye’ye özel kapağında yer alacak. Bu önemli haberi verdikten sonra şimdi gelelim Pes 2019’un oynanış özelliklerine ve yeniliklere.

Pro Evolution Soccer 2019

Pro Evolution Soccer 2019, seriyi yeniden ayağa kaldırabilir

Türkiye lansmanında deneme şansı yakaladığımız pes 2019’un demosunda, Barcelona, Schalke 04, Liverpool,  InterMilan, Monaco, São Paulo, Flamengo, Palmeiras Colo-Colo, Arjantin ve Fransa takımları yer alıyor. Seramnoni kısmında büyük bir yenilik olmasa da, oyuna giriş anında itibaren özellikle çimlerdeki değişiklik direkt göze çarpıyor. PES 2019’da çimler artık halı saha çimi gibi gözükmüyor. Fox Engine’in de gücüyle birlikte pes 2019’un çimleri artık gerçekten çim gibi görünüyor. Yağışlı havalarda çimin gerçekten ağırlaştığını görebiliyorsunuz. Konami yetkilisinin de özellikle üzerinde durduğu gibi, oyunun ışıklandırmalarında da gelişmeler var. Stadyum ambiyansı üzerinde çok uğraşıldığı belirtiliyor. PES 2019’damaçın oynandığı saate göre değişen bir ışıklandırma sistemi kullanılmış. Bunu da oyuna girdiğiniz ilk andan itibaren gözlemleyebiliyorsunuz. Kısacası pes 2019 gerçekten iyi görünüyor

PES serisinde özellikle son yıllarda, oyuncu yüzleri oldukça gerçekçi bir şekilde oyuna aktarılıyor. Lisan sorunlarıyla yıllardır boğuşan serinin bu yönde başarılı olduğunu söyleyebiliriz. KonamiPES 2019’da yine bu çizgisini devam ettirmiş görünüyor. Sadece futbolcu yüzleri değil, bazı özel oyuncuların fizikleri de neredeyse bire bir oyuna aktarılmış . Muhammed Salah gibi yıldız futbolcular hem  yüzleriyle hem fizikleriyle, hem de animasyonlarıyla kanlı canlı oyuna aktarılmış. Baya baya futbolcuyu topu kontrol edişinden tanıyabiliyorsunuz. Özellikle Salah beni çok şaşırttı. Yani torna tesviye’den çıkmış gibi aynı fiziğe sahip oyuncular görmeyeceğiz PES 2019’da. Bu özellik son bir kaç yıldır PES serisinde mevcut ancak PES 2019’da bariz bir şekilde futbolcuların fiziklerinin farklı olduğunu görebiliyorsunuz. Futbolcuları kontrol ederken de bu farkı hissediyorsunuz.

Pro Evolution Soccer 2019