Project Athia, PlayStation 5 için duyuruldu

Özgür Deveci 12.06.2020 - 01:09
Luminous Productions tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanacak olan Project Athia, PlayStation 5 için duyuruldu.

Sony'nin PlayStation 5 sunumunda yeni oyunlar duyurulmaya devam ediyor. "Oyunların Geleceği" etkinliğinde Square Enix cephesinden yepyeni bir IP geldi. Geliştirici ekip oyunla ilgili "Project Athia, en güncel teknolojileri sanatla birleştiren tamamen yeni ve taze bir oyun deneyimi yaratmak için geliyor. Oyun sizi hem güzel hem de dehşet dolu bir dünyaya götürecek ve aynı zamanda aksiyon dolu bir maceraya sokacak. Bu inanılmaz deneyimi dört gözle beklediğinizi umuyoruz. Athia Projesi şu anda PlayStation 5 ve PC için aynı anda geliştirilmektedir."  ifadelerinde bulundu.

Şimdilik Square Enix oyunla ilgili pek bir detay açıklamasa da, oyunun resmi olarak PC'ye geleceği belirtildi. Oyun sınırlı bir süre için PlayStation 5'e özel olacak. Bu nedenle, PC sürümünün PS5 sürümüyle birlikte mi, yoksa daha sonraki bir tarihte mi yayınlanacağını bilmiyoruz. Tabii PS5'e özel olarak tasarlanan oyunun PC'de nasıl bir sistem gereksinimi isteyeceğini şu an için hayal bile edemiyorum.

Project Athia, PlayStation 5 için duyuruldu

Square Enix, Project Athia'nın resmi olarak PC'ye geleceğini duyurdu

Square Enix, oyununun 1 dakikalık teaser videosunu paylaştı. Yayınlanan video çok kısa olmasına rağmen oyunların yeni nesil konsollarda nasıl görüneceğine şahit oluyoruz. Epik sinematik sahnelerin yer aldığı videoda gördüğümüz kadarıyla fantastik güçlere sahip kadın bir karakteri kontrol ediyoruz. PlayStation 5 için özel olarak tasarlanan oyunun grafik motoru ise belirtilmedi. Ancak Luminous Engine ya da Unreal Engine olduğu tahmin ediliyor. Oyunun yayınlanan fragmanına bir de siz göz atın.

Sony’nin yeni nesil konsolunu tanıttığı "Oyunların Geleceği" etkinliğinde Project Athia haricinde daha birçok oyun duyuruldu. Aralarında bizi şaşırtan oyunlar olduğu kadar, heyecanladığımız ve ağzımızı açık bırakan oyunlarda oldu. Buna ek olarak PlayStation 5’in tasarımını ve teknik özelliklerini merak ediyorsanız buradan bakabilirsiniz.

Oyunun çıkış tarihi ise henüz açıklanmadı. Bu nedenle gizemli oyunumuz hakkında daha fazla bilgi edinmemiz için beklememiz gerekecek. Ben 2022'den önce geleceğini düşünmüyorum. Bu arada yayınlanan fragman hakkında ne düşünüyorsunuz? İlginizi çekti mi? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 04:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2020 10:08
Exclusive ne anlamı kaldı şimdi?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Project Athia, PlayStation 5 için duyuruldu
İlginizi Çekebilir