PS Store açıldı, PSN tam faaliyete geçti!

Merlinin Kazanı 4.06.2011 - 10:24
Sony, PSN servislerini tamamıyla yeniden başlattı.

Sony Corporation ve Sony Computer Entertainment (SCE), Sony Network Entertainment International’ın (SNEI, şirket) Amerika, Avrupa/PAL bölgeleri ve Japonya, Hong Kong ve Güney Kore hariç Asya’daki tüm PlayStation®Network hizmetlerini 2 Haziran 2011 itibariyle tam olarak geri getirdiğini açıkladı. Japonya, Hong Kong ve Güney Kore’de hizmetlerin geri getirilmesi ile ilgili detaylı bilgiler, hazır oldukça açıklanacak.

Şirket, ağ altyapısında kayda değer iyileştirmeleri hayata geçirirken, ödeme süreci ve ticaret fonksiyonlarının da testlerini gerçekleştirdi. PlayStation Network’ün yeniden hayata geçirilmesinin ilk aşaması, 15 Mayıs tarihinde Amerika ve Avrupa/Pal bölgelerinde başlarken bunu 28 Mayıs tarihinde, şirketin hizmetleri kısmen tekrar hayata geçirdiği Japonya ile Asya’daki ülke ve bölgeler takip etti. Bu kısmi geri getirme ile kullanıcıların online oyun, hesap yönetimi, arkadaş listeleri ve sohbet işlevleri gibi kimi hizmetlere erişimi de yeniden başlatılmış oldu. Tamamiyle açılan hizmetler kapsamında şunlar bulunuyor;

PlayStation® Store’da tam işlevsellik

Oyun içi alış veriş

Hediye çekleri ve kodlarını kullanabilme

Kullanıcılar, artık PS3 veya PSP üzerinden PlayStation® Store’dan oyun ve video içeriği satın alarak bunları indirebiliyor.

Sony’den PlayStation severlerin sabır ve desteğine teşekkür

Sony Corporation Başkan Vekili Kazuo Hirai, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Kullanıcılarımızın sevdikleri birinci sınıf eğlence deneyimini yaşamaya devam etmesini yeniden sağlamak amacıyla ticaret fonksiyonlarımızda ek testler ve ileri güvenlik teyidi gerçekleştiriyoruz. Bu süre zarfında gösterilen sabır ve desteği takdir ediyoruz.

-Basın Bülteni

Yorumlar 26
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 18:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
PS Store açıldı, PSN tam faaliyete geçti!
İlginizi Çekebilir