PS Vita'nın fiyatı mı düşüyor?

Murat Halilbeyoğlu 8.08.2011 - 16:45
Analizciler 3DS etkisinin kolay kolay geçmeyeceğini düşünüyor
Geçtiğimiz hafta Nintendo'nun 3DS fiyatını düşürmesinden sonraki etkileri devam ediyor. Nitekim Japon analizciler bu gelişmenin ardından PS Vita'nın da fiyatlarının ona göre belirleneceğini düşünüyorlar.

Ace Securities şirketinden Hideki Yasuda, Bloomberg'e verdiği röportajda "Oyuncular Sony'nin Vita için fiyat düşürmesini çok sitiyordu ancak şimdi 3DS'in bu durumundan sonra emin gözüyle bakıyorlar" dedi.

"Sony'nin fiyat düşürme konusunda üzerinde büyük bir baskı mevcut aksi halde büyük bir başarısızlık riski mevcut."

SMBC Nikko Securities'den Kazuharu Miura ise Vita'nın mart ayının sonuna kadar 2.5 milyona ulaşacağını tahmin etti ve ekledi; "Eğer Vita için sağlam oyunlar olmasaydı bu tahminimi azaltabilirdim".

PS Vita'nın fiyatı mı düşüyor?
Öte yandan Nomura Holdings firmasından Shiro Mikoshiba, PS Vita'nın tamamen farklı bir kitlesi olduğunu dolayısı ile Nintendo'yu taklit etmesi gerekmediğini belirtti.

"Sony'nin Vita için hedeflediği müşteri kitlesi çok para harcamayı göze alan kişiler. Dolayısı ile hacim az olsa da fiyatlar yüksek oldukça bu sağlam bir strateji olur."

Bunların ötesinde Kazuo Hirai de bu son görüşten yana olduğunu gösterdi.

"Karşılanabilir bir fiyata çok iyi bir ürünümüz mevcut. Sırf video oyunları endüstrisindeki başka firmalar fiyat düşürme politikasına gitti diye bizimde böyle bir şey yapmamız gerekmiyor."

O yüzden PS Vİta'nın fiyatında bir değişme olması çok da mümkün değil gibi. Nitekim analizciler ne derse desin son sözü her zaman patron söyler.
Yorumlar 20
MK Okuru
MK Okuru 16.05.2024 14:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
PS Vita'nın fiyatı mı düşüyor?
İlginizi Çekebilir