PS VR2 yaklaşık 20 oyunla beraber çıkacak

Efdal Erdem 26.05.2022 - 15:00
Sony, “oldukça çekici bir dizi oyunun” yeni PS VR2 ile beraber çıkacağının sözünü veriyor ve çalışmalarından bahsediyor.

Şimdiye kadar Sony’nin yeni VR seti için çıkacak denilen oyunların listesi oldukça kısa. Oyunlardan hangilerinin PS VR2’nin çıkışında oynamaya hazır olacağı da bilinmiyor. PlayStation’un kendisi şu anda sadece Horizon: Call of the Mountain’i geliştirmekte olduğunu ve diğer oyunlarda ortaklarına güvendiğini açıkladı. 

Bugün Sony Interactive Entertainment’in CEO’su Jim Ryan, Sony yatırımcılarına hangi alanlara harcamalar yaptığını açıklarken dolaylı olarak PS VR2’yi bekleyenleri rahatlatacak açıklamalarda da bulundu.

Playstation VR2 çıkışı ile oldukça çekici bir dizi oyuna sahip olacak

Jim Ryan, PS VR2’nin çıkışında büyük bir oyun kütüphanesi sunmak için bütün ortaklarla çok yakın çalışmalarda olduklarını belirtti. Dolayısıyla birinci ve üçünü sınıf oyunlardan oluşmak üzere 20’den az yapımın olmayacağını da şu sözlerin ardından ifade etti: “Şu anda önemli miktarda parayı bağımsız ve üçüncü sınıf ortaklıklarımız için harcıyoruz ki PS VR2’nin çıkışını geniş bir oyun haznesiyle destekleyelim.”

PS VR2 oyunları

Geçtiğmiz günlerde yeni bir IP sızıntısıyla gündeme gelen ve VR oyunları geliştirmekle bilinen PlayStation London Studio da bu anlamda oyun geliştiren bir stüdyo olabilir. 2023 ilkbaharında çıkması amaçlanan PS VR2’nin bu kısa sürede bu kadar yapımı nasıl beraberinde getireceği merak konusu. Şimdiye kadar açıklanan pek oyun yok ve çoğunlukla Meta Quest 2 için çıkan oyunların uyarlamalarından oluşuyorlar.

Sony’nin PS VR2’nin çıkışından önce oyunları ve özellikle yazılımı tanıtmak üzere özel bir sunum düzenlemesi bekleniyor. Mevcut durumlar bu sunumun Eylül’den önce olmayacağına işaret ediyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 12:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.05.2022 20:49
Ucube oyunlar çıkarmasınlarda.
Kalan Karakter: 300 Gönder
PS VR2 yaklaşık 20 oyunla beraber çıkacak
İlginizi Çekebilir