PS2 en çok oynanan konsol

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
PS2 en çok oynanan konsol


PS2 en çok oynanan konsol


Sony PlayStation 2 eski teknolojisine rağmen bugün bile nispeten iyi satıyor, malum. Fakat malum olmayan ve şaşırtıcı olarak niteleyebileceğimiz bir şey varsa o da en çok bu konsolda oynanıyor olmasıdır.

Meşhur pazar araştırmacısı Nielsen’in yaptığı bir tetkiğe dayanan bu netice, hangi konsolda ne kadar oynandığı soruşturularak ortaya çıkmış. Buna göre 2008 ekiminde oyun konsollarında geçirilen vaktin yüzde 30’u PlayStation 2’ye düşerken ikinci sırayı yüzde 18,3 ile Xbox 360 elde ediyor. Daha dikkat çekici bir puan, Nielsen’e göre üzerinde PlayStation 3’ten daha fazla vakit geçirilen Xbox’un pozisyonu oluyor. Bu netice gerçi piyasada daha uzun müddet bulunan cihazın daha yaygın olduğu ve bunun üzerinde geçirilen zaman ölçülünce artı puan kaydedeceği genel argümanı bağlamında da (mesela PS2 140 milyon cihaz satmış) önem taşıyor; fakat diğer tarafta, Nielsen’e göre yanlış olan, eski modeller dolaplarda tozlanırken yeni konsollarda oyun oynandığı sonucu bulunuyor.


Konsol kullanımı 10/08

Sıra         Konsol         Kullanım % olarak

1         PlayStation 2          (30.2)
2         Xbox360                 (18.3)
3         Wii                          (13.5)
4         Xbox                       (9.1)
5         PlayStation 3          (7.7)
6         GameCube              (4.4)
7         Andere                    (16.9)


Tüm bu mülahazalar bir yana, Nielsen elde ettiği neticelere dair başka detay vermiyor. Böylelikle, nasıl, hangi çevrede ve hangi metodla mevcut verilerin ortaya çıktığı meçhul kalıyor. Ayrıca taşınabilir konsollar açıklanmayan sebeplerden ötürü dikkate alınmamış; bu da her zaman olduğu gibi bu tetkiğin sonuçlarını da çok dikkatle ele almak lazım demek oluyor. Bunun haricinde araştırma Nielsen’in web sitesinde görebileceğiniz oyunların kullanımına dair de enteresan bilgiler ihtiva ediyor.

KAYNAK
PS2 en çok oynanan konsol
computerbase.de

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 18:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
PS2 en çok oynanan konsol
İlginizi Çekebilir