PS3, geriye uyumluluk kazanacak mı?

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
PS3, geriye uyumluluk kazanacak mı?


PlayStation 3’ün geriye uyumluluk hikayesini siz okumaktan biz de yapmaktan sıkıldık, ama gerçekleşmesi ihtimalini esgeçmemek adına, kaydadeğer her söylentiyi sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Konsolun çıkışında geriye uyumluluk sağlamak için PS2 donanımının parçaları eklendiyse de maliyeti düşürmek adına sonraları yazılım emülasyonuna geçildi. Buna rağmen Gran Turismo 4 gibi müthiş yapımlar PS3’te çalıştırıldığında ya seslerinde ya görüntülerinde hata çıkıp pek oynanmaz oldu.

Daha ucuz olan 40 GByte modelinin piyasaya sürülmesiyle Sony sadece dört USB portundan ikisini ve kart okuyucuyu kaldırmakla kalmadı, aynı zamanda “tasarruf yapmak için” geriye uyumluluğu da budadı. Buna rağmen PSone oyunları tüm PS3 konsollarında çalışmaya devam ederken SingStar’ın PS2 sürümleri de yazılım güncellemesiyle yeni konsolda çalıştırılabiliyor. Peki bu tüm PS3’lerde firmware güncellemesiyle uygulanacak emülasyon yazılımı sayesinde yeniden PS2 oyunlarının oynanabileceği manasına mı geliyor?

Siliconera adlı web sitesine göre bu mümkün olabilirmiş. Site, Cell işlemcilerine Emotion Engine için emülasyon teknolojisi içeren bir patentin haberini aldığını iddia ediyor. Kısaca hatırlatalım: Emotion Engine PlayStation 2’nin ana işlemcisiydi. Şayet işlemciyi yazılımla emüle etmeyi başarırlarsa, PS2 oyunlarına geriye uyumluluk için yolumuzda hiçbir engel kalmayacak.

KAYNAK
PS3, geriye uyumluluk kazanacak mı?
4players.de

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2024 06:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
PS3, geriye uyumluluk kazanacak mı?
İlginizi Çekebilir