PS3, Heavy Rain'i gururla sunar

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
PS3, Heavy Rain'i gururla sunar
PlayStation® 3, heyecanla beklenen Heavy Rain'i gururla sunar…

Heavy Rain, PlayStation 2'nin en çok övgü toplayan ve 2005 yılında ödüllendirilen oyunlarından biri olan Fahrenheit'ın yaratıcısı Quantic Dream'in hayata geçirdiği tarif edilmesi güç bir sinematik gerilim. Hikâyesini oyuncunun bizzat şekillendirdiği bu interaktif oyun, "En küçük hareketler bile büyük sonuçlar doğurabilir" diyor ve PlayStation® 3 sahiplerini eşsiz bir maceraya sürüklüyor.

PS3, Heavy Rain'i gururla sunar


(26.02.2010 - İstanbul) - "Sevdiğiniz birini kurtarmak için ne kadar ileri gidersiniz?" İşte temel olarak bu soru üzerine odaklanan Heavy Rain, sayısız sürpriz ve şaşırtıcı olayla dolu, en küçük hareketinizin bile büyük sonuçlara yol açabileceği, sizi avucuna alacak bir psikolojik gerilim oyunu. Oyun, dün PlayStation® 3 sahipleri ile buluştu ve suç mahallerinde çeşitli şekillerde katlanmış kağıtlar bırakması sebebiyle Origami Katili olarak anılan katilin peşinde 4 günlük bir gizem ve gerilim sürecine yayılan bir av başladı. Her biri kendi hedefleri doğrultusunda kendi yolunda ilerleyen dört kişi, katili yeni bir kurban almadan yakalamak için umutsuz bir çabaya girişiyor.

Yağmur yağarken ne kararlar alacaksınız?
Amerika'nın doğu yakasında bir şehir... Küçük erkek çocukları, esrarengiz bir şekilde ortadan kayboluyor ve sadece 3 gün sonra, göğüslerinin üzerinde bir origami figürü ile şiddetli yağmurda boğulmuş olarak bulunuyor. Halk, korku ve paranoya içinde. Yetkililer, şüpheli ya da şüphelilere yaklaşmış bile değiller. Ve hal böyle iken başka bir çocuk daha ortadan kayboluyor: Shaun Mars.

Şüphe ve endişenin ortasında 4 insan, kendi kararları ile yön vereceği yolu takip edecek ve Shaun için umutsuz bir arayış öyküsünü kendileri yaratacak...

Ethan Mars - Genç bir mimar... 2 yıl önce büyük oğlunu bir araba kazasında kaybetti ve komaya girdi. Çok başarılı ve mutlu bir aile babasıyken, şimdi eşinden ayrılmış, diğer oğlu Shaun'u da kaybetmiş, depresyon içinde, suçluluk ve keder dolu bir baba... Bakalım oğlunu kurtarabilecek mi?

Madison Paige - Şehirde yalnız yaşayan genç bir kadın, bir fotoğrafçı... Geceleri uykusuzluk ve kabuslar yüzünden acı içinde. Sadece kendini rahat hissedebilmek ve dinlenebilmek için yerel motel odalarına gidiyor. Belki de çok kişisel bir nedenle kendi öyküsüne dahil oldu. Kim bilir?!

Norman Jayden - Sadık bir FBI ajanı... Origami Katili'ni yakalamak için araştırmalarını sürdüren polis güçlerine destek vermesi amacıyla bu yabancı şehre gönderildi. Acaba, suç ve delil konusunda kendine has yöntemleri, bu gerilim dolu macerada ona yardımcı olabilecek mi?

Scott Shelby - Bir özel dedektif... 20 yıl boyunca polis karakolunda görev yapmış bu deneyimli eski polis, şimdi 45 yaşında. Kurbanların aileleri tarafından katilin bulunması için tutuldu ama kendi kişisel şeytanları tarafından yönetiliyor!

Hepsi, farklı geçmişlerden gelen, farklı amaç ve yeteneklere sahip karakterler. Ve hepsi, Shaun'a zamanında ulaşamazlarsa bunun neye mal olacağını çok iyi biliyor. Ama hiçbiri, kendilerini nelerin beklediğini tam olarak bilmiyor...

Bu oyunda "Oyun Bitti/Game Over" yok!
İyi yazılmış bir senaryo etrafında dönen Heavy Rain, ciddi ahlaki kararlar verilmesi gereken olaylar dizisine ve güçlü bir anlatıma sahip. Oyun, 1997 yılında Fransız geliştirici David Cage tarafından kurulan ve özellikle interaktif anlatım ve duygusal içerik alanındaki yenilikçi yaklaşımı ile uluslararası arenada büyük beğeni kazanmış Quantic Dream tarafından PlayStation® 3 için geliştirildi.

Oyuncunun, oyunu oynarken verdiği kararlar ve yaptığı seçimler, gerçekten karakterlerin kaderi üzerinde büyük bir etkiye sahip. Verdiği kararlar, dramatik ve beklenmedik sonuçlara yol açabiliyor. Örneğin, oyuncunun davranışı nedeniyle karakteri oyun devam ederken ölürse, oyun bitmiyor. Entrika, diğer karakterleri kullanarak devam ediyor ve o karakterin ölümü de hikâyenin bir parçası haline gelerek, diğer karakterlerin de tutum ve davranışlarını etkiliyor. Onların da vereceği kararlar ve izleyecekleri yol, ona göre şekilleniyor.

PlayStation® 3 sahipleri, daha önce yaşanmamış eşsiz bir interaktif macera ve gerilim dolu bir dünya sunan bu oyuna, 179 TL'ye sahip olabiliyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 15:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
PS3, Heavy Rain'i gururla sunar
İlginizi Çekebilir