"PS3 yavaş ve güçsüz !"

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
"PS3 yavaş ve güçsüz !"
Gün geçmiyor ki; PlayStation 3 ve Xbox360 arasındaki rekabeti kızıştıracak bir söz sarf edilmesin. Dün haberini yaptığımız PlayStation 3'ün "Süper Bilgisayar" olacağını iddia eden Sony yetkililerine, ATI tarafından bir cevap geldi.

ATI'nin grafik kartı geliştiricilerinden Richard Huddy, bit-tech.net ile yaptığı röportajda Xenos grafik işlemcisinin özellikleri ve yapabilecekleri hakkında konuştu. Xbox360 grafik işlemcisinin, yazılımlara daha kolay uyum sağlayabilecek yapıda olduğunu ve gücünü oyunlarda çok rahat bir şekilde kullanabileceğini belirtti.

Xbox360 platformuna, eski Xbox oyunlarının çok kolay bir şekilde adapte edilerek oynanabileceğini belirten Huddy, "Konsolumuzun işlemcisini emule etmek hiç de zor değil." dedi. Xbox Live! sistemi üzerinden, gerekli olan emülatörlerin indirilebileceğini de ekledi.

Son olarak PlayStation 3 için bir atıfta bulunmayı tercih eden Huddy, PS3'teki grafik işlemcinin yüksek saat hızına sahip olmasını, Xbox360'dan daha az performans sağlayacağı için olduğunu söyledi. Ayrıca PS3 grafik işlemcisi RSX için halen kafalarda soru işaretleri olduğunu belirten Huddy, kendi grafik işlemcilerinin tamamıyla bitip konsola monte edilmeye hazır halde olduğunu belirterek, halen RSX'in tamamlanmamış olduğunu iddia etti ve ekledi; "RSX hâlâ tek parça halinde değil ve işte bu yüzden PS3 daha yavaş ve daha güçsüz olacak."
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 14:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
İlginizi Çekebilir