PS3'ünüzü SSD hızlandırır mı?

Özgür Yıldız 20.02.2012 - 12:27
Son model sabit diskler PlayStation'ınızı hızlandırabilir mi?
Bilindiği gibi son dönemde "Sabit disk" denince akla SSD'ler geliyor. Tipik sabit disklerdeki mantıktan farklı çalışan bu diskler, veriye daha hızlı erişim sağlıyor. Peki ya bu diskleri PS3'ünüzde kullanırsanız, performans artışı sağlayabilir misiniz?

Digital Foundry sitesi bu soruyu sormakla kalmamış, bir de üzerine testler yapmış.

Geleneksel sabit diskler, veriyi manyetik disklere kaydediyor ve aynı eski pikaplarda olduğu gibi bir iğne ucu yardımıyla okuyor. Bu yüzden veriye ulaşma süreniz, disklerin dönüş hızıyla doğru orantılı oluyor. Ancak yeni teknoloji SSD'lerde durum böyle değil. Sabit çipler üzerine kaydedilen veriye teorik olarak anında ulaşılıyor. Bunun nedeni de herhangi bir hareketli parçanın bulunmaması.

PS3'ünüzü SSD hızlandırır mı?
PS3'ünüzü SSD hızlandırır mı?
Digital Foundry, yaptığı testlerde bir adet 60 GB geleneksel sabit diske sahip PS3, bir adet hibrit SSD/7200rpm Seagate Momentus XT'la modlanmış PS3 ve son olarak 128 GB Samsung PM800 SSD ile modlanmış bir PS3 kullanmış.

Tabi ki bu testi oyunların üzerinde göstermek gerekiyor. Ancak PS3'teki birçok oyun Blu-Ray üzerinden çalışıyor. Yapılan testlerde genel olarak yükleme sürelerinin kısaldığı gözlenmiş. Ancak en göze çarpan değişiklik, sabit disk üzerinden "stream" edilen oyunlarda. Buna en güzel örnek ise Rage. Bildiğiniz gibi Rage'in kaplamalarıyla ilgili sorunlar mevcut. Kaplamaların geç görünmesi ve detaylanması gibi problemler, özellikle konsol oyuncularını çileden çıkarır cinsten.

Gelin bakın SSD takılı bir PS3'te Rage'in kaplamaları nasıl görünüyor.


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
PS3'ünüzü SSD hızlandırır mı?
İlginizi Çekebilir