PS5 GameShare Nedir ve Nasıl Yapılır? PS5'te Oyun Paylaşımı.

Merlinin Kazanı 20.11.2020 - 02:15
PS5'te Oyun Paylaşımı Yapılabilir Mi? Arkadaşlarınızla oyunlarınızı paylaşmak istiyorsanız, PS4'te de bulunan gameshare özelliğini PS5'inizde de kullanabilirsiniz.

Oyun paylaşımı, çoğu modern konsolun yararlı ve yeterince takdir edilmeyen bir özelliğidir. PlayStation 4, kullanıcıların ev konsollarını ayarlamalarına ve oyunlarını arkadaşlarıyla bu şekilde paylaşmalarına izin verirken, PS5 Oyun Paylaşımı sürecini daha da kolaylaştırıyor. Bu özelliğin PS5 sürümüne "Konsol Paylaşımı ve Çevrimdışı Oyun" adı verilir ve belirli bir konsolu kullanan herhangi birine oyun kitaplığınızın tamamına, PS5 çevrimdışı olsa bile, erişim izni vermenize olanak tanır.

Pek çok kişi PlayStation'ınızı bir arkadaşınıza bağlayabileceğinizi ve oyunları paylaşabileceğinizi bilmiyor. Bu, PS4'te mümkündü, hala mümkün ve PS5'te de mümkün. Elbette çok güzel bir özellik. Bu sayede bir arkadaşınız ile birlikte oyunu alırsanız temelde bir daha asla tam fiyat ödemenize gerek kalmayacak.

PS5 GameShare Nedir ve Nasıl Yapılır? PS5'te Oyun Paylaşımı.

Çalışma sistemi ise oldukça basit. Satın aldığınız oyunlar, sisteminize değil, PSN hesabınıza bağlıdır. Böylece, oturum açtığınız herhangi bir PlayStation sisteminde satın aldığınız her oyunu diğer tüm PSN hesaplarıyla paylaşmasına izin verebilirsiniz. Kulağa karmaşık geliyorsa dahi takmayın, zira aşağıdaki basit adımları takip ederek, bu sorunu hızlıca çözebilirsiniz.

PS5 GameShare / Oyun Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Konsol Paylaşımı ve Çevrimdışı Oyun'u (veya Oyun Paylaşımı) etkinleştirmek için izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

  • Ayarlara git
  • Kullanıcılara ve hesaplara git
  • Diğer seçeneğine git
  • Konsol Paylaşımı ve Çevrimdışı Oyun'u seç
  • Etkin olduğundan emin olun

Bu adımları kendi PS5'inizde izlerseniz, sistemdeki diğer tüm PSN hesapları oyunlarınıza erişebilir. Bir arkadaşınızın PlayStation 5'te PSN hesabınızda oturum açmasına izin verirseniz ve konsol paylaşımını etkinleştirirseniz, PSN'leri ile tüm oyunlarınıza erişebilir. Her iki durumda da, oyunların asıl satın alıcısı olan siz, hesabınıza bağlı oldukları için oyunlarınızı her zaman herhangi bir sistemde oynayabilirsiniz. İstediğiniz zaman aynı işlemleri kullanarak oyun paylaşım özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz.

PS5 Oyun Paylaşımı, PS4 ile de yapılabilecek mi?

Haberler kötü. "Hayır" olmayacak. PS5'in birincil Konsol Paylaşımı ve Çevrimdışı Oyun hesabınız olarak ayarlanmasından tamamen ayrıdır. Bu nedenle PS5'in birincil setiniz olması gerekiyor. Ama işin güzel yanı cihazları birbirinden ayırmadan da, aynı PSN hesabı ile bir PS4 ve bir PS5'e aynı anda giriş yapabileceksiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 22:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
PS5 GameShare Nedir ve Nasıl Yapılır? PS5'te Oyun Paylaşımı.
İlginizi Çekebilir