PS5 özel oyunu Returnal'ın çıkış tarihi açıklandı

Özgür Deveci 12.12.2020 - 14:57
Housemarque tarafından geliştirilen ve PlayStation Studios tarafından yayınlanacak korku oyunu Returnal'ın çıkış tarihi açıklandı.

Sony'nin PlayStation 5 konsolunu tanıttığı "Oyunların Geleceği" etkinliğinde duyurulan yapımlardan birisi de Returnal olmuştu. Genellikle twin-stick shooter oyunlarından tanıdığımız Housemarque tarafından geliştirilen Returnal, üçüncü şahıs bakış açısına sahip roguelike shooter oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda, yabancı bir gezegende mahsur kalan ve sonsuz bir zaman döngüsüne yakalanan bir kadın karakteri yöneteceğiz.

Returnal, 19 Mart 2021 tarihinde PlayStation 5 için özel olarak piyasaya çıkacak. PlayStation Store'de ön siparişe açılan oyunun Standart sürümünü 619,00 TL, Digital Deluxe sürümü ise 699,00 TL fiyat etiketleriyle ön sipariş verebilirsiniz.

PS5 özel oyunu Returnal'ın çıkış tarihi açıklandı

Housemarque'nun yeni oyunu Returnal, 19 Mart'ta piyasaya çıkacak

Bu şekil değiştiren dünyaya zorunlu iniş yapan Selene, kaçışı için antik bir medeniyetin kıraç topraklarını aramak zorundadır. Bir başına yalnızdır, kendisini canını dişine takarak hayatta kalmak için mücadele ederken bulur. Tekrar tekrar yenilir, öldüğü her sefer yolculuğuna yeniden başlamak zorunda kalır. Acımasız roguelike oynanışıyla her döngüde gezegen değişirken, kullandığınız eşyaların da değiştiğini göreceksiniz. Her döngü, sizi sınırlarınızı zorlamaya ve dövüşe her seferinde farklı bir stratejiyle yaklaşmaya iten yeni kombinasyonlar sunar.

Returnal, PlayStation 5'in ultra yüksek hızlı SSD'si ve DualSense kablosuz kontrolcüsü ile sürekli değişen bir uzaylı gezegeninde kaos döngüsünü kıracağımız bir shooter oyunu olarak karşımıza çıkıyor. PS5’in ultra yüksek hızlı SSD'si sayesinde oyuncular, portallarla dünyalar arasında sorunsuz bir şekilde seyahat edebilecek. Buna ek olarak DualSense, dokunsal geri bildirimi ve uyarlanabilir tetikleyicileri ile Selene’in anı parçalarını keşfederken ya da ilkel uzaylı silahlarını ateşlerken, oyun içindeki küçük ve büyük eylemleri hissedeceksiniz. Ayrıca uyumlu kulaklıklarla Tempest 3D AudioTech teknolojisi sayesinde yanınızdan geçip giden kurşunlar, yukarıda daireler çizen düşmanlar ya da arkanızdan sinsice yaklaşan düşmanlarınız da dahil olmak üzere 3D Ses ile her şeyi her yönden duyabileceksiniz.

Oyunun, The Game Awards etkinliğinde yayınlanan oynanış videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz. Son olarak siz bu oyun hakkında neler düşünüyorsunuz? Kimler Returnal'ı merakla bekliyor? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar 19
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 15:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ghost86
Ghost86 15.12.2020 22:51
Yazıyı okuyunca Dead Space gibi birşey bekledim. Videoyu izleyince tiksindim. Uçmalı kaçmalı yeni nesil çerezlik oyunlara benziyor. Korku oyunu değil de bildiğin aksiyon shooter gibi duruyor. Keşke Dead Space ağırlığında yeni nesil bir oyun olsaydı...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.12.2020 23:52
Avrupa oyun fiyatlarının €59.99 dan €69.99'a çıkma ihtimalini eleştirirken Türkiye'de bir oyuna ?619 ödeyen büyük kerizdir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.12.2020 21:01
oyun saçma sapan bir şey
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.12.2020 16:30
Yaza yaza parmaklarımda tüy bitti orangutan oldum.Oyunlardaki bu fantastik dünyalara olan saplantı nedir agaaa çıldırtmayın beni.Yaratıklar bi gariplikler tuhaf mekanlar.Top olun emi oyun firmaları.Ben şu işi yapsaydım muhtemelen En iyi firma olurdum.Grafik animasyon ,gerçekçilik ve senaryo.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.12.2020 15:59
18.49 : Çocuk japonları çinlilerle karıştırdı yaaa :D Güleyimmi ağlayayımmı bilemedim :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
PS5 özel oyunu Returnal'ın çıkış tarihi açıklandı
İlginizi Çekebilir