PS5'in Özel Oyunu Wolverine'in Bilgileri Çalındı

Tunay Şahin 12.12.2023 - 15:58
Insomniac Games, hacker saldırısına uğradı: Marvel's Wolverine oyununun ekran görüntüleri ve çalışan bilgileri çalındı, fidye olarak 50 Bitcoin talep ediliyor.

Sony Interactive Entertainment'ın bünyesindeki popüler Amerikan oyun stüdyosu Insomniac Games, büyük bir hacker saldırısına uğradı. Avustralya'da yayın yapan Cyber Daily portalının haberine göre, Marvel's Spider-Man 2 ve yakında çıkacak olan Marvel's Wolverine oyunlarının geliştiricileri, Rhysida adlı bir hacker grubunun hedefi oldu.

Marvel's Wolverine Oyununa Ait Görseller Çalındı

Rhysida, Insomniac Games çalışanlarının ve Marvel's Spider-Man serisinde Peter Parker karakterini seslendiren Yuri Lowenthal'a ait kişisel bilgileri ve belgeleri ele geçirdi. Ayrıca, Marvel's Wolverine oyununa ait bir dizi konsept çizim ve ekran görüntüsü de hackerlar tarafından sızdırıldı.

Cyber Daily'ye göre, Rhysida grubu bu çalıntı veriler için bir açık artırma düzenlemeye hazırlanıyor ve Insomniac Games'e verileri geri alması için yedi gün süre tanıyor. İlk ödemenin 50 Bitcoin, yani yaklaşık 2,1 milyon dolar olması bekleniyor.

Marvel's Wolverine Oyununa Ait Görseller Çalındı

Rhysida, bu yıl Mayıs ayında faaliyete geçtiği ve şimdiye kadar Londra'daki King Edward VII Hastanesi ve Ulusal İngiliz Kütüphanesi de dahil olmak üzere 60'tan fazla kuruluşa siber saldırı düzenlediği belirtiliyor. Hacker grubunun bu son saldırısı, oyun endüstrisindeki güvenlik sorunlarına dikkat çekiyor ve Marvel's Wolverine'in yanı sıra Insomniac Games çalışanlarının kişisel bilgilerinin korunması konusunda endişeleri artırıyor.

Bu durum, oyun geliştiricileri ve oyun sektörünün genelinde siber güvenlik konusunda daha fazla önlem alınması gerektiğini gösteriyor. Insomniac Games'in ve etkilenen diğer kuruluşların, bu siber saldırıdan sonra nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

İlginizi Çekebilir: Marvel's Wolverine Çıkış Tarihi Beklenenden Erken Olabilir

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 14:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
PS5'in Özel Oyunu Wolverine'in Bilgileri Çalındı
İlginizi Çekebilir