PSN yavaş yavaş açılmaya başladı

Murat Halilbeyoğlu 15.05.2011 - 06:54
Sistem 3 haftalık komasından çıkıyor
Ve sonunda beklenen gün geldi. Haftalardır kapalı olan PSN sunucuları yavaş yavaş açılmaya başlandı. Aşamalı olarak gerçekleştirilecek bu süreç mayıs ayı sonunda tamamlanmış olacak.

Kazuo Hirai'nin yaptığı açıklama ile resmi olarak duyurulan geri dönüş için yapmanız gereken birkaç şey mevcut.

Öncelikle PSN'in 3.61 sürümünü yüklemeniz şart koşuluyor ve ayrıca PSN'e tekrardan bağlandıktan sonra şunları yapmanız gerekiyor:

Eğer PS3 kullanıcısı iseniz ilk yapmanız gereken şey güncellemeden sonra PSN hesabını oluşturduğunuz cihaz (PS3) ile tekrardan PSN'e girip XMB (XrossMediaBar) menüsünden şifrenizi değiştirmek. Bu işlem güvenlik katmanına bir ek olarak uygulanıyor. Eğer hesabınızı kullanarak hiçbir içerik indirmemişseniz, PSN'e ilk bağlandığınızda  hesabınızda belirttiğiniz e-mail adresine bir posta gelecek. Bu mail'in içinde şifrenizi değiştirmenizi sağlayacak bir link bulunacak. Mail'i açıp link'e tıklayın ve verilen talimatları takip ederek şifrenizi değiştirin. Şifrenizi değiştirdikten sonra yeni şifrenizle sisteme tekrardan bağlanmanız gerekli.

PSN'in 3.61 sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Firma bu arada tüm PS3 kullanıcılarının sistemlerini güncel tutmalarını da istiyor ki böylece PSN tam anlamı ile çalışır hale geldiğinde hazırlıklı olsun. Yeni güncelleme ile sistemin daha da güvenli bir hale geldiği de belirtiliyor. Son olarak firma sizlere sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ediyor.

Başta da işlemin aşamalı olarak yapıldığını söylemiştik. Bugünden başlayarak PSN ve Qriocity servisleri Amerika, Avrupa, Avusturalya, Yeni Zelanda ve Orta Doğuda ülke ülke açılmaya başlayacak. Dolayısı ile Türkiye'de tam olarak ne zaman açılacağına dair kesin bir tarih veremek zor.

PSN yavaş yavaş açılmaya başladı
Kuzey Amerika ve Avrupa'daki restorasyonun ilk aşamasında şunlar olacak:

- Şifre yenileyerek PSN ve Qriocity servislerine giriş
- Playstation 3 ve PSP'lerin online oyun servisinin açılması
- PlayStation Store'dan PS3 veya PSP üzerinden kiralık video içeriği oynatma (eğer kiralama süresi bitmediyse)
- PS3 ve PC'deki mevcut üyelere limitsiz QMusic
- VidZone ve MUBI gibi üçüncü parti servislere erişim imkanı
-PS3'te Friends List, Chat Functionality, Trophy Comparison, vs gibi hizmetlerin bulunduğu Friends kategorisini kullanma imkanı
- PlayStation Home
- Gelişmiş güvenlik önlemleri

Pek çok dış kaynaklı güvenlik firması ile çalışan Sony ayrıca yeni ve ek güvenlik önlemleri de aldı. Bu yükseltilmiş sistemde;
- Geliştirilmiş Güvenlik teknolojisi
- Yükseltilmiş Şifreleme seviyesi
- Ek güvenlik duvarları
- Olası yeni saldırılara karşı erken uyarı sistemi mevcut.

Bu şekilde kişisel bilgileriniz eskisine göre çok daha güvenli olacak.

Her ne kadar firma artık işlerin yoluna girdiğini belirtse de yine de dünya üzerinde siber saldırıya maruz kalmayacak kadar güvenli bir firma, kurum hatta ülke bile olamayacağını belirtiyor ve ileride olacak yeni saldırılar için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirtiyor.
Bu arada PSN'in gecikmesinden dolayı özür amaçlı olark yayımlanacak "Welcome Back Package" adlı hediye paketi hakkında hangi bölgelerde açılacağı ve neleri kapsıyacağı ile ilgili yakın zamanda net bir duyuru yapılacağı da belirtildi.
Tüm PlayStation kullanıcılarına geçmiş olsun diyoruz.

Dilerseniz Kazuo Hirai'nin yayımladığı resmi videoyu İngilizce olarak aşağıdan izleyebilirsiniz.

Yorumlar 79
MK Okuru
MK Okuru 12.05.2024 20:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
PSN yavaş yavaş açılmaya başladı
İlginizi Çekebilir