PSN'nin kapanmasının asıl nedenleri

Murat Sağlam 26.04.2011 - 11:03
Sony doğruyu söylemiyor mu?
Sony, PSN'nin günlerdir kapalı olması ile ilgili birkaç ufak detay dışında ser verip sır vermemeye devam ededursun, birçok kişi bu işin arkasında ne olduğunu araştırmaya devam ediyor. Öncelikle dışarıdan izinsiz giriş yapıldığı için PSN'nin kapandığı söylendi bunu biliyoruz. Fakat "chesh420" takma adlı PSX-Scene moderatörüne göre bu işin arkasında başka şeyler var.

Sony'nin kullanıcıların yazmış olduğu yeni bir Firmware yüzünden PSN'yi kapattığını söyleyen chesh420, Rebug adındaki bu yeni Firmware'in PSN'nin işleyişi ile ilgili birkaç ufak değişiklik yaptığını belirtti. Bu Rebug Firmware'i kullanıcının normal PlayStation 3 konsolunu, dergilere ve oyun geliştiricilerine firmalar tarafından gönderilen Debug PlayStation 3 gibi çalıştırmaya yarıyor.

PSN'nin kapanmasının asıl nedenleri
Peki Debug Unit nedir? Firmalar oyunların betalarını veya bazı oyunları çıkış tarihinden önce dergilere gönderirler. Bunun amaçlarından biri incelemelerin yapılması ve çıkış tarihi ile birlikte yayına girmesidir. Kullanıcıların Rebug yazılımı ile kendi ev konsollarını Debug'a çevirmeleri ise, PSN üzerinden sahte kredi kartlarıyla demolar indirebilmelerine veya oyun satın alabilmelerine olanak sağlıyor.

Bunun sebebi PSN'nin Debug PS 3'lerden yapılan alışverişlerde girilen kredi kartı numaralarını kontrol etmemesi. Çünkü sistem girişi bir gazeteci ya da oyun geliştiricisinin yaptığını düşünüyor. Bu şekilde ücretsiz herşeye erişim sağlanabiliyor. Bu tabiki bir spekülasyon bunu belirtmek gerek. 
Yorumlar 32
MK Okuru
MK Okuru 21.09.2024 04:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
PSN'nin kapanmasının asıl nedenleri
İlginizi Çekebilir