PSP 2 nasıl olacak da PS3 gücünde olacak?

Murat Halilbeyoğlu 31.01.2011 - 10:49
İşte bu önemli soruya mantıklı bir açıklama.
PSP2 daha ilk dedikodusu çıktığından beri adı manşetlerden düşmeyen bir cihazdı ve geçtiğimiz perşembe gününden beri duyurulduğu andan itibaren cihaz hakkında merak edilen şeyler sorulmaya başladı. Her ne kadar konferans ve sonrasında birçok bilgi verilmiş olsa da halen akılda kalmış bir kaç soru var. Bunların en başında ise NGP'nin depolama alanı. Cihaz daha çıkmadan iddia edilen konu, PSP 2'nin PS3 gücünde olacağıydı. Peki bu nasıl olacak? Üstelik Blu-Ray özelliği olmadan.

Tqcast.com adlı bir sitenin yaptığı araştırma olaya epey bir ışık tutuyor. İşte PSP2 nasıl PS3 gücünde olacak sorusuna cevap.

PSP 2 nasıl olacak da PS3 gücünde olacak?
Sony basın konferansında NGP'nin hem dijital hem de fiziksel ortamda oyun sunacağını belirtmişti. Siteye göre bu doğru olsa da ikisinden birisi daha öne çıkmak zorunda. Yazıda bunun için cihaza pahalı bellek kartlarının gelebileceği söyleniyor, ancak bu olayın gerçek bir amaçla mı yapıldığı yoksa Sony'nin PSPgo'dan aldığı eleştirileri bir daha almak istememesinden mi kaynaklandığı ise kişileri düşündüren esas nokta.

Öte yandan diğer tarafta cihazın bize sunduğu diğer şey ise dijital içerik, bulut ve uzaktan oynayış. Yazının sonuna eklediğimiz videoda da MGS 4'ün PS3 versiyonunu görüyorsunuz. Videoda gördüğümüz şey ise muhtemelen uzaktan oynanışın bir tanıtımı.

Hafta sonu yaptığımız haberi hatırlayanlar PSN'in 3.60 versiyonlu firmware'inin, bu ortamı buluta bağlayacağını biliyor. Bu şekilde oluşturulacak olan bulut depolama sistemi ile oyun kayıtlarını ve daha fazlasını bu alanda tutabilecek, dolayısı ile yazıda NGP'nin çıktı andan itibaren bu özelliği desteklemesinin mümkün olduğu belirtiliyor. Üstelik bu performans iddiasına destek veren de bir çok ünlü isim mevcut. Kojima bile PSP2'nin PS3 gücünde olacağını belirtti, ancak önemli bir konuya dikkat çeken yazı, bu kadar küçük bir pille bu performansın sağlanmayacağını ancak bulut veya uzaktan oynanış sistemi ile bunun bir nebze mümkün olacağı belirtiliyor.

Son olarak sadece dijital ortam veya bulut oyunları konusundaki görüşler ile ilgili olarak söylenen şey, Sony'nin şu an ki teknolojinin, Hardcore oyunculara tamamen dijital içerik oynatacak konsol veya taşınabilen oyun cihazları için hazır olmadığını PSPgo'dan dolayı iyi bildiği. Fakat firma oyun sektörünün yavaş yavaş dijital ortama kaydığının da farkında. Dolayısı ile NGP piyasaya çıktığında PS3 üzerinden veya farklı sunuculardan oyun oynamanızı sağlayabilecek OnLive tarzında bir servis hazırlamasının muhtemel olduğu belirtiliyor.

Açıkçası yazılan yazı bize çok da mantıksız gelmedi. Nitekim durumu özetleyecek olursan anlatılmak istenen şey şu; Sony, PSP2'yi çıkarttığı zaman dijital ortamdan elbette yararlanacak, belki bu seçeneğin hata verme ihtimaline karşı fiziksel ortama da destek verecek, ancak firma için esas önemli olan şey ise bulut ve uzaktan oynanış olacak. Nitekim PSP formunda bir cihazın PS formunda bir cihazla eş değer olması gerçekten kolay kolay kabul edilemeyecek ancak Sony'nin oluşturduğu bir on-line servis ile firmanın sunucularında veya herhangi bir PS3'te oynanan bir PS3 oyununu yansıtma olarak PSP2'den oynamak bir yerde PSP2'de PS3 oyunu oynamak oluyor. Dolayısı ile böyle bir şey gerçekleşirse bir illüzyon gibi gözükse de firma sözünü tutmuş oluyor.

Aşağıdaki video söylendiğine göre PSP2'de Metal Gear Solid 4'ün oynanış videosu. Açıkçası bize hiç gerçekçi gelmedi bir de siz bakın.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 09:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
PSP 2 nasıl olacak da PS3 gücünde olacak?
İlginizi Çekebilir