PSP 2 tüm detayları ile karşınızda

Merlinin Kazanı 28.01.2011 - 13:38
Sony'den sevgilerle.
Sony Computer Entertainment Inc. (SCE), son taşınabilir eğlence deneyimini sunacak olan NGP kod adlı yeni nesil taşınabilir eğlence sistemini duyurdu. NGP, 2011 yılının sonunda çıkacak.

NGP, sadece PlayStation®’da mümkün olan benzersiz interaktif eğlenceyi sunmak üzere tasarlandı. Bu yeni sistem, SCE’nin hem PSP® (PlayStation® Portable) hem de PlayStation®3 (PS3®) eğlence sistemlerindeki deneyimi kullanılarak mümkün kılınan, zengin oyun ve gerçek dünya bağlamındaki sosyal bağlantıların devrimci bir şekilde bileşimini sunuyor.

Derin ve içine çeken oyun deneyimi PlayStation’ın DNA’sının temelini oluşturuyor ve NGP de bu vizyonun son örneğini temsil ediyor. Hem Wi-Fi hem de 3G ağ bağlantısına çeşitli uygulamalarla birlikte sahip olan NGP, kullanıcıların nerede olurlarsa olsunlar arkadaşları ile “karşılaşmaları”, “bağlantı kurmaları”, “onları bulmaları”, “paylaşımda bulunmaları” ve “oynamaları” için sonsuz olanaklar sağlayacak. Cihaz, en modern, yeni nesil taşınabilir eğlence deneyimini sağlayan bir dizi özelliğe sahip.

İşte NGP’nin eşsiz özellikleri:

Çarpıcı OLED ve Devrimci Kullanıcı Ara yüzü
NGP, ön ekran olarak güzel bir 5 inçlik çoklu-dokunmatik OLED’i (organic light emitting display) kullanıyor. OLED ile birlikte yüksek performanslı bir işlemci/grafik işlemci birleşimi, hem oyun hem de diğer dijital eğlence içerikleri için daha önce taşınabilir bir eğlence sisteminde hiç görmediğiniz zengin ve görsel olarak çarpıcı grafikleri mümkün kılıyor.  Yeni sistem, dokunmatik ön ekranla birlikte arkada eşsiz bir çoklu dokunmatik pad’i de sağlıyor. NGP, kullanıcıların parmaklarının “dokunma, yakalama, izleme, itme ve çekme” hareketleri yoluyla üç boyuta benzer bir şekilde oyunla doğrudan etkileşim içinde olmasına olanak tanıyan bir oyun sistemi sunuyor.

Süper Oval Tasarım ve Çift Analog Çubuk
PSP’nin temel tasarım felsefesi başarılı olurken, NGP kullanıcıların ellerine daha uygun Süper Oval Tasarım biçimini kullanıyor. İlk kez taşınabilir bir eğlence sistemi, daha geniş yelpazedeki oyunların taşınabilir deneyime katılmasına izin veren iki analog çubuğa sahip olacak.

LiveArea™
NGP için her oyun, kullanıcıların başka oyuncularla eğlence ve heyecanı paylaşabilecekleri “LiveArea™” denen bir alanla sağlanacak. Kullanıcılar, PlayStation®Network yoluyla Sony Computer Entertainment ve üçüncü parti geliştiricilerden sağlanan oyunlar hakkındaki son bilgilere ulaşabilecek. Ek olarak NGP kullanıcıları, aynı oyunu oynayan diğer kullanıcıların başarılarını takip edebileceği sürekli güncellenen “Etkinlik” günlüğünü izleyebilecek ve oyuncular arası gerçek zamanlı bir iletişim tecrübesi yaşayacak.

Near
SCE ayrıca, PlayStation Network’den yararlanan temel özelliklerin parçası olarak lokasyon temelli servisler de sağlayacak. Özellikle bu servis ve ağ için geliştirilmiş olan “Near” adlı yeni uygulama, kullanıcıların o anda bölgede hangi arkadaşlarının oyunu oynadıklarını ve son zamanlarda ne oynadıklarını görmelerine izin verecek şekilde sisteme kurulu olarak gelecek. Kullanıcılar, hangi oyunu oynadıklarına bakılmaksızın, farklı zaman ve uzaklık boyutlarında oyun bilgilerini paylaşarak, arkadaşları ve yeni oyuncularla buluşabilecek.

PSP 2 tüm detayları ile karşınızda
Yeni Bir Oyun Alanı
NGP, NGP yazılımlarına özel yeni bir oyun alanı olarak flaş bellek temelli küçük bir kart kullanıyor. Flaş belleğin özelliğinin avantajını kullanan bu yenilikçi kart, komple yazılımı, ayrıca ek oyun içeriğini ve oyun verilerini doğrudan kart üzerinde saklayabiliyor. Flaş bellek temelli kartı kullanarak SCE, gelecekte geliştiricilerin daha zengin ve içine çekici oyunlar sunmaları için daha fazla oyun verisini saklamalarına olanak tanıyacak şekilde daha yüksek kapasiteli oyun kartları sağlayabilecek.

NGP, üç hareket algılayıcı, jiroskop, hızölçer (accelerometer) ve elektronik pusulanın yanı sıra ön ve arkada iki kamera ile donanmış olarak geliyor. Bunların hepsi kullanıcıların gerçek zaman deneyimleri ile bağlantılı bir eğlence dünyasının keyfini çıkarmaları için tasarlandı.

PSP 2 tüm detayları ile karşınızda
NGP ile eş zamanlı olarak duyurulan PlayStation®Suite (PS Suite) de, NGP’ye ile tam destekli çalışacak. AndroidTM temelli taşınabilir cihazlar için yeni geliştirilmiş ve sunulmuş olan oyun içerikleri NGP’de de kullanılabilecek. Sonuç olarak kullanıcılar, sadece en son içeriğe değil, aynı zamanda mobil pazarın simgesi olan bazı günlük deneyimlere de erişebilecek.

SCE, yeni nesil eğlence platformu olarak NGP’nin çıkışını kuvvetli bir şekilde destekleyecek ve taşınabilir oyun pazarını daha da genişletmek için çalışacak.

-Basın Bülteni

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 22:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
PSP 2 tüm detayları ile karşınızda
İlginizi Çekebilir