PSP 2'nin oyun maliyetleri 3 kat fazla olacak

Murat Halilbeyoğlu 12.03.2011 - 16:32
Oyun yapımcıları korkutmaya başladı
Oyun yapım firmaları Griptonite Games ve Rebellion, 3DS ve NGP'ye oyun yapmanın eski el konsollarına oranla daha fazla efor ve zamanın yanında daha yüksek bütçeye ihtiyaç duyduğunu belirtiyor.

Yapımcı firmalar yeni cihazlar için kaliteli bir işin yapımında çıkacak maliyeti hesapladıklarında eski oyunların iki üç katı bütçelerle karşılaştıklarını söylediler.

PSP 2'nin oyun maliyetleri 3 kat fazla olacak
Foundation 9'ın alt firması olan Griptonite Games'ten JC Connors "Eğer konsol paranızı NGP ve 3DS'ye oyun yapmak için harcayacaksanız, en son kuruşuna kadar harcayacaksınızdır ve daha önceki DS oyunlarından iki üç kat fazla bütçeniz oluşacaktır. Yani bu oyunları yapmak daha fazla para, daha fazla efor ve daha fazla zaman gerektiriyor" dedi.

"Daha güçlü cihazlar üretildikçe insanların beklentileri de artıyor, dolayısı ile daha detaylı işler yapmanız ve bunun için de daha fazla zaman ve para harcamanız gerekiyor" diyen Rebellion kurucularından Chris Kingsley'in son sözü de "Büyük güçler büyük sorumluluklar getirir" oldu.
Rebellion kendi motoru olan Asura'yı her iki konsol için de tekrardan geliştirirken Foundation 9'un PSP 2 ve 3DS projeleri için henüz zaman var.
Yorumlar 22
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 06:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
PSP 2'nin oyun maliyetleri 3 kat fazla olacak
İlginizi Çekebilir