PSP'den cep telefonu olur mu?

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
PSP'den cep telefonu olur mu?


İki yıl önce Sony tarafından talep edilen bir patentte ilk kez, üreticinin PSP’yi baz alan bir cep telefonu üzerinde çalıştığına dair spekülasyonlar çıkmıştı. SCEE’nin o zamanki şefi David Reeves bunun üzerine, walkman cep telefonuyla bir de cybershot modelinin hazırlandığını ama bundan fazlasının planlanmadığını söyleyerek tekzipte bulunmuştu.

İki yıl sonra Apple, iPhone’uyla akıllı telefon sektöründe gittikçe daha çok pazar payı kaptı ve el konsolu sahasına da bakmıyor değil.

Sony bunun farkına varmış olacak ki AppStore’la kıyaslanabilir ve bilhassa yeni PSPgo’yu ateşleyecek bir shop’un geleceğini duyurdu. Şirket ayrıca DevKit (geliştirme kiti) fiyatlarını da indirdi ve geliştiricileri el konsolu için sadece oyun değil, aynı zamanda store üzerinden satılacak genel programlar da geliştirmeleri için cesaretlendirmek istiyor görünüyor.

PSP’nin sonraki evrim safhası muhtemelen iletişim sektörüne kayabilir. Japon iktisat gazetesi Nikkei’nin haberine göre Sony Ericsson halihazırda, “el konsolunun ve Sony Ericsson’un mobil telefonlarının fonksiyonlarını kombine eden” bir cihaz üzerinde çalışıyor.

Fakat sonuç için biraz daha beklemek gerekecek. Zira kaynaklara göre yetkili proje ekibi işine en erken temmuzda başlayacak.

KAYNAK
PSP'den cep telefonu olur mu?
4players.de

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 18:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
PSP'den cep telefonu olur mu?
İlginizi Çekebilir