PUBG Global Series 1 şampiyonu 17Gaming oldu

Basın Bülteni 8.05.2023 - 17:25
PUBG Global Series 1 şampiyonu belli oldu. Kazanan ekip, toplamda 200 PGS puanı ile birlikte, 500.000 $'lık ödül havuzunun en büyük payını almaya hak kazandı.

KRAFTON, Inc, 17Gaming'in PUBG Global Series 1'in (PGS 1) şampiyonu olduğunu duyurdu. 5- 7 Mayıs tarihleri arasında Malezya, Kuala Lumpur'da bulunan Battle Arena'da çevrimdışı bir etkinlik olarak gerçekleşen Büyük Finaller'de toplam 18 maçta üç gün süren yoğun rekabetin ardından, Shengjun "Lilghost" Luo, Zhanya "Xbei" Tu, Bo "xwudd" Wu ve Lin "SuJiu" Yu'dan oluşan PUBG Küresel Ortak Takımı Çin takımlarından 17 Gaming zaferi elde ederek ilk defa PGS şampiyonu olup, eve 80.000 $ para ödülü götürdü.

PUBG Global Series 1 şampiyonu 17Gaming oldu

2. sırayı EMEA'dan Acend alırken, 3. sırayı Çin'den Tianba Esports aldı. Diğer EMEA takımları Twisted Minds, Natus Vincere ve Türk takımı HOWL sırasıyla 5., 10. ve 11. sıraları aldı.

PUBG Global Series 1 şampiyonu

PUBG Global Series 1 şampiyonası

17Gaming, PGS 1'e yavaş bir başlangıç yaptı ve Grup Aşamasını 19. sırada bitirip Kaybedenler Grubu'na düşerek hayranlarını şaşırttı. Kaybedenler Grubu'ndaki nispeten sessiz geri dönüşe rağmen, Büyük Finallerin 2. günündeki ilk maçtan itibaren ezici bir performans ve dengeli taktiksel kararlar sergileyerek zirveye tırmanan takım, bu konumlarını turnuvanın son dakikalarına kadar korudu.

Kaybedenler grubuna da düşen ve kalan son üst tura çıkma şansını kullanarak Büyük Finallere katılmaya hak kazanan Acend, nihayetinde Büyük Finallerde kendi oyununu buldu. Takım, turnuvanın son üç günlük etabında tek bir Çorba Parası bile çıkaramamış olsa da, beş podyum galibiyeti ve en yüksek toplam skoru alarak, küresel PUBG Espor sahnesinde şu ana kadarki en iyi performanslarını sergileyen ekip olarak hak ettiği ikinciliği kazandı.

PUBG Global Series 1 şampiyonu - 1

PUBG Global Series 1 şampiyonası

Danawa e-spor takım lideri "seoul", PGS 1 turnuvasının MVP'si seçildi. Maç başına neredeyse iki skor alan ve rakiplerine ciddi hasar veren Danawa e-spor takım lideri "seoul", haklı bir MVP ödülü alırken aynı zamanda takımının turnuvayı dördüncü sırada bitirmesine yardımcı oldu.

PGS 1'in son gününde KRAFTON, yılın ikinci yarısında gerçekleşecek olan PUBG Global Series 2'nin (PGS 2) ayrıntılarını açıkladı. Dünyanın önde gelen espor festivali Gamers8 tarafından desteklenen PGS 2'nin 10- 20 Ağustos tarihleri arasında Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde düzenlenmesi planlanıyor. PGS 1'e benzer şekilde, dünyanın dört bir yanından en iyi 24 takım bu etkinliğe katılacak ve toplam 2.000.000$'lık ödül havuzu için yarışacak. PGS 2 ayrıca, diğer değişikliklerin yanı sıra harita havuzuna Taego'nun eklenmesiyle güncellenmiş kural setini tanıtan ilk küresel PUBG Espor etkinliği olacak.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 20:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
PUBG Global Series 1 şampiyonu
İlginizi Çekebilir