PUBG Mobile Türkiye özel içerikleri ile 3 ödül birden kazandı

Ersin Kılıç 6.04.2023 - 18:22
Tencent’in tüm ülke organizasyonlarını dahil ederek gerçekleştirdiği yarışmalarda PUBG Mobile Türkiye ekibi üç önemli ödül kazandı.

PUBG Mobile Türkiye ekibi firmanın ülkemizdeki birçok önemli projesini hayata geçirdiği gibi ülkemizin kültürüne odaklanan içeriklerle de sık sık karşımıza çıkıyor. Nitekim daha önce birçok kez hem fiziksel hem de oyun içerikleri tarafında bunun örnekleri ile karşılaşmıştık. İşte Türkiye ekibi Tencent'in tüm bölgeleri kapsadığı şirket içi yarışmalarda üç önemli ödülü kazanma başarısını elde etti.

PUBG Mobile Türkiye özel içerikleri ile 3 ödül birden kazandı

Tencent, aralarında Türkiye ekibinin de yer aldığı ve tüm bölgelerin dahil olduğu organizasyonları kendi içerisinde ödüllendiriyor. PUBG Mobile Türkiye ekibi ise burada kurulan içerik stüdyosu, gerçek hayatta PUBG Mobile içerikleri ve yakın bir dönemde oyuna eklenen Yoldaş Kurt içeriği ile bu ödülleri kucakladı. Tencent Türkiye Ülke Müdürü Aras Şenyüz'ün Linkedin üzerinden, konu hakkında yaptığı açıklama ve ödüllerin detayları ise şu şekilde;

“Tencent Türkiye olarak her zaman ülkemizin gaming ekosistemini geliştirmeye yönelik projelere imza atarken, çalışmalarımızın aynı zamanda global pazarlara da örnek işler olmasını hedefledik. Bu yoğun emeklerimizin karşılığını, 2022 yılında Tencent’in tüm ülke organizasyonlarını dahil ederek gerçekleştirdiği yarışmalarda üst üste üç çeyrekte birincilik ödülü kazanarak aldık. Zor geçen bu günlerde, oyuna yatırımın önünü açmak, global oyun şirketlerinin Türkiye’yi sadece oyun geliştirme değil, oyun yayıncılığı konusunda da bir üst ligde görmesini hedefliyoruz.

PUBG Mobile Türkiye özel içerikleri ile 3 ödül birden kazandı

İlk ödülümüzü aldığımız, büyük ilgi toplayan “Gerçek Hayatta PUBG MOBILE” içerik serimiz, kısa sürede milyonlarca izlenirken, Tencent’in diğer pazarlarında da örnek alınan ve lokalize edilen bir içerik oldu. İkinci ödülümüzü; Türkiye’nin ilk mobil oyun stüdyosu olarak hayata geçirdiğimiz “PUBG MOBILE İçerik Stüdyosu” sayesinde elde ettik. Stüdyomuzda geçen yıldan bu yana 130’u aşkın orijinal içerik hazırladık, fiziki buluşmalar düzenledik, iş birliği yaptığımız içerik üreticilerine özel yayın ve içerik odaları sağladık. Ayrıca espor turnuvalarını stüdyomuzda  sunuyor, talk show gibi çeşitli sosyal medya içeriklerimizi burada çekiyoruz. Bizi PUBG MOBILE oyuncularıyla buluşturan yüzlerce çalışmayı hayata geçirdiğimiz stüdyo girişimimizin Tencent Global tarafından ödülle taçlandırılması bizi çok mutlu etti.

Son ödülün ise bizim için farklı bir anlamı bulunuyor. Ülkemizin kültürüne göre hazırladığımız ve oyuna yoldaş olarak eklenen “Kurt” içeriğimiz oyuncular tarafından büyük ilgi gördü. Sadece Türkiye’de değil, globalde de sevilen bir içerik oldu. Son dönemde yoldaş Kurt’un yanı sıra Galata Kulesi ve Kız Kulesi’nin eklenmesiyle yerelleştirmenin ne kadar önemli olduğunun altını çizdik. 

Bu başarıları elde etmemizde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma buradan tekrar teşekkür ediyorum. Bu ödüller sadece bizim için değil, aynı zamanda ülkemizdeki faaliyetlerimizi genişletmek için de oldukça önemli bir anlam taşıyor.”

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 15:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
PUBG Mobile Türkiye özel içerikleri ile 3 ödül birden kazandı
İlginizi Çekebilir