PUBG yapımcısı ile 2021 planlarını ve hile durumunu konuştuk

Ersin Kılıç 19.06.2021 - 02:02
PUBG'nin yapım ekibinden Dave Curd ile 2021 yılında oyunun gelecek planlarını ve hile problemi gibi güncel konuları konuştuk.

Battle Royale denince akla gelen ilk oyunlardan biri olan Playerunknown's Battlegrounds ya da kısaltılmış adı ile PUBG, bildiğiniz gibi güncellenmeye ve yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Yeni sezon ve güncelleme ile birlikte birçok yenilik oyuna eklendi. Aynı zamanda oyunun hala hile gibi problemlerle de boğuştuğunu görüyoruz. Biz de Merlin'in Kazanı olarak PUBG'nin yapım ekibinden biri olan Dave Curd ile oyunun gelecek planları hakkında konuştuk.

PUBG yapımcısı ile 2021 planlarını ve hile durumunu konuştuk

MK: Öncelikle yeni güncellemelerden bahsedelim. 12.1 güncellemesi ile birlikte Miramar haritasında yenilemeye gittiniz. Bu konuda neler söyleyebilirsiniz, ilerleyen dönemlerde bu yenileme olayı diğer haritalara da sıçrayacak mı?

DC: Harita için harika bir yeni Yarış Modu sunarken Miramar üzerinde çalışmaya karar verdik ve bunun Miramar'ı gözden geçirmek ve nerelerde iyileştirmeler yapabileceğimizi görmek için mükemmel bir zaman olacağını düşündük. Görsel kalite üzerinde çok çalıştık - özellikle aydınlatmaya çok dikkat ederek - ve ayrıca oyuncular için oyun deneyimini geliştirdik. Genel olarak, hayranlar her yönden çok daha yumuşak bir deneyim bekleyebilirler.

Şu an için diğer haritaları yeniden düzenlemeye odaklanmayacağız, bunun yerine çabalarımızı yeni deneyimler oluşturmaya koyacağımız için heyecanlıyız.

PUBG yapımcısı ile 2021 planlarını ve hile durumunu konuştuk

PUBG 8x8 gibi daha yoğun çatışmalara ev sahipliği yapacak haritalara da ev sahipliği yapıyor. Yine sınırlı süreli El Solitario gibi etkinlikler görebiliyoruz. Bu yapı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Bu yıl ortaklıklarla daha fazlasını yapıyoruz ve PUBG ile benzer bir havayı veya yakınlığı paylaşan markalarla çalışıyoruz. Her iki markanın da yeni zorluklara göğüs germe ve kendi trendlerini yaratma içgüdüsünü kutlamak için yakın zamanda İspanya merkezli motosiklet şirketi El Solitario ile ortaklık kurduk. Bu vesileyle, Battlegrounds'a Desert Wolves arazi motosikletlerini ve temalı kıyafetleri tanıtacağız - ayrıca sınırlı bir süre için yeni bir Yarış Modu olacak.

Pubg Erangel haritasinda bir hikaye için yenilikler yapmaya başladı. Bu değişiklikler sonucu hikaye içerikli tek kişilik ya da coop bir oyun modu (ya da oyun) gelecek mi?

Şu anda hayır, çünkü PUBG en güçlünün hayatta kalmasıyla ilgili, bu yüzden odaklanmaya devam ettiğimiz şey bu. Ancak PUBG evreninde Mavi Bölge'den daha fazlası var...

Peki ilerleyen dönemlerde kısa süreli ya da kalıcı olarak klasik FPS oyunlarında gördüğümüz Team Deathmatch tarzı oyun modlarına yer vermeyi hiç düşündünüz mü?  

Arcade modunda Team Deathmatch'i ekledik ve yakın zamanda gerçekten heyecan duyduğumuz Yarış Modu'nu ekledik. İlginç bir şekilde, verilerimizden gördüğümüz şey, en başarılı etkinliklerimizin geleneksel PUBG'den farklı etkinlikler olduğudur. Fantastik Savaş Royale veya POBG gibi modlar, hayranların başka yerlerde bulabileceği geleneksel oyunlardan daha fazla keyif alıyor. Elbette Team Deathmatch'in büyük hayranlarıyız, ancak ortalama PUBG hayranlarınız biraz farklı bir şey istiyor.

PUBG yapımcısı ile 2021 planlarını ve hile durumunu konuştuk

Yeni dereceli sezon hakkında neler söyleyebilirsiniz?

12. Güncelleme beraberinde başka bir eğlenceli dereceli sezon getirecek - oyuncuların kazanabileceği ve yakında duyuracağımız yeni ödüller sunuyoruz, bu yüzden güncellemelere dikkat edin! Oyuncular ayrıca Güncelleme 11 ödüllerini almaya hak kazananların oyunu başlatırken alacaklarını da unutmamalıdır.

Mobil tarafta içerik çeşitliliği, crossover tarzi etkinlikler (örnegin Metro etkinliği) daha fazla. Bu tür içerikleri ana oyuna da taşımayı düşünüyor musunuz? 

Sanırım bazı kartal gözlü izleyiciler, mobilde progresif silah görünüm sistemimizin bir versiyonunun olduğunu fark edecekler - denemek istediğimiz hayranları gerçekten heyecanlandıran bir şeydi. Yakın gelecekte mobil cihazların iyi yaptığı başka şeyler de sunacağız, örneğin bazı heyecan verici ortaklıklar olacak.

Espor tarafında PCIS gibi etkinlikleri çoğaltacak mısınız? 

PUBG Continental Series turnuvaları, PUBG Global Şampiyonası ve çeşitli üçüncü taraf etkinlikleri ile şu anda oldukça yoğun bir programımız var - bu yüzden hayranları dört gözle bekleyecek çok şey var!

PUBG yapımcısı ile 2021 planlarını ve hile durumunu konuştuk

Yeni sezonda espor tarafında çeşitli yonlerden gelen puanlama sistemi yerine "chicken dinner" (yani birincilik üzerinden puanlama) sisteminden bahsediniz. Oyuncuların tepkisine göre eski sisteme dönmeyi düşünür müsünüz? 

Her zaman e-sporda öncü olmaya odaklandık ve her zaman genel yaklaşımımızı geliştiriyoruz. PGI.S'nin bu yılki başarısı nedeniyle bazı değişiklikler yapıldı. Sonuç olarak, harika e-spor ekibimiz genel programdan sorumlu, bu yüzden onlar adına konuşamam, ancak e-spor sistemimizin zaman içinde büyümeye ve gelişmeye devam edeceğinden ve elimizden gelen en iyi gösteriyi sunduğumuzdan emin olacağımızı söyleyebilirim.

Oyuna DLSS Desteği gelecek mi? Teknik tarafta ne gibi planlar var?

Şu an için fazla bir şey söyleyemem, ancak oyuncuların PUBG'den zevk almaları, yeni ve heyecan verici yollar bulmak için her zaman farklı teknoloji türlerini araştırıyoruz.

Hile durumu oyunun hala en çok tartışılan yönlerinden birisi. Bu konuda oyuna küsen ya da hala oynamaya devam eden oyunculara ne söylemek istersiniz?

Bu konuyla ilgili yetenekli ekiplerimizden biri uğraştığı için size pek bir şey söyleyemem. Bununla birlikte, hile konusundaki yaklaşımımız ve önceliğimiz, hileyi mümkün olduğunca azaltmak ve en aza indirmektir. Devam eden bir çaba ve oyun endüstrisindeki herkesin uğraştığı bir şey, ancak bu öncelik her zaman oradaydı ve her zaman dürüst olmayan oyuncularla mücadele etmenin yeni yollarını arıyoruz.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 23:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.06.2021 12:21
4 kisilik ekibimizle Oyunu uzun zamandır oynuyoruz. Ben özellikle kullanıcı isimlerine bakarak hile olup olmadığını tahmin ediyorum . Neredeyse gönderdiğim tüm raporlar %90 oranla geri dönüyor .ama biz pubg ye oyun oynamak için giriyoruz hilecileri tespit etmek icin degil.bu durum acilen çözülmeli.
MK Okuru
MK Okuru 25.06.2021 17:13
Benimde 3 senelik hesabım çalındı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.06.2021 20:55
insanara uc verin biraz uc öldük ben 2 sezonan oynıyom bi buz dıyarı vermediniz 6 sezonan rp açıyom şu ana kadar bi ödül görmedik saçma saçma insanara veriyosunuz nerde adalet kendinize gelin bide şu hilelere bi çare bulun artık
MK Okuru
MK Okuru 25.06.2021 15:14
He valla ??
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.06.2021 03:00
Hile kullanmadığım halde 10 - 15 dk ban atıyor nedeni ise bazen düşmanları kafadan vurup almam oyunda çok hileci var özellikle Araplar ne zaman bu Araplar oyundan temizlenir o zaman tekrar oyunu geri yüklerim oyunu şimdilik silip askıya aldım şayet oyun ne zaman düzelir o zaman tekrar yüklerim
MK Okuru
MK Okuru 24.06.2021 09:15
Ben duruduk yere 10 yıllık ban yedim 10 dk.lık ne
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.06.2021 09:14
Hiç bişey yapmama rağmen 10 yıllık ban yedim hesabım gitti artık daha oynamam saten Gmail ve talep oluşturan bile saçma sapan cevaplar veriyorlar yani pugb boş bı oyun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.06.2021 09:25
Oyuna baslarında 1 dklık bekleme suresinde oyuncular otomatik olarak transa cogu oyun basında banlanır ztn beni oyunda olduren adamı raporladıktan sonra banlansada olan benim oyunum oluyor rank moduna ise hile yuzunden giden puanlar geri gelmiyor buda oyuncuları oyundan sogutuyor oyun kan kaybediyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
PUBG yapımcısı ile 2021 planlarını ve hile durumunu konuştuk
İlginizi Çekebilir