PUBG'nin geliştiricileri, Battle Royal oyun türünü sahiplendi

Furkan Güler 23.09.2017 - 15:34
BlueHole'ün rakiplerine olan tutumu oldukça rahatsız edici.

PC platformunda 11 milyon satış rakamını geride bırakarak iyi bir başarı elde eden Playerunknown's Battlegrounds'un geliştiricisi BlueHole, Fortnite'ın ücretsiz Battle Royal modundan rahatsız olduğunu açıkladı. Fortnite'ın ücretsiz Battle Royal modu için "PUBG gibi Battle Royal modu." yakıştırmasını yapan Epic Games'in bu söyleminden rahatsız olan BlueHole, Fortnite'a gelecek olan ücretsiz Battle Royal modu için Epic Games'in kendilerine danışmadığını belirtti. Bu açıklamadan sonra kendilerinin bile bulmadığı bir oyun türünü, sanki kendi patentli markalarıymış gibi savunmaları beni biraz rahatsız etti. Örnek vermek gerekirse FPS oyunu geliştiren bir firmanın, Call of Duty'nin dağıtımcısı Activision'dan izin almaları saçma olmaz mıydı? Veya Overwatch geliştiricilerinin, kendi oyunlarına Team Fortress gibi demesi yanlış bir söylem olur muydu?

PUBG'nin geliştiricileri, Battle Royal oyun türünü sahiplendi

BlueHole firmasının Başkan Yardımcısı Chang Han Kim, Epic Games'i PUBG'nin topluluğuna Fortnite reklamı yapmakla suçluyor. Hali hazırda rekabete son derece açık bir pazar olan video oyun endüstrisinde her sene PES vs FIFA ve Call of Duty vs. Battlefield gibi karşılaştırmaları oyunların geliştiricilerinden bile görmekteyiz. Şahsen şimdiye kadar herhangi bir firmanın bu rekabet ortamından yakındığını ne gördüm, ne de işittim. Daha 1 yaşını bile doldurmamış bir oyunun, DayZ mod ile birlikte yıllardır var olan oyun türünü sahiplenmesi oldukça komik olmuş. 

BlueHole, yavaş yavaş kendini kaybetmeye başladı.

Son olarak çevrimiçi shooter türünün liderlerinden olan Epic Games'i böylesine suçlamak, BlueHole firmasına hiç yakışmadı. Bu arada PlayerUnknown's Battlegrounds'un, Epic Games'in oyun motoru olan Unreal Engine 4 ile geliştirildiğini belirtmek istiyorum.

Yorumlar 27
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 11:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
Loyloy
Loyloy 1.10.2017 08:07
Öyle bir oyun gelsede PUBG'yi sollasa oyun çıkalı kac ay oldu bir atlama animasyonu bile yapamadılar FPS yerlerde
Kalan Karakter: 300 Gönder
matrix
matrix 24.09.2017 22:28
Arkadaşlar kimseye hakaret veya gönderme gibi bi derdim yok ama gerçeklerde ortada. PC oyunculuğu, tamamen dijitale kaydığından beri, PC oyunlarıda otomatikmen tamamen rekabetci oyunlara kaydı. PS3 ve XBOX 360 dönemlerinde can çekişen PC 'yi Steam denilen illet kurtardı. Eskiden konsollara çıkan oyunların, hikayeleri, atmosferi, karakterleri, içeriği... bol boldu. Dijital denen şey, Tam oyun kavramının içine etti, güncelleme denen şey arızalı oyunları piyasaya çıkarttı, şimdide PC steam'in gücü ve dijitalleşme, çevrimiçi oynanışla, oyun kavramını, Online oyun kavramı ile yer değiştirdi. Multiplayer eskiden oyunların bi yönü idi, şimdi multiplayer kelimesi ortadan kalktı ve o isim Online oldu yani MMO denen kavram, bir çok oyuna, orasından burasından bir şeyleri alınarak, çeşitli yapılarla oyunlar türetildi.(pupg bu MMO kavramıyla alakası yok ama) . İşin özetiyle, güç yavaştan konsollardan, PC ye kayarken, PC'de steam sayesinde kabullendirilmiş, çevrimiçi, tamamen dijitalleştirilme sayesinde, ve bunlardan faydalanan, kendine faydasız Twitch camiasının popülerliğiyle, gücün PC platformunda olduğunda oyunların ne hale gelebileceğinin göstergesi tüm bu yaşananlar. Tamamen basitlik ve rekabetçi anlayışın vermiş olduğu çirkeflik, ayrıca dijitalleştirilmiş kafalar, MMO'nun başını çektiği PC platformunda oyunculuk ve oyunlar böyle olur. Dönün biraz geriye bakın, konsollar PC 'yi bir zamanlar solladığında, oyunların kalitesi nasıldı. Dijital kavramı hayatımızı ele geçirmeden önce aldığımız ürünler nasıldı. Bugün hala konsol oyuncusu olarak söylemeliyimki artık PC den pek bir farkı yok. Blueray disk okuyucusunu çıkart, dijital bir oyun platform cihazı.. Fazlası değil, işin garip tarafı zaten geri kalanı ve fazlası PC de zaten var.
2019'da son büyük oyunları ve bence jenarasyon sonu oyunları gördükten sonra, yeni nesil tanıtılır ve disk kavramı tamamen ortadan kalkan cihazlar duyrulur. İleride PC ve Konsol birbirinden ayrı birşey olmayacak. Sony'de liderliği fazla götüremez.
MK Okuru
MK Okuru 28.09.2017 00:23
Kardeşim bir insan bu kadar mı boş yorum yazabilir? Tamamen konsol fanboy'usun ve pcnin bu kadar kullanıcısı olmasına biriktirdiğin öfkeyi alakasız bir yerde kusuyorsun.
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2017 03:00
Alınabileceğin bişi söylemek istemem ama; çıkarımların yanlış, bilgilerin eksik, gözlemlerin yanlış, teknik bilgin yok, gerçekle alakasız donanımsız birinin kaleminden dil olarak bile berbat bir yazıyı okumaya bu kadar zaman ayırdıysam seninde bunu bilmen lazım ki eksiklerini tamamlayasın.
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2017 02:08
Kusura bakma ama aşırı saçmalımışsın. Dijital oyun satışı kaliteyi düşürmekten öte gayette artırıyor. Bu konu hakkında bilgin sıfıra yakın. Ayrıca konsol fanboyluğun gözünü kör etmiş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2017 04:45
''Kendilerinin bile bulmadığı bir oyun türüne'' keşke haber yapmadan önce ilkten bilgi sahibi olsanız... PUBG'nin yapımcısı PlayerUnknown Arma'ya BR modu yaparak başladı bu işe. İlk o adam başlattı bu furyayı.
MK Okuru
MK Okuru 27.09.2017 20:10
Keşke sen de yorum yapmadan önce sen de bilgi sahibi olsaydın be canısı..
Arma serisine bir bakmanı öneririm.
MK Okuru
MK Okuru 27.09.2017 12:59
Kardeşim o furyayı başlatan arma ve day z serileridir
Kalan Karakter: 300 Gönder
Polack47
Polack47 25.09.2017 09:20
Yani bir şeyler yerden fazla yükselince böyle olaylar olabiliyor. DayZ kalkıp, göz yaşları dökerken şöyle haykırsın o zaman "Erken erişimi de, survival'ı da ben getirdim lan ben olmasaydım siz olmazdınız" diye bağırsın dursun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
matrix
matrix 24.09.2017 22:35
Pubg gibi oyunlar, bu tarz oyunlar çıkartan 5. sınıf geliştiriciler, tamamen sanatsallıktan ve kaliteden uzak, rekabetçi ve Twitchci oyunlarla insanlar bir süre daha eğlenir ve platformlar cümbüş olunca en nihayetinde kazanan kim olursa olsun kaybeden oyuncu olur. Herkese iyi yayınlar.. Kabul etsenizde etmesenizde, PC oyunculuğunun yükselişi = kalitesizleşme...
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2017 02:07
Birincisi oyun kötü değil gayet iyi türü içinde. Sırf sen türü beğenmiyorsun diye kalitesiz olmuyor. Özellikle tek bir oyuna bakarak koca PC içeriğini görmezden gelme komik duruyor. Konsol fanboyluğunu dizginlemen lazım. Özellkle dijital oyun hakkında söylediklerin sektörden anlamadığının kanıtı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
PUBG'nin geliştiricileri, Battle Royal oyun türünü sahiplendi
İlginizi Çekebilir