PUBG'nin geliştiricileri neden Microsoft'u tercih etti?

Furkan Güler 7.09.2017 - 10:41
Oyunun tepe isimlerinden Brendan Greene, merak edilen konu hakkında açıklamalarda bulundu.
PC ve dolayısı ile Steam'in en popüler oyunu haline gelen PlayerUnknown’s Battlegrounds, yakın zamanda tam sürüme geçmek için hazırlıklarına başladı. Tam sürüme geçtikten sonra PC platformunun yanında konsollar için Xbox One'a da çıkacak olan oyunu konsol oyuncuları heyecan içerisinde bekliyor. Hali hazırda PC platformunda 10 milyon satış rakamına ve anlık neredeyse 1 milyon oyuncu sayısına ulaşan PlayerUnknown’s Battlegrounds konsolda nasıl bir başarı sergileyeceğini merak ediyoruz.

PUBG'nin geliştiricileri neden Microsoft'u tercih etti?
BlueHole'ün Kore stüdyosunda çalışan sanat yönetmeni Brendan Greene, kendilerinin neden konsol platformu için Microsoft'u tercih ettikleri konusunda bilgi verdi. Öncelikle Greene, PC'ye en yakın platformun, Xbox One olduğunu belirtti. Bu yüzden oyunu konsola portlamanın kolay olduğunu belirten Greene, Microsoft'un PC platformunda sahip olduğu tecrübenin de kendilerine yarar sağladığını söyledi. Unreal Engine 4 ile geliştirilen PlayerUnknown’s Battlegrounds, geliştiricinin belirttiğine göre Unreal Engine 4'ün en kolay aktarılabildiği platformun, Xbox One olduğu için bunun da kendilerine büyük fayda sağladığının altını çizdi.

Diğer bir yandan Greene, oyunun konsol sürümünü geliştirirken Microsoft'un kendilerine yardımcı olduğunu söylüyor. Oyunun reklam kampanyaları konusunda Microsoft ile partnerliğe giren BlueHole, görünüşe göre konsolda oyuncularına daha farklı bir PlayerUnknown’s Battlegrounds deneyimi yaşatacak.
Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 08:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2017 12:24
Bu tür oyunlar bana göre konsolda oynanır.
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2017 13:23
08.08.2017 01.12
şimdi şu arkadaş daha controller adı verilen kontrol cihazının ne olduğunu bilmiyor. Babasının parasıyla aldığı pc de güzel güzel sadece oyun oynuyor sorsan adama sadece ekran kartını bilir yani Hayır birde deli gibi biliyormuş gibi yorum atıyor yazık yani üzülüyorum ülkemiz adına
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2017 03:20
kamil konsol ve pc kendi aralarında rekabet eder sen mouse o konsol aynı oyunda oynayamazsınız zaten
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2017 01:12
sacma sapan konusma ya konsolun var diye kendini kandırma gel ben mouse kullanayım sen konsol sonra bana deme ama sende mouse var yaaa diye :D
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2017 17:07
Allah'tan sana göre yaşamıyoruz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2017 19:07
Çok alçaksınız oyunun pc optimizasyonu kan ağlıyor millet iyi sistemleriyle oyundan düşük fps alıyor, adamlar o kadar fps sıkıntısı yaşayan insana rağmen tek dertleri oyunu xbox'a çıkarmak.. önce bi oyunun optimizasyonunu halledin alçak herifler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
PUBG'nin geliştiricileri neden Microsoft'u tercih etti?
İlginizi Çekebilir