1/2

Puppeteer

Mert Günhan 3.10.2013 - 17:44
Kafasız bir çocuk ve sihirli makasının hikayesi
Platformlar PlayStation 3
Puppeteer
  • Yapımcı - Yayıncı SCE Japan Studio - Sony Computer
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Macera,Platform
Merlin Puanı 90
Artılar Muhteşem teatral sunum, şahane görsellik, eğlenceli ve asla dinamikliğinden kaybetmeyen oyun mekanikleri
Eksiler Dublaj bazı sahnelerde sorunlu, lokalizasyon hataları var
Ne kadar zamandır tiyatroya gitmiyordunuz? Ya da hiç tiyatroya gittiniz mi? Ben ilk tiyatroya gittiğim zamanı hatırlıyorum, oyunculuk, sahne, her şeyin canlı bir şekilde gelişiyor olması, beni ilginç bir şekilde hem germişti hem de çok keyiflendirmişti.

Sahnenin kendine has oldukça ilginç bir atmosferi var, ben de anlayabilmiş değilim, tiyatrodan aldığım keyfi sinemadan alamıyorum açıkçası.

Bu sebeple Puppeteer’dan inanılmaz zevk aldığımı söyleyebilirim. Puppeteer, tiyatronun yapısıyla oyunların interaktivitesini kendi içerisinde toplayan, sanatsal anlamda değeri yüksek, gerçekten başarılı bir yapım.

Puppeteer’ın oldukça ilginç bir hikayesi var. Ayın hakimi The Moon Bear King’in, çocukların ruhunu çalıp kendi gücüne katması üzerine kafasını kaybeden ve kralın minyonlarından birisi haline gelen Kutaro’nun hikayesini “izlediğimiz” yapımda, tekrar eski halimize dönmenin yollarını arıyoruz.

Puppeteer
Dediğim gibi, Kutaro kafasını kaybetmiş bir çocuk, ona yardım eden ve farklı kafalar bulan uçan bir kedi sayesinde Moon Bear King’in hizmetkarı olmaktan kıl payı kurtuluyor ve Ezma Potts isimli bir cadı ile tanışıyor. Potts ona ruhunu geri verebileceğini fakat bunun karşılığında Moon Bear King’in sihirli makasını istediğini söylüyor, böylece Puppeteer başlıyor.

Kutaro’nun hikayesini bir platform oyunu formatında yaşıyoruz. Ay krallığında ruhu ve kafası için büyük bir maceraya atlayan Kutaro, yolda bulduğu kafaları vücuduna takarak onların özelliklerine sahip olabiliyor.

Farklı kafaların özellikleri dışında en büyük yardımcımız kedimiz ve sihirli makasımız. Moon Bear King’den çaldığımız makas, oyun içerisinde kendimize çeşitli yollar açmamıza yarıyorken, aynı zamanda silah olarakta kullanılabiliyor. Bir de ileride bomba atma özelliğimiz açılıyor. Kutaro’nun bütün bu özellikleri oyunun platform doğasını ve mekaniklerini gerçekten epey başarılı bir şekilde kullanıyor.

Puppeteer
Bu disiplin içerisinde sol analog ile Kutaro’yu, sağ analog ile ise kedimiz Ying Yang’i yönetiyoruz. Oyunun mekaniklerinin gerçekten harika bir şekilde oranlanmış olduğunu söylemem gerekiyor. Her boss savaşında kullanılan farklı taktikler ve yetenekler bir dakika bile sıkılmanızı önlüyorken, oyunun görselliği, atmosferine uygun muhteşem müzikleri ve sahnelenmişlik hissi sizi inanılmaz sarıyor.

Bütün bunların yanında, oyunun co-op modu o kadar tatlı yedirilmiş ki. Normalde single player oyunlara oldukça tatsız ve yakışıksız duran bu özellik, Puppeteer’da Kutaro’nun arkadaşı Pikerina’nın birden bire siz oynarken dahil olması ile olayı daha da eğlenceli hale getiriyor.

Kutaro yanında en fazla üç adet kafa taşıyabiliyor, her birinin ayrı özelliklerinin olduğundan bahsetmiştim, eğer hepsini kaybederseniz bir canınızdan oluyorsunuz. Oyunda muazzam çeşitlilikte kafa var ve bunların hepsini aramak inanılmaz eğlenceli.