1/2

Puss in Boots: The Video Game (Çizmeli Kedi)

Mahmut Saral 17.11.2011 - 17:52
Gitar ustası, dişi kedilerin hastası, düşmanların korkulu rüyası
Platformlar NDS, PlayStation 3, XBox 360, Wii
Puss in Boots: The Video Game (Çizmeli Kedi)
  • Yapımcı - Yayıncı - THQ Nordic
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon
Merlin Puanı 75
Artılar Güzel bir anlatıma sahip, rahat kontroller, Çizmeli Kedi'yi yönetmek eğlenceli
Eksiler Görev çeşitliliği çok az, bazı teknik problemler
"Çizmeli Kedi (Puss in Boots), son yıllarda neden popüler?" diye sorsam, birçoğumuz Shrek serisini örnek verecektir eminim. Gerçekten de önemli masal kahramanlarından olan Çizmeli Kedi, Dreamworks stüdyosunun yetenekli elleri sayesinde belki de hiç olmadığı kadar popülarite sahibi oldu. Öyle ki Shrek serisinden ayrıldı, önümüzdeki ocak ayında da kendine özel animasyon filmi geliyor. Bunu bilen oyun yapımcıları, video oyun sektörünü de düşündü ve konsollar için Puss in Boots: The Video Game ile karşımıza çıktı. Gerçi geçtiğimiz günlerde popüler mobil oyun Fruit Ninja için de Çizmeli Kedi güncellemesi yayımlandı, ancak büyük bir macera için sizi bu taraftan alalım.

Fasulyenin faydaları

Playstation 3'de Move destekli olan oyunumuza ilk adımı attığımızda, çizgi tarza hazırlanan görsellerle süslü bir video karşılıyor bizi. Bara gizemli bir yabancı giriyor ve herkesin dikkatini çekiyor. Derken bu yabancının aslında aranan biri, yani Çizmeli Kedi olduğu anlaşılıyor. Bir anda herkesin üzerine saldırmasıyla o da kılıcını çekiyor ve böylelikle macera başlıyor. Artık Çizmeli Kedi ve arkadaşları, o masallarda anlatılan dev fasulye sarmaşığının da yardımıyla daha önce yaşamadıkları heyecanlı bir maceraya adım atmak üzeredir...

Merlin ofisinde kedi sesleri

Oyunumuzun kontrol mekanizması, Move üzerine kurulu. Çizmeli Kedi'nin kendisi yürüyor, biz de Move ile sağa sola gitmesini sağlayabiliyor, atlayıp, tırmanmasını sağlayabiliyoruz. İkili mücadelelerde de kılıç ve özel saldırı tekniklerini kullanmasına yardım ederek yola devam etmesini mümkün kılıyoruz. İlk başlarda gerçekten çok eğleniyorsunuz. Sıra mantığıyla karşınıza düşmanlar geliyor ve Move'u sallayarak kılıcınızla onlarla düello yapıyorsunuz. Kılıcınızı belli bir süre salladıktan sonra ekrana bitirici saldırı ibareleri geliyor. Bu sırada ister rakibinize tekme atın, isterseniz de üstüne atlayarak her bir yerini tırmalayın. Özellikle tırmalarken kedinin çıkardığı sesler çok şirin ve komik.

Puss in Boots: The Video Game (Çizmeli Kedi)
Oyundaki ilerleyişimiz kısaca: Mekana gel, düşmanları öldür, bazen gizli hareket, bazen de atla, zıpla. Tabii bulunduğumuz mekanlarda etrafa bakarsanız, bazı parlayan objeler göreceksiniz. Kediyi biz yürütemediğimize göre ve normal şartlarda kedi sadece yolunu takip ettiğine göre, demek ki o objeleri almak için düşmanları kullanmalıyız. Peki nasıl? Karşınızdakiyle düelloya başlamadan önce, sağ sol yaparak Çizmeli Kedi'yi o parlayan nesnelerin tam karşısına getirin. Düşman da geliyor hemen ardından ve düşmanı dövdükten sonra tekmelerseniz, tam arkasındaki nesnelere doğru koşarak düşüyor. Böylece altınları elde edebiliyorsunuz. Bazen komik anlar da yaşanabiliyor. Gemiden onları aşağıya atabiliyor, üzerlerine balık düşebiliyor veya idam masasına mahkum edebiliyorsunuz.

Tırmalama ve tekmeleme dışında, bir de müzikle rakibinizi sersemletip işini bitirmek var ki, bu en sevdiğim saldırı çeşidi. Bunu yapmak için öncelikle bir gitarınız olmalı. Çevreye iyi bakın ve eğer gitar varsa, o yöne dönüp, düşmanı gitara doğru tekmeleyin. Böylelikle gitarı elinize alıyor ve Move'u sallayarak gitar çalmaya başlıyorsunuz. Daha doğrusu Çizmeli Kedi çalıyor ve bu anlar farklı kamera açılarıyla ekrana geliyor. Gerçekten çok şirin.