1/3

Rage'i Borderlands'den ayıran 5 nokta

Mahmut Saral 22.09.2011 - 18:11
Borderlands başka, Rage bambaşka!
id Software'ın geliştirmekte olduğu FPS oyunu Rage, 4 Ekim'de Kuzey Amerika'da, 7 Ekim'de de Avrupa'da raflarda yerini alacak. id Tech 5 grafik motoruyla geliştirilen yapım, bünyesinde RPG ve yarış elementlerini de barındırıyor. Rage'de Mad Max ve Fallout'dan esinlenmeler olduğu biliniyor. Ancak oyunu Borderlands'e benzetenler de bir hayli fazla. Peki gerçekten öyle mi? Gelin birlikte bakalım.

2007 yılına gelindiğinde önce id Software, sonrasında da Gearbox Software gösterdi yeni oyunlarını. id Software, 11 Haziran 2007 tarihinde Apple'ın geliştiriciler konferansında oyuna dair ilk teknoloji demo videosunu göstermişti.

Borderlands'in kendini göstermesi ise, eylül 2007'deki Game Informer dergisine denk geliyor. Dolayısıyla Rage'in Borderlands'ten kopya çektiğini söylemek görüldüğü üzere çok yanlış.

Rage'i Borderlands'den ayıran 5 nokta

1. Hikaye yapıları farklı:

Borderlands'in hikayesi, Pandora'da geçiyor. Kimsenin arayıp da bulamadığı, aramaya gidenlerin zaten geri dönemediği teknolojileri aramaya koyuluyorduk oyunda. Genellikle dış mekanlarda yol aldığımız yapımda, en önemli amacımız en kısa zamanda gelişim sağlayıp tüm düşmanlara karşı savaşabilecek konuma gelmemizdi. Zaten Borderlands'in senaryo modunun co-op oynanışa çok uygun olduğu ve bu şekilde oynandığı takdirde daha fazla zevkli olduğu da biliniyor.

Rage'in hikayesinde ise, gelecekteki bir zaman diliminde dünyamıza çarpan göktaşının bıraktığı etkiler sonucunda hayatta kalmaya çalışan insanlardan birini kontrol ediyoruz. Aslında çarpma önceden tahmin ediliyor ve çarpma sonrasında insan yaşamının yeniden inşa edilmesi için bazı önemli bilim adamları dondurularak yer altındaki vault'lara yerleştiriliyor. Ne var ki düşünülenlerle gerçekleşenler aynı olmuyor. Ayrıca Rage'in senaryo modu, daha çok tek kişilik aksiyona odaklı ve co-op modu da senaryodan bağımsız.