Ragnorak Online ülkeye geri dönüyor

Merlinin Kazanı 4.07.2012 - 15:52
Türkiye online oyun pazarına muhteşem dönüş hazırlıkları
Türkiye’de 2012 yılının yükselen trendi online oyun piyasası oldu. Bu yıl oyuncuların online oyunlara 400-500 milyon dolar harcayacağına dair tam da yeni bir araştırma yayınlanmışken, bu pazara oyuncuların ilk göz ağrılarından biri olan Ragnarok  arkasına Gravity Europa’nın kurumsal gücünü de alarak yenilenmiş olarak geri dönecek.
    
Koreli Gravity şirketi’nin temsilcisi olarak Fransa merkezli Gravity Europe ofislerini Türkiye’de konuşlandırıyor. Yenilenmiş olarak geri döneceği açıklanan ve 2004 yılından başlayarak  Türkiye’de binlerce seveni bulunan online oyun Ragnarok ise, Gravity Europe yönetiminde tamamen Türkçeleştirilmiş olarak bu sonbahara doğru ülkemize geri dönecek.

Gravity Europe kimdir?
Media Participatione yıllık 330 milyon Euro’yu aşan cirosu ile Fransa’nın en bilinen ve güçlü medya ajanslarından birisi ve Gravity Europe bu grubun bir parçası. Ajansın portvöyünde Red Kit, Garfield, Thorgal ve benzeri pek çok sevilen ve bilinen çizgi roman da bulunuyor.  Yaklaşık 1.000 kişilik istihdamıyla 600’e yakın çizgi romanın distribütörlüğünü elinde bulunduran Gravity Europe Avrupa’da özellikle çocuklara yönelik 2.3 milyon DVD satışıyla da bölgesinde erişilmesi zor bir rekora imza atmış bulunuyor. Gravity Europa 1.500 saatin üzerinde çocuklara yönelik televizyon yayınlarının prodüktörlüğünü de yapıyor.  Gravity Europa sadece Avrupa’da yıllık 28 milyonun üzerinde resimli roman tirajına sahip ve web siteleri aylık 7 milyonun üzerinde ziyaretçiye hizmet veriyor.

Ragnorak Online ülkeye geri dönüyor
Grubun Avrupada’ki bu gücü oldukça bilinen resimli romanların basım ve dağıtımını yapan şirketlerle birlikte çalışıyor olmasından kaynaklanıyor. Dargaud, Le Lombard, Kana ve Dupuis gibi Avrupa’nın büyük resimli roman yayınevlerinin arasında haklı bir yer edinen Gravity Europe aynı zamanda bu yayınların dijital ortama taşınmasında da büyük rol oynuyor.

Koreli Gravity ve Fransız Gravity Europe’un güçlerini birleştirmeleriyle beraber Avrupa ve Asya menşeili daha pek çok şirketin belli başlı pazarlar için güçlerini birleştirebileceği olasılığı da artıyor.

Türkiye’ye geri dönüşün sebepleri
Gravity Europe Türkiye’de oynanan ilk MMO (Devasa Rol Yapma Oyunu) olan Ragnarok’un tamamen Türkçeleştirilmiş yeni versiyonunu Ağustos ayında duyurmaya başlayacak. Newzoo’nun çok yakın tarihli “Çevirimiçi oyuncu oranları” araştırmasının yanısıra Türkiye’ye yatırım  yapan oyun firmalarının sayısının arttığı da dikkati çekiyor. Gravity Europa’nın da zaten Türkiye’de sevilmiş ve tutulmuş bir oyunla geri dönüyor olması şaşırtıcı bulunmuyor. Newzoo araştırmasında Türkiye’de bulunan 30 milyon İnternet kullanıcısının 21 milyonunun online oyunlarda vakit geçirdiğini ve bu nüfusun yıl sonuna kadar 500 milyon dolara yakın bir meblağı oyunlara harcayacağını açıklamıştı. 

Ragnorak Online ülkeye geri dönüyor
Ragnarok Online, 2004 yılında Türkiye’ye Türkçe içerik sağlayarak yayın hayatına başlamıştı. Türkiye operasyonlarını 2004 yılından itibaren ülkemizde yürütmeye devam eden Ragnarok, güzel bir serüvenin temelini atmıştı. P2P (Pay to Play) modeli ile hizmet veren bu oyun sosyal etkileşimin üst düzey olduğu, PvP (oyuncu oyuncuya karşı) modelinin yanında getirdiği WoE (War of Emperium) ile birlikte Türk oyunculara güzel deneyimler yaşatmaya başlamıştı. Gravity Eurapa’nın hedefi 2009 yılında sonlanan bu maceranın ateşini yeniden ve tamamen yenilenmiş bir oyun altyapısıyla yeniden yakmak.

- Basın Bülteni
Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 05:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2015 20:59
Konu çok eski ama yinede eklemek istiyorum.. Bu oyunu 2003 sonunda oynamaya başladım yıl 2015 ve hala aktif oynamasamda oyun bilgisayarımda yüklü.. Pronteraya gider merchant ları gezerim.. Çünkü ben ve benim gibi yüzlerce türk oyuncu bu oyun cıktığında çocuktu ve birlikte büyüdük. Özlemekteyim çok..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ragnorak Online ülkeye geri dönüyor
İlginizi Çekebilir