Rainbow Six: Siege 8.Yıl 1.Sezon başladı

Ersin Kılıç 11.03.2023 - 15:54
Ubisoft yaptığı açıklama ile Rainbow Six: Siege 8.Yıl 1.Sezon Commanding Force Operasyonu'nun başladığını duyurdu.

Ubisoft yaptığı açıklama ile Rainbow Six Siege 8. Yıl 1. sezonu olan Commanding Force Operasyonu'nun başladığını duyurdu. Bu yeni sezon Brezilyalı yeni operatör Brava'yı oyuna eklediği gibi gerçekçi şarjör değiştirme güncellemesi, konsollarda klavye ve fare kullanan oyuncuları tespit etmek için sezonun ilerleyen zamanlarında başlayacak Fare Kapanı özelliği ve daha fazla toksiklik karşıtı önlemler de dâhil olmak üzere önemli oyun güncellemelerini içeriyor.

Bu yeni sezon dışında Ubisoft ayrıca Türk takımlarının da katılabileceği iki yeni turnuvanın duyurusunu yaptı. Bu turnuvalardan ilki olan Blast/Ubisoft turnuvası hakkında bilgilere buradan, Esports Balkans League hakkındaki detaylara ise buradan ulaşabilirsiniz.

Rainbow Six: Siege 8.Yıl 1.Sezon Commanding Force Operasyonu başladı

Rainbow Six: Siege 8.Yıl 1.Sezon başladı

Commanding Force, Kludge Dronu cihazıyla donatılmış muhteşem yeni saldıran Brava'yı sahneye alıyor. Bu dron, düşman cihazlarının kontrolünü ele geçirerek veya onları yok ederek düşman teknolojisini sabote etmenin yeni yollarını sunuyor. Son derece uyumlu bir operatör olan Brava, kendisine sunulan elektronik kaynaklara erişerek her ortamda avantaj sağlayabilir. Brava; üç hıza, tek cana sahip bir operatör. Teçhizatında, birincil silah olarak PARA-308 veya CAMRS, ikincil silah olarak da USP40 veya Super Shorty bulunuyor.

Oyuncu korumasını daha da geliştiren Commanding Force Operasyonu’na Fare Kapanı gibi önemli hile karşıtı güncellemeler geliyor. Bazı oyuncuların konsollarda kontrolcü yerine klavye ve fare kullanmalarının haksız avantaj sağladığının farkındayız, Fare Kapanı da bu oyuncuları tespit edip yeni ceza sistemini uygulayacak. Bu oyuncuların, adil oyun ortamına dönmelerini gerçekten teşvik etmek istiyoruz. Bunu yapmak için ceza sistemi, bu kullanıcıların girdilerine ek gecikme süresi ekleyerek operatörleriyle nişan almayı ve ateş etmeyi zorlaştıracak. Tespit edilen bir kullanıcı tekrar kontrolcü ile oynamayı seçerse, ceza kademeli olarak azaltılacak ve birkaç oyundan sonra normale dönecek.

Toksikliğe karşı daha fazla önlem almak adına, küfür içeren sesli sohbet için yeni bir itibar cezası getiriyoruz. Bu ceza, etkinken sesli sohbetlerde nefret dolu ve kötü amaçlı içeriği önlemek için varsayılan olarak hatalarını tekrar eden ihlalcileri sessize alır. Sesi kapatılan oyuncular sesli sohbeti kullanmaya devam edebilir ancak yalnızca seslerini elle açan oyuncular tarafından duyulacaklar.

8. Yıl’da Rainbow Six Siege; hedefe yönelik eylem, dakiklik ve yaratıcı taktiklerin başarıya giden yol olduğu yüksek yoğunluklu bir taktiksel nişancı olarak kalma yönünde ısrarcı. Yeni sürükleyici şarjör değiştirme sistemi, bu eylemi başlatma anını önemli bir hâle getirerek daha gerçekçi bir deneyim sunmayı hedefliyor. Animasyonun kesintiye uğraması, oyuncuyu cephanesi tamamen boşalmadan önce şarjör değiştirirse kurşunsuz bırakacak ancak kapalı sürgülü silahların, oyuncunun şarjör değiştirme sırasında herhangi bir noktada kullanması için tek bir mermisi olacak. Ek olarak Commanding Force; Zero'ya dengeleyici bir güncelleme, silah eklerinde dengeleyici değişiklik, oynatma bölümü arayüzünde iyileştirmeler ve daha fazlasını sunuyor.

Yeni oyuncuların Rainbow Six Siege'i öğrenmelerine yardımcı olmak için bu sezon yeni alıştırma özellikleri geliyor: Acemi Mücadeleleri ve Operatör Uzmanlıkları. Operatör Uzmanlıkları, bir operatörün oyun içindeki oyun stilini tanımlar. Tüm operatörlerin; planlama aşamasında, operatörler bölümünde ve operatör rehberinde gözükecek bir veya iki operatör uzmanlığı var. Operatör Uzmanlıkları, yeni başlayan oyuncuların çeşitli operatör uzmanlıklarını ve bunların bir maça olan katkılarını öğrenmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Oyuncular, Acemi Mücadelelerini tamamlayarak çeşitli ödüller kazanabilir. Oyuncular, tek bir Operatör Uzmanlığı içindeki tüm görevleri tamamlarken, tamamlanan uzmanlık alanında da bir operatör kazanacak. Bu operatöre zaten sahipse, bunun yerine ödülünü nam olarak alacak. Sadece yeni başlayanlar değil, tüm oyuncular mücadeleleri tamamlayabilir ve tüm ödülleri kazanabilirler.

20 Şubat'tan 20 Mart'a kadar oyuncular, sınırlı süreli 8. Yıl Pass’ini 24,99 € karşılığında satın alarak dört sezonluk Battle Pass, yeni operatörlere 14 günlük erken erişim, özel egzotik silah kaplamaları, %10 VIP mağaza indirimi, 2.400 R6 Kredisi ve daha fazlasını edinebilir. 49,99 € karşılığında satılan Seçkin Yıllık Pass, bahsedilen tüm avantajların yanı sıra oyuncuların ödülleri daha hızlı açmak için kullanabilecekleri (sezon başına) 20 ilave Battle jetonu sunar.

1. sezonun Battle Pass’i, en yeni Bravo koleksiyonundan özel bir ödül seçmenizi sağlayan ve nadir bir öge olan Bravo Paketi Bileti’ni sunar. Bu bilet, özverilerinin bir ödülü olarak bu sezonun Battle Pass’inde 100. seviyeye ulaşan seçkin oyunculara verilecek.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 12:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rainbow Six: Siege 8.Yıl 1.Sezon başladı
İlginizi Çekebilir