Rainbow Six Siege High Calibre (Y6S4) yenilikleri

Alparslan Gürlek 8.11.2021 - 21:32
Rainbow Six Siege High Calibre sezonu yeni operatörü Thorn ve çok beklenen diğer yeniliklerle birlikte ufukta göründü. Gelin bakalım yeni sezonda neler varmış...

Rainbow Six Siege High Calibre sezonu -Y6S4 olarak duymuş da olabilirsiniz- yakında oyuncuların huzuruna çıkacak ve bünyesinde birçok yenilik barındırıyor. Merlin'in Kazanı olarak yeni sezon içeriklerini yayın öncesi yerinde deneme şansına sahip olduk ve gördüğümüz her şeyi sizler için bu yazımızda derliyoruz. Rainbow Six: Siege High Calibre sezonunda gelen yeni operatör Thorn nasıl? Hangi haritalarda bizi nasıl değişiklikler bekliyor? İşte bütün bu soruların yanıtını bu yazımızda bulabileceksiniz. Öyleyse gelin peyderpey yeni sezon içeriklerine göz atalım.

Rainbow Six Siege High Calibre Operasyonu

Rainbow Six Siege High Calibre operasyonu

Sezon içeriklerini bölümlere ayırıp incelemeden önce hepsinden bir paragrafta kısaca bahsedelim. Öncelikle bu sezon da ne yazık ki Türk operatör yok. Öyle görünüyor ki gelecekte de olmayacak. Bu nedenle sizler de benim gibi her sezon minik de olsa bir umut besliyorsanız, gelin bundan vazgeçelim. Rainbow Six Siege High Calibre operasyonunda oyuna eklenecek operatör Thorn ve kendisi yarışmaya İrlanda'dan katılıyor. Thorn savunma tarafında yer alacak ve savunmacı operatör kadrosunun ısırdığını kopartan köpek dişi olmaya geliyor diyebiliriz. Ayrıca kendisi ile birlikte oyuna bir silah da getiriyor.

Bununla birlikte sonunda R6S'in HUD'u yenileniyor. Kullanıcı arayüzü büyük ölçüde iyi anlamda değişecek ve özelleştirme konusunda da oyunculara özgürlük tanınacak. Erişilebilirlik ve oyuncuyu korumak adına da Ubisoft bu sezon önemli değişikliklere imza atmış. Aynı zamanda bazı operatör ve haritalarda da dengelemeye yönelik değişiklikler mevcut. Bir takım operatörlerin fiyatları da hem oyun içi hem de R6 kredisi biriminde düşüyor.

Rainbow Six: Siege Y6S4 operatörü: Thorn

Ubisoft'un bu sezon R6S'e getirdiği operatör İrlanda'dan Thorn. Kendisi zor koşullarda yetişmiş ve "Kader sıkı çalışmanın hayranıdır" mottosunu benimsemiş bir savunma operatörü. Jiu-Jitsu, Muay Thai gibi yetkinlikleri olan hanım ablamız aynı zamanda tam 188cm ve 78kg ağırlığında. Bu bilgiler oyunun neresinde karşımıza çıkacak? Dediğinizi duyar gibiyim. Gelin asıl konuya gelelim.

Rainbow Six Siege High Calibre operatörü Thorn

İrlandalı yeni savunma operatörü Thorn, ortalama bir hız ve zırh değerine sahip, oynama zorluğu düşük bir operatör olacak. Özellikle kilit noktaları tutma ve düşmanın saldırısını yavaşlatma kabiliyetiyle önümüzdeki dönemlerde rekabetçi lobilerde adından çokça söz ettireceğini düşünüyorum. Birincil silahı UZK50GI kendisiyle birlikte oyuna gelecek ve oyuncuların kısa sürede benimseyeceği bir silah olma potansiyeli var. Gerek sekmesi, gerek ise atış sıklığı ve hasarı ile öne çıkan 50 kalibre silah, Thorn'un ellerinde bir enstrümana dönüşüyor.

Rainbow Six: Siege UZK50GI silahının görseli

Ayrıca kendisinin alternatif birincil silahı M870 Pompalı Tüfeği ve ikincil silah olarak da dilerse 1911 TACOPS'u, dilerse de C75 Auto otomatik tabancasını kullanabiliyor. Kalkan ve dikenli teller de yanında taktiksel olarak bulundurabildiği nesneler.

Rainbow Six Siege High Calibre sezonu ile gelen Thorn oyundaki savunma metasını değiştirebilir. Bildiğiniz gibi savunmada bazı operatörler (Tachanka, Rook) bölge savunmaya yönelik kullanılırken nispeten daha hızlı olanlar (Jager, Caveira) saldıran takımı avlamaya yönelik kullanılıyordu. Thorn ise hem hızı sayesinde görev bölgesinden uzaklarda savunma yapabilirken hem de özel yeteneği Razorbloom Shell'ler sayesinde görev bölgesinin çevresine yaklaşan düşmanları yavaşlatabiliyor.

Rainbow Six Siege High Calibre (Y6S4) yenilikleri

Thorn'un özel yeteneğinin kullanımı, birçok oyundan tanıyacağınız (Halo bunlardan birisi) yapışkan bombaların kullanımına çok benziyor. Attığınız yere yapışan bu bombalar, düşmanlar yaklaştığında otomatik olarak devreye giriyor ve birkaç saniye içinde kendisini imha ediyor. Etrafa fırlattığı şarapneller ile belirli bir alan içindeki düşmanlara ölümcül hasar veriyor. Yine de Lesion'un özel yeteneğinin aksine bomba görülebilir ve ses çıkartıyor. Gerek düşmanı tespit etmeden önce, yapıştığı yerde beklerken çıkarttığı sesler gerekse düşmanı tespit ettikten sonra, patlamadan önce verdiği ses, kurbana kaçma şansı tanıyor. Yine de doğru kullanıldığında saldıran takımı radikal kararlar vermeye zorlayacağını söyleyebiliriz.

Yeni HUD çok tatlı ve özelleştirilebilir olmuş

Rainbow Six Siege High Calibre sezonu beraberinde HUD anlamında çok büyük bir değişiklik ile geliyor. Hem genel tasarım hem de kullanılabilirlik anlamında eskimeye yüz tutmuş R6S göstergeleri de yenilenecek. Hem yeni sezonda hem de sonrasında buraya yönelik daha fazla içeriğin güncelleme notlarında yer alacağını söyleyebiliriz. Eski ve yeni HUD için yaptığım karşılaştırma görselini aşağıdan inceleyebilirsiniz. Ayrıca bu güncellemeden sonra savunmacılar toplamda düşmanlara ait drone cihazlarından kaç tanesini imha ettiklerini arayüzde görebilecekler. İstemeyenler ise bu özelliği ayarlar kısmından kapatabilecek. Aynı zamanda HUD'a dair gördüğünüz her şey, ayarlar kısmından özelleştirilebiliyor. Hatta dilerseniz tamamen sinematik modda, nişangah ya da hiçbir gösterge olmadan tertemiz bir ekran ile de oynayabiliyorsunuz. Tabi bu çevrimiçi maçlarda usta oyuncuların yapabileceği bir şey. Kendime henüz o kadar güvenmiyorum.

Rainbow Six: Siege HUD'u Y6S4 ile nihayet yenileniyor

Ubisoft bu değişiklik ile hem oyuncuların oyun içi techizatlarını daha iyi takip edebilmesini sağlamayı hedefliyor hem de oyunu biraz daha taze tutmaya çalışıyor diyebiliriz. Yeni arayüzde görebileceğiniz gibi artık kuşanmadığımız techizatlar ve sayıları da görüntüleniyor. Bu sayede kaç bombamız olduğunu ya da tabancamızın kaç mermisi olduğunu öğrenmek için kullanmamıza gerek kalmayacak. Bununla birlikte fark edeceksiniz ki radar ve ping bölümlerinde de değişiklikler var. Oyun içinde büyük rahatlık sağlayan bu yeni güncellemeyi burada uzun uzadıya anlatmam sizi sıkabilir, oyun içinde deneyimlemenizi tavsiye ediyorum. Yeni operatörden sonra Rainbow Six Siege High Calibre güncellemesinin belki de en güçlü yanının bu HUD olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca yeni gelen bir özellik sayesinde kullanıcılar ayarlar kısmından gerçek kullanıcı isimlerini gizleyerek oynamaya devam edebilecekler.

Valkyrie ve Maestro oyuncularına kötü haber

Artık Valkyrie ve Maestro'nun kameraları bina dışına atıldığında 10 saniye sonra sinyali kaybedecek. Bu da kameraların artık sadece iç bölgelerde kullanılabileceğini gösteriyor. Sinyali kaybeden kameraları söz konusu karakterlar alarak yeniden başka bir yere yerleştirebilecek. Ancak Echo ve Mozzie'nin dronelarının dışarıda çalışma süresi de 3 saniyeden 10 saniyeye uzatılıyor. Finka artık özel yeteneğini sadece takım arkadaşları için değil, kendisi düştüğünde kendisi için de kullanabilecek. Tıpkı Doc'un özel yeteneği gibi. Ancak bekleme süresi 10 saniyeden 20 saniyeye yükselecek.

Bununla birlikte savunmacılar artık kurşun geçirmez kameraları çevirebilecek ve bu kameralardan EMP atışları yaparak rakip cihazları yok edebilecek. Ancak bu kameralar saldıran taraf tarafından hacklenirse, EMP kullanılamayacak.

Rainbow Six Siege High Calibre operatör fiyatları ve harita güncellemesi

Rainbow Six Siege High Calibre sezonu ile birlikte bazı operatörlerin oyun içi fiyatları da düşüyor. Operatörler ve fiyatları şöyle:

  • Nomad ve Kaid : 10.000 Renown ya da 240 R6 Kredisi
  • Kali ve Wamai: 15.000 Renown ya da 360 R6 Kredisi
  • Aruni : 20.000 Renown ya da 480 R6 Kredisi

Rainbow Six Siege High Calibre (Y6S4) yenilikleri

Bunlarla birlikte Outback (Avustralya Çölleri) haritası için de yeni sezon güncellemesi geliyor. Rainbow Six Siege High Calibre sezonu ile birlikte bu harita da profesyonel arenada boy gösterecek şekilde düzenleniyor. İç bölgelerde görüş artırılırken dış tarafta da kırılabilir duvarlarla saldıranların işini biraz kolaylaştıracaklar. Değişikliklerin tamamından burada bahsetmem yersiz olacaktır. En doğru deneyimi oyunda edinebilirsiniz. Bu sezon aktaracaklarım bu kadardı, bir başka sezonda yeniden görüşmek dileğiyle sevgi ve oyun ile kalın.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 09:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2021 13:46
bence yeni güncellemeler fena olmamış özellikle valk kamerası iyi olmuş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2021 22:08
Aga bu oyun niye sürekli nerd yiyor? Artık güncelleme gelmesin diye dua etmeye başladım. Zaten oyuncuda kaybediyor bu aralar. Herkes troll oynuyor.
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2021 11:44
Değişime niye karşı olalım? 100 maç boyunca aynı haritada gezdikten sonra sıkılmıyor musunuz?

Değişim ve yenilik iyidir, Thorn'u da nerf yemeden bolca oynamanızı tavsiye ederim.
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2021 03:34
Hocam takibi bıraktım, bırakınca da oynamayı yavaş yavaş bırakıyorsun, operatorler bir yere kadar da haritalar değişip durunca oynamak istemiyorsun...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rainbow Six Siege High Calibre (Y6S4) yenilikleri
İlginizi Çekebilir