Rainbow Six: Siege'in teknik sorunları hala sona ermedi

Furkan Güler 22.09.2017 - 13:16
Operation Health'e rağmen Ubisoft, bir türlü dengeyi tutturamadı.

Ubisoft'un taktiksel FPS oyunu olan Tom Clancy's Rainbow Six Siege, günden güne sahip olduğu oyuncu topluluğunu büyütmeye devam ediyor. Son çıkan Hong Kong güncellemesi ile birlikte Theme Park adında yeni bir haritaya ve üç yeni Operator'a kavuşan oyunda maalesef hala sorunlar var. Operation Health kapsamında İkinci Sezon içeriklerine ara veren geliştirici ekip, oyunda yer alan hataları düzeltmek için kolları sıvayacağını duyurmuştu.

Üç aşamadan oluşan Operation Health güncellemesinden sonra, oyunda yer alan tüm hataların ayıklanacağı söylenmişti. Uzun süren bir iyileştirme sürecinin adından Operation Health bitti ve yeni içeriklere doğru yelken açıldı. Ancak oyuncuların söylediğine göre oyunda hala tonla hata yer alıyor. Headshot vuruşları sayesinde tek mermide düşman öldürebildiğiniz oyunda, Operation Health güncellemesinden sonra bazı durumlarda Headshot vuruşları düşmanı tek seferde öldüremiyor. Halen haritadan aşağı düşme ve düşmanın size ateş ettiğini görmeden ölme hatası gibi sorunların hallolmadığı belirtiliyor.

Rainbow Six: Siege'in hataları hala sona ermedi.

Bazı kullanıcılara göre ise Operation Health güncellemesinden sonra gelen yama yüzünden, oyunda yeni hatalar ortaya çıkmış durumda. Doc karakterinin sınırsız iğneye sahip olması veya çeşitli animasyon bozuklukları, Operation Health güncellemesinden sonra da oyuncuların karşısına çıkabiliyor. Ubisoft'un, Operation Health kapsamında oyunda ne tarz iyileştirmeler yaptığını bilmiyoruz ancak yukarıda izlediğiniz videoda yer alan hataların bazıları ile şahsen hala karşılaşıyorum. Tüm bu hataların yanında oyunu oynadığınız bölge Kuzey Avrupa'ya yakın değilse, 2 yılın ardından hala yüksek ping değerlerine sahip olabiliyorsunuz. Ubisoft'un ısrarla Almanya lokasyonlu bir sunucu açmamasının nedenini oldukça merak ediyorum. Beceri ve refleksten daha çok tamamen taktiksel stratejiye dayanan bir oyunda sadece 1 saniyenin bile çok önemli olduğunu varsayarsak, Rainbow Six: Siege'i yüksek ping değerlerinde oynamak insanı gerçekten yıpratıyor.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 12:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.09.2017 03:24
Rainbow Six serisinden alıp iade ettiğim tek oyun Siege'dir. Nedeni taktiksel FPS mantığını çözemedim bana anlamsız ve saçma geldi. Ping maalesef yıllardır aynı sorun 5 - 6 yıl önce durum daha vahimdi şu an 70 - 100 arası ping alanlar yine şanslı 10 yıl öncesini hatırlıyorum 300 ping en az geldeoyna
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.09.2017 20:29
Hala oynanıyor ve şu anda ubisoft un herlde en çok oynanan oyunu bu. En azında nyeni gelen güncelleme performansı arttırdı ama ping sorunları hala devam ediyor ama o da eskisi kadar kötü değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.09.2017 16:41
Ping gerçekten büyük sorun. Sırf bu yüzden oyundan soğudum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.09.2017 16:38
Adamlar dürbünlerin fovları ve karakterin fovunun aimlerde sorun yarattığını iki yıl sonra anladı. Yeni recoil sisteminin aktif olmasıyla beraber sonun başlangıcına giriyor oyun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.09.2017 16:17
Bu oyun bitmiştir artık. Pek bişi olmaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rainbow Six: Siege'in teknik sorunları hala sona ermedi
İlginizi Çekebilir