Rainbow Six: Siege'in yeni sezonu Wind Bastion nasıl olmuş?

Furkan Güler 6.12.2018 - 18:27
Yeni sezonda neler olacak?

Ubisoft’un taktiksel FPS türüne armağan ettiği başarılı yapım Rainbow Six Siege’in yeni sezonu geçtiğimiz gün başladı. Operation Wind Bastion adını alan yeni sezonda oyuna yine iki yeni Operator ve Hisar adını alan yeni bir harita eklendi. Bu sezonda oyunda teknik anlamda geliştirmeler yapan Ubisoft, oyunun performans sıkıntılarını büyük oranda düzelttiğini belirtiyor.

Yeni eklenen Faslı Operator’lerden en dikkat çekici olan Nomad, iki adet otomatik taarruz tüfeğinin yanında, özellik olarak düşmanlarını yaklaştığında sert bir şekilde geriye iten yapışkan bombalar kullanıyor. Gerektiği zaman tuzak olarak da kullanabileceğiniz bu bombalar sayesinde, artık sizi sırtınızdan avlayan Caveria’dan kurtulabileceksiniz. Belli bir alanı kapsayan bu bombalar, düşman içine girdiğinde patlıyor. Ayrıca objektif bölgesinde köşeye saklanan düşmanları bu bombalar sayesinde zorla dışarı çıkartabilirsiniz.

Rainbow Six: Siege'in yeni sezonu Wind Bastion nasıl olmuş?

Rainbow Six: Siege'in yeni sezonu Wind Bastion'ı değerlendirdik

Defans tarafına gelen Kaid’in ise büyük oranda Bandit’i saf dışı bırakabildiğini söyleyebiliriz. İki adet yapışkan elektrik veren cihaz taşıyan Kaid, güçlendirilmiş duvarları Hibana ve Thermite gibi karakterlerden koruyabiliyor. Nomad’in yaptığı gibi belirli bir alana etki eden bu cihazların sadece bir tanesini kullanarak, iki adet güçlendirilmiş duvara elektrik verebilirsiniz. Ayrıca çok güçlü bir otomatik pompalı tüfek taşıyabilen Kaid, bu tüfeğine Acog dürbün takabiliyor. Bu sayede küçük bir Glaz karakterine bürünebilen Kaid, defans tarafının en korkutucu Operator’lerinden bir tanesi olmayı başardı. Kaid bu tüfeğin yanında hızlı ateş edebilen Aug serisine ait bir otomatik silaha da sahip. Bu silahı kabaca, IQ karakterinin kullandığı Aug otomatik tüfeğinin kısa namlulu versiyonuna benzetebiliriz.

Oyuna eklenen Hisar haritası ise oldukça büyük. Dereceli oyunlardan kaldırılan Favela haritasına benzer bir çatı katına sahip olan Hisar’ın içine ilk girdiğinizde kaybolmanız oldukça olası. Yine de Hisar, taktiksel olarak şimdiye kadar dizayn edilmiş en iyi Rainbow Six Siege haritalarından bir tanesi olmuş diyebiliriz. Fas temasını çok iyi bir şekilde verdiğine dair yorumlar alan Hisar haritası, hikayede Kaid’in müstakil evi olarak bulunuyor.

Rainbow Six: Siege'in yeni sezonu Wind Bastion'ı değerlendirdik

Geçtiğimiz dönemlerde oyunun ana modunu “bomba” olarak açıklayan Ubisoft, Hisar haritası ile bu kararından vazgeçmişe benziyor. Çünkü bölge ele geçirme ve rehine modları da Hisar için gayet güzel ayarlanmış. Ayrıca haritada defans tarafının erişebildiği CCTV sistemi gayet güzel bir şekilde yerleştirilmiş. Oyuna eklenen son haritalar olan Villa ve Hereford Üssü’nün kameraları, maalesef bu konuda sınıfta kalmıştı. Ubisoft daha sonrasında bazı kameraların yerini değiştirse de, oyuncuların çoğu hala bu haritaların kamera yerleşiminden memnun değil.

Eğer Nomad ve Kaid karakterlerini satın almayı düşünüyorsanız, iki kere düşünmenizi tavsiye ediyorum. Zira diğer Operator’lere kıyasla ikisinin de oldukça spesifik karakterler olduğunun altını çizmeliyim. İkisi de her objektif veya haritada tam performans göstermekte biraz güçlük çekiyor. Bu yüzden öncelikle daha çok kapsamlı Operator’leri kütüphanenize eklemeniz, sizin için daha iyi olacaktır.

Sona geldiğimizde bu senenin son sezonu olan Operation Wind Bastion, oldukça güzel bir kapanış yapacak gibi duruyor. Yine de Nomad ve Kaid’in dışında bu sene ilginizi çeken Operator varsa, Season 3 biletini satın alabilirsiniz.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 09:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.12.2018 21:50
Ben bilmem arkadaş.milletin özel kuvvetleri dağdan koyun kurtarırken bizimkilerin 30-40 yıldır aslan gibi savaştığı ortamda 2 türk operatörü çok görmeselerdi keşke
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.12.2018 05:26
Ikisininde silahi zayif bu yuzden secilme orano dusuk olucaktir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.12.2018 23:32
Sacmalıga bak Faslı bile koydular Türk operator hala yok . Kesinlikle kasıt var. Zaten bu konuda birsey bekledigimiz yok da. Olayın komikligini soyluyorum.
Luke Skywalker
Luke Skywalker 7.12.2018 21:31
Karakterlerin geleceği ülkeler 1 yıl öncesinden belli oluyor. Yani bu 2017 de belirlendi. O zaman TR'yle bu kadar ilgilenmiyorlardı. Gerçi bence bu yıl da gelmez.
MK Okuru
MK Okuru 7.12.2018 19:01
beyler ubisoft ülkeler ile anlaşma imzalıyor ve ondan sonra operatörler geliyor biraz araştırın ve ondan sonra yorum yapın lütfen haaa diyince operatör çıkartmıyorlar.
Wheaton Astle
Wheaton Astle 7.12.2018 00:26
Kasıt var tabi olmasa oyun çıkışında bile olması gerek. Dünya üzerinde bu kadar gündemde olan bir ülkeyiz sonuçta. Belki başarılar ile değil ancak dünyaca çok biliniyoruz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.12.2018 21:29
Arkadaslar her sezonda dlc oplari gucleniyo yani tr operatorlari de cok guclu olcagi icin onlarin gec cikmasi lazim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rainbow Six: Siege'in yeni sezonu Wind Bastion'ı değerlendirdik
İlginizi Çekebilir