Rainbow Six Siege'te kullanılan hızlı operatörler çok mu güçlü?

Hürkan Çalışkan 25.04.2018 - 14:34
Gelecek yeni sezonda zırh ve hız ile ilgili değişiklikler görebiliriz.

Ubisoft’un geliştirdiği sevilen oyun Rainbow Six Siege’in birinci şahıs nişancı türünde önemli bir yeri olduğunu hepimiz biliyoruz. Oyuna her gelen yeni sezonda, karakterler ve yeni haritalar gibi birçok yenilik görüyoruz. Şimdi ise herkes yeni gelecek sezonda ne gibi değişilikler olacağını merak ediyor. Geçtiğimiz gün Reddit’te Rainbow Six Siege geliştiricileri, oyunun zırh ve hız dinamiği ile ilgili değişikliklere değindi.

 Öncelikle oyunun güncel durumunda 36 operatör yer alıyor ve  bu operatörlerin hız ve dayanıklılıkları bir ile üç arasında derecelendiriliyor. Teoride Rook ve Doc gibi operatörler daha yavaş hareket edip, daha büyük atış alanına sahipler. Ancak Ash ve IQ gibi hızlı operatörler daha az dayanıklılığa sahipken, yaptıkları hızlı manevralarla bire bir çatışmaları kazanma ihtimalleri oldukça yükseliyor.

Bir sonraki test sunucusuna göz atın

PhD_Bagel adlı Reddit kullanıcısı, oyun geliştiricilerine yukarıda bahsettiğimiz hız ve dayanıklılık konusu ile ilgili herhangi bir plan olup olmadığını sordu. Normalde bu tarz sorulara pek cevap verilmiyor ancak oyunun araştırma proje müdürü Julien Huguenin, fikre katıldığını ve 3 hızın 1 hıza nazaran daha az etkili olması üzerinde çalıştıklarını belirtti. Oyun tasarımcısı Jean-Baptiste Hallé’de bu yorumu desteklercesine, oyuncuların sonraki test sunucusuna göz atmalarını istedi. Bir yoruma yanıt olarak ise Ubisoft veri uzmanı  Geoffroy Mouret,  oyunda ikincil silahlar ve yeni eklentiler ile ilgili değişiklikler olabileceğini ima etti.

Son olarak pro lig maçlarında çokça kullanılan Lion operatörü ile ilgili konuya değinen geliştiriciler, karakter için gelecek nerf ile oyunun dengesini sağlamaya çalıştıklarını ve aynı zamanda oyun içerisinde daha az kullanılan üç karakterin, yeniden tasarlanma aşamasında çalışmaları olduğunu belirtti.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 11:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
 Rainbow Six Siege'te kullanılan hızlı operatörler çok mu güçlü?
İlginizi Çekebilir