Ravenmark: Scourge of Estellion

Alperen Yüksel Altuğ 26.09.2015 - 15:26
Başarılı mobil oyun PC'ye geldi!
Platformlar PC
Ravenmark: Scourge of Estellion
  • Yapımcı - Yayıncı Witching Hour Studios - Slitherine Ltd.
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Role Playing Game
Merlin Puanı 70
Artılar Eğlenceli Atmosfer. Basit Strateji Yapısı.
Eksiler Birlik sayısı. Oyun süresi. Çarpışma animasyonları.
Akıllı cihazların her tarafı sarmasıyla birlikte, neredeyse bütün firmalar da bu yönde çalışmalarına ağırlık vermeye devam ediyorlar. Özellikle mobil akıllı cihazların bu denli büyümesi ve gelişmesi, kendi başına ayrı bir sektör haline geldi. Zamanımızın bir kısmını mobil cihazlar ile geçirdiğimiz inkar edilemez. Kimi zaman çevremiz ile iletişim kurarken, kimi zaman müzik dinleriz ya da oyun oynarız değil mi? Hatırlarsanız birçok klasik bilgisayar ve konsol video oyunları, mobil platformlara da başarılı bir şekilde aktarılmayı başardı.

Fakat, son yıllarda bu sistem değişime uğruyor gibi... Artık mobil oyunlar, bilgisayar ya da konsol platformuna uygun hale getirilerek mağazalardaki yerini alıyor. Genel olarak Point & Click türündeki bu bağımsız oyunların yanına bir yenisi daha ekleniyor. Sıra tabanlı strateji oyunları arasında kendisini sevdiren Ravenmark: Scourge of Estellion, geçtiğimiz hafta Steam platformunda yerini aldı.

Ravenmark: Scourge of Estellion
Ravenmark: Scourge of Estellion, aslında yeni bir oyun olmadığını hatırlatalım. 2010 yılında faaliyete geçen ve ilk olarak mobil platform için yazılım üzerinde çalışan Witching Hour Studios, daha sonra ise diğer platformlar için uygulamalar üretmeye başladı. 2011 yılına geldiğimizde ise, iOS işletim sistemine sahip cihazlar için geliştirdikleri Ravenmark: Scourge of Estellion isimli oyunları ile isimlerini duyurdular. Kendi kitlesini oluşturan yapıt, tam olarak 4 yıl sonra ise bilgisayar platformundaki yerini aldı. Bilgisayar platformu için de, Witching Hour Studios tarafından geliştirilen ve Slitherine Ltd. Markasının yayımclığını üstlendiği oyuna gelin biraz daha yakından bakalım.

Her zaman olduğu gibi ilk olarak yapıtımızın hikayesine göz atalım. Hikaye, hepimizin alışık olduğu imparatorluklar arası ve imparatorluk içerisinde geçen zalim süreçleri gözler önüne seriyor. Eclisse isimli bir dünya içerisinde geçen yere, Estellion isimli imparatorluk hakim bir şekilde yönetiyor. Fakat, imparatorluğunda başında bulunan Sergius Corvius ani bir şekilde hayata gözlerini yumuyor. Bu ani ölümden(!) yararlanan iç ve dış düşmanlar da harekete geçerek, Estellion İmparatorluğu’nu yıkmaya ve kendi devletlerini kurmayı hedefliyor. Hal böyle olunca da genç askerimiz Calius Septim, imparatorluğun bu haline dayanamıyor ve kendi ordusunu alarak; yanına da deneyimli Felidae Belial, Rebus Septim ve Vidius Harper ile sonu görünmeyen savaşın içerisine giriyor. Tabi bizler de...

Estellion İmparatorluğu ile beraber; Esatre İmparatorluğu, Lyri İmparatorluğu ve Minor Nations isimli grubumuzda bizlere karşı olan savaşta karşı cephede yerlerini alıyor.Bu dört imparatorluk ise çeşitli kılıçlı piyade, atlı piyade, okçu birlik, zırhlı birlik gibi askeri departmanları barındırıyor. Estellion İmparatorluğu toplam olarak on adet, Esatre İmparatorluğu altı adet, Lyri İmparatorluğu 7 adet ve Minor Nations ise 2 adet birbirinden ayrı askeri güçten meydana geliyor. Bu askeri güçlerin birbirlerine karşı hangisinin güçlü olduğunu, oyun içerisinde bulunan rehber aracılığı ile öğrenebilirsiniz. Bu birlikler ile beraber komutanlar da bizleri yalnız bırakmıyor. Biraz önce saydığımız ünlü komutanlar ile, daha birçok komutan savaşlarda bizlere yardım ediyor. Ayrıca her komutanında da özel bir yeteneği olduğunu belirtelim. Bu etken ise, oyunun gerçekçiliğine bir nebze de olsa gölge düşürdü.

Ravenmark: Scourge of Estellion
Hikaye ve sınıf çeşitliliği olarak bizleri tatmin eden oyun içerisinde, strateji bizlerin her şeyi diyebiliriz. Yeri geldiğinde kale basacağımız, yeri geldiğinde savunma yapacağımız ya da ıssız bir ormanda bizleri pusuya düşüren düşmanlar karşısında sınırlı olan hareketler ile düşmanın hakkından gelmeye çalışıyor. Sıra tabanlı olarak hareket sağladığımız oyunda, bir turda toplam altı adet askeri birliği hareket ettirebiliyoruz. Hareket aşamasında hoşumuza giden olayı ise, askeri birliklerin birbiri içerisinden geçmemesi oldu. Eğer, yönlendireceğiniz yeri engelleyen sizin birliğiniz var ise; yönlendirdiğiniz komuta engel olan orduya kadar geliyor. Bu yüzden de, hareket sıralamasının dikkatli bir şekilde yapmamız gerekiyor. Savaş sistmindeki bir güzel olay ise, karşı karşıya olmadıkça düşmana vuramıyorsunuz. Yani, düşmanın yanına geldiniz fakat başka tarafa mı bakıyorsunuz? Bu durumda düşman askerine herhangi bir hamle yapamıyorsunuz.

Pastel renkli atmosfere sahip olan oyun, bu anlamda atmosfer olarak hoşunuza gidecektir. Bir mobil oyuna göre oyun içerisinde yer alan mekan çalışmaları da bu pastel atmosfere kolay bir biçimde uyum sağlıyor. Siyasi olayların kendi etrafında dönmesi, bu türü biraz daha kolay hale getirdiğini söyleyebiliriz. Geniş hikayeye sahip sıra tabanlı oyunlardan sıkıldıysanız; kısa süreli olarak Ravenmark: Scourge of Estellion sizlere eşlik edecektir.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 17:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2016 11:08
I do not know what you are saying
RunescapeGold2007.com https://runescape-golds.squarespace.com/new-blog-avenue/2015/6/2/runescape-basic-of-magic
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ravenmark: Scourge of Estellion
İlginizi Çekebilir