Razer Blackwidow V3 inceleme

Ersin Kılıç 20.03.2021 - 15:34
Razer Blackwidow V3 inceleme içeriğimizde firmanın en sevilen ürün serisinin son örneklerinden birisine yakından bakıyoruz.

Razer Blackwidow V3 inceleme içeriğimizde bu klavyenin tasarım ve özellikleri ile birlikte kullanım deneyimine de bakıyoruz. Oyuncu aksesuarı denince akla ilk gelen firmalardan biri olan Razer çok geniş bir yelpazeye sahip olsa da aslında Huntsman, Chroma ve Blackwidow üçlüsü ile başı çekiyor diyebiliriz. Eğer daha önce bu modellerden birini ya da birkaçını kullandıysanız firmanın her ürün ailesinde farklı tuş takımı ve özelliklere odaklandığını biliyorsunuz demektir. Razer Blackwidw V3 inceleme içeriğimizde de işte bu klavyenin hangi özelliklere sahip olduğuna ve oyunculara nasıl bir deneyim vaat ettiğine bakacağız.

Razer Blackwidow V3 inceleme

Razer Blackwidow 3 inceleme

Razer Blackwidow V3 tasarım anlamında klasik hatlara sahip. Genel anlamda bu serinin diğer modellerinin izinden giden bir tasarım yapısı sizi bekliyor. Klavye tuşları, numeric tuş takımı dışında ekstra olarak sadece sağ üst kısımda ses tekerleği ve medya tuşuna yer verilmiş. Açıkçası artık ses tekerleği olmayan klavyeleri kullanmakta bile zorluk çektiğimi söylemem gerekiyor. Bu modelde de enlemesine bir tekerleğe izin verilmiş. Klavyenin ışık bildirimleri ise yön tuşlarının üzerine konumlandırılmış. Yani önemli özellikleri bünyesinde barındıran bu modelde genel görünüş anlamında sade bir tasarıma imza atıldığını söyleyebiliriz.

Bu modelde kullandığım diğer modellerin aksine bileklik kısmında farklılığa gidilmiş. Hem Chroma serisinin son ürünlerinde hem de Huntsman V2 Analog gibi ürünlerde klasik bileklik tasarımına yer verilirken Blackwidow V3 modelinde ise sadece plastik bir bileklik kısmı bulunuyor. Ben sünger yapıdaki bileklikleri daha çok sevsem de belli bir süre sonra bunlarda soyulmalar meydana gelebiliyor. Sadece plastik bilekliklerde ise doğal olarak böyle bir problem bulunmuyor. Bu değişiklik aslında biraz da kullanıcıdan kullanıcıya fark edecek bir değişiklik diyebiliriz.

Razer Blackwidow 3 inceleme

Köşelerden yumuşatılmış ama sert bir görünüme sahip olan bu modelde tek bir kabloya yer verilmiş. Örgülü bu kablo yapısı ile birlikte üst kısma doğru hafiften hacimli bir tasarım bulunuyor. Ayakları da kaldırdığınızda klasik bir kullanıma kavuşmuş oluyorsunuz.

Mat bir tasarıma sahip olan Blackwidow V3, bu sayede parmak izi problemini de ortadan kaldırmış. Daha önce Huntsman V2 Analog inceleme içeriğinde de belirttiğimiz gibi 50 - 60 milyon olan tuş ömrü uzun bir süredir 80 milyona çıkartılmış durumda. Razer'ın bu modelinde de tuş ömrüne bu rakam biçilmiş. Yani aldığınızda uzun bir süre boyunca kullanacağınız bir model olacağını söyleyebiliriz. 

Klavyenin tuş takımı şeffaf bir gövdeye sahip. Zaten bu tuşları çok kolay bir şekilde çıkarabiliyor ve bu gövde yapısına bakabiliyorsunuz. Kolay sökülmesi temizlik anlamında da bir avantaj sunmuş oluyor. RBG bir aydınlatmaya sahip olan klavyenin tüm ayarlamalarını Razer Synapse uygulaması üzerinden yapabiliyorsunuz. RGB yapısını hazır ayalara göre uygulayabiliyor ya da oyunlara göre farklı ve istediğiniz şekilde yanmalarını sağlayabiliyorsunuz . Ayrıca ışıklandırma için yine farklı animasyon seçenekleri de mevcut. 

Razer Blackwidow 3 inceleme

Razer Blackwidow V3 tuş takımı tasarımında Doubleshot ABS KeyCaps adı verilen bir yönteme başvurmuş. Bu özellik için kısaca tuş başlıklarının uzun süreli basım ve kullanıma daha dayanıklı olması için çift katmanlı bir kaplama yöntemi kullanılmış diyebiliriz. Ayrıca Razer bu modelde iki farklı mekanik tarz kullanıyor. Bunlardan biri daha yumuşak vuruş ve sessiz kullanım sağlayan sarı tuş takımı, diğer ise bizim de incelemekte olduğumuz yeşil tuş takımı. Yeşil olan versiyon biraz daha oyun odaklı tasarlandığı için basış hissiyatına odaklanılmış. Tuş basımı geri dönüş ve hissiyat oldukça doyurucu ama bu mekanik yapının biraz gürültülü çalıştığını söyleyebilirim. 

Sonuç olarak Razer BlackWidow V3 inceleme içeriğimizde değineceğimiz konular bu şekilde. Blackwidow V3, bu serinin izinden giden ve kullanım açısından oldukça keyifli bir model olmuş. Hemen hemen her incelememde belirttiğim gibi klavyenin Türkçe versiyonunda büyük Enter tuşu yer alıyor. Benim gibi bu kullanıma alıştıysanız, ufak ama sevindirici bir detay olduğunu söyleyebilirim. Ekstra tuş takımına sahip olmaması ve klasik tuşlar dışında sadece ses tekerleği ve medya tuşuna yer verilmesi de sadelik seven kullanıcılar için klavyeyi ön plana çıkarıyor. Bu serinin ayrıca kablosuz olan Blackwidow 3 Pro modeli de bulunuyor. Eğer iyi bir oyuncu klavyesi arıyorsanız diğer modellerde olduğu gibi göz atmanız gereken modellerden birinin de Razer Blackwidow V3 olduğunu söyleyebilirim. 

Razer Blackwidow 3 inceleme

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 07:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
Razer Blackwidow V3 inceleme
İlginizi Çekebilir