Razer el konsolu sonunda duyuruldu: Razer Edge

Ersin Kılıç 17.10.2022 - 13:45
Uzun süredir konuşulan Razer el konsolu sonunda duyuruldu. 5G oyun cihazı olarak adlandırılan Razer Edge'nin özellikleri açıklandı.

Razer el konsolu bir süre önce konuşulmaya başlanmış ve Steam Deck'e rakip olacağı ifade edilen bu konsolun duyurusuna işaret edilmişti. İşte birçok ürün tanıtımına yer verilen RazerCon etkinliğinde firmanın 5G özelliğine sahip el konsolu Razer Edge sonunda duyuruldu. Açıklanan özelliklere baktığımızda konsolu hem AAA oyunlar için bulut teknolojilerinden yararlanacağını, hem de ekran özellikleri ile dikkat çektiğini görüyoruz. Konsolun özellikleri ve yapılan açıklama şu şekilde;

Razer el konsolu Razer Edge duyuruldu

Razer Edge, ilk günden itibaren binlerce AAA oyunuyla uyumlu halde gelecek olan dünyanın ilk özel 5G oyun cihazıdır. Cihazda ister yerel Android oyunları ve Epic Games (Fortnite ve Rocket League Sideswipe) gibi önceden yüklenmiş başlatıcılar, Xbox Cloud Gaming (Beta) ve Nvidia GeForce Now gibi bulut akış hizmetlerini, isterseniz de Steam Link, Moonlight ve Parsec gibi PC kütüphanelerine tam erişim sunan uzaktan oynatma seçeneklerini çalıştırabileceksiniz. Hareket halindeyken oyun kataloglarına sınırsız erişim ile Razer Edge, uzaktan erişilebilirlik veya içerik kullanılabilirliğinden ödün vermeden üstün kalite sunar.

2400x1080 FHD+ çözünürlükte 144hz yenileme hızına sahip gelişmiş 6.8” AMOLED ekrana sahip Razer Edge, rakiplerin sunduğundan %87 daha fazla piksel sağlar. Hareket halindeyken en iyi oyun performansını sağlamak için özel olarak tasarlanmış en yeni Snapdragon® G3x Gen 1 Oyun Platformu ile güçlendirilen Razer Edge, maksimum grafik ve watt başına endüstri lideri performans için oluşturulmuş Adreno GPU'lu 3Ghz okta çekirdekli Kryo CPU'ya sahiptir. . Razer Edge, saatlerce oyun oynamak adına daha uzun süre dayanan pil ömrü için 5000 mAh kapasiteli bir pille çalışır. 

Razer el konsolu sonunda duyuruldu: Razer Edge

Hem Wi-Fi hem de Verizon 5G modellerinde mevcut olan Razer Edge, başlangıçta yalnızca ABD pazarı için Razer Kishi V2 Pro ile birlikte bundle olarak sunulacak ve tüm ödüllü teknolojileri, özelleştirme seçeneklerini ve Kishi V2 mobil kontrolörün özelliklerine iki ekstra özelliği daha ekleyecek: Razer HyperSense gelişmiş dokunsal geri bildirim ve 3,5 mm ses bağlantı noktası. Yüz düğmelerindeki ve D-pad'deki mikro anahtarlar, elde taşınabilir bir oyun platformunda gerçek konsol kalitesinde kontroller sağlamak için tactical yanıt ve anında tepkime sağlar. 

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 15:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.10.2022 13:55
Kishi v2 varken, buna gerek yok.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.10.2022 13:31
başkalarının oyununu oynatan hiçbir konsol uzun soluklu yaşayamaz. Bu çok fazla sistemi oynatan gayet komplike ve bulut destekli taşınabilir başarılı bir sistem, o kadar. Kendi markaları, bu aleti sattıracak kendine has şeyleri olmadıkça para veren ne kadar olur bilemem
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.10.2022 08:32
Android konsol Steam Deck'le karşılaştırılamaz. Steam Deck bir bilgisayar, buysa Android Oyun Telefonu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Razer el konsolu sonunda duyuruldu: Razer Edge
İlginizi Çekebilir